Erdoğan: Bizim iki gözümüzü çıkarmaya çalışanlar, kaybettikleri gözleriyle kalacak

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün bizi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine kucak açanlar, silah verenler, artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil. Verdiğiniz silahlarla hepinizin adresini biliyoruz.

Haberler 08.11.2016 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü DEA bir baka terör örgütüyle yok edeceim gibi bir safiyane yaklam ortaya koyuyorsanz kusura bakmayn bu dünyada bunu kimse yutmaz. Bizim iki gözümüzü çkarmaya çalanlar, sadece kaybettikleri gözleriyle kalacaklardr dedi.

ENERJ BAKANI ALBAYRAK: 2020YE KADAR 30 MLYAR TL YATIRIMLA MODERNLEME ADIMI ATIYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, Elektrik Santralleri Toplu Açl Törenine katld. Betepe Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekletirilen törene Cumhurbakan Erdoann yan sra Babakan Binali Yldrm, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü de katld. Törende konuan Enerji Bakan Albayrak, 2020ye kadar toplam 30 milyar Türk Lirasn aan bir yatrmla elektrikte modernleme için admlar atlacan söyledi. Albayrak, Ucuz elektrikle vatandalarmzn yerli kaynaklar kullanmasyla cari aç düürmeyi hedefliyoruz. Dünyann en ileri imkan ve teknolojilerinin kullanlmas amaçlanyor. Ucuzlayacak elektrikle hem devletimiz hem vatandamz kazanacak. Güne enerjisinden hidroelektrie toplam 5 milyar Dolarlk yatrmla Türkiyenin büyümesine güç katyoruz. Bu açl büyüyen Türkiyenin en önemli resimlerinden bir tanesi. Bin metrekare Karapnar HES bu yl tamamlanacak. Rüzgar alannda da 2017nin ilk çeyreinde benzer admlar atacaz. Batda ne varsa Douda da o olmal düsturuyla çalyoruz. 2020ye kadar özel sektör eliyle 18 milyar Türk Liras, devlet eliyle 12 milyar Türk Liras toplam 30 milyar Türk Lirasn aan bir yatrmla elektrikte modernleme, iyiletirme için admlar atyoruz. Enerji yatrmlaryla Türkiyenin gücüne güç katmaya devam ediyoruz diye konutu.

BABAKAN YILDIRIM: ENERJDE HALA BÜYÜK ORANDA DIA BALI ÜLKEYZ

Açl töreninde konuan Babakan Yldrm, Türkiyenin 2023e kadar enerjideki da bamlln azaltacak çalmalara devam edildiini belirterek, Enerji ile ilgili kurulu kapasitemizin 2,5 kat artmasnn anlam udur. Türkiye, 3 kat büyüdü. Hükümetimizin gündeminde imdi enerjide çeitlilii artrmak vardr. Türkiye olarak enerjide hala büyük oranda da bal bir ülkeyiz. 2023e kadar enerjideki da bamllmz azaltacak, çeitliliimizi artracak projeler üzerinde çalmaya devam ediyoruz. Nükleer enerji santralleri bu balamda en önemli projeler arasnda yer alyor ifadelerini kulland.

2017DE, 2018DE, 2019DA YÜZDE 5 ÜZERNDE BÜYÜME HEDEFLYORUZ

Sadece illere deil, ilçelere de doalgaz vermeye devam edileceini vurgulayan Yldrm, Hali hazrda 76 ilimizde doalgaz var. 2018 ylna kadar geriye kalan 5 ilimizi de doalgazla buluturmu olacaz. Sadece illere deil, ilçelere de doalgaz balantsn bundan böyle balamaya ve doalgaz vermeye devam edeceiz. Önümüzde daha yapacak çok iimiz var. Büyümeye, üretmeye devam etmeliyiz. 2017de büyümemizi daha da hedef olarak artrdk. 2017de, 2018de, 2019da yüzde 5in üzerinde bir büyüme hedefliyoruz dedi.

CUMHURBAKANI ERDOAN: KÖMÜR VE NÜKLEER ENERJYLE çALIAN SANTRALLER OLMASA BATI KARANLIA GÖMÜLÜR

Betepedeki Elektrik Santralleri Toplu Açl Töreninde hitap eden Cumhurbakan Erdoan; Türkiyede ne zaman kömür santrali, nükleer santrali projesi gündeme gelse birilerinin buna engel olmaya çaltn dile getirerek, Siz bakmayn Bat ülkelerinden ülkemize, çevrecilik üzerinden yöneltilen saldrlara. Bunlarn hepsi de maksatldr, art niyetlidir. Bugün çevrecilerin en çok eletirdii kömür ve nükleer enerji santrallerinin kahir ekseriyeti Bat ülkelerinde bulunuyor. Öyle ki ayet kömür ve nükleer enerjiyle çalan santraller olmasa Bat karanla gömülür. Ülkemizde ne zaman bir kömür santrali, bir nükleer santral projesi gündeme gelse birileri hemen ayaa kalkar, çevrecilik adna bunlara engel olmaya çalr. Peki kömürü ve nükleer enerjiyi en çok kullanan Bat ülkelerinde niye sokaa dökülmezler? Bu protestolar, tepkiler, kampanyalar oralarda niçin olmuyor? çünkü bu kampanyalar arka planda organize ve finanse edenlerin dertleri baka. Onlar üzüm yemenin yani çevreyi korumann, bacy dövmenin yani Türkiyenin büyümesini engellemenin peinde. Dert bu açklamasnda bulundu.

ÖNCE KEND KÖMÜRLERMZ ERTELM

Kömürde Türkiyenin önce kendi rezervini kullanmak zorunda olduunu vurgulayan Erdoan, Biz kendi rezervimizi eritmek için ne gerekiyorsa bunu yapacaz. çorludan rnaka kadar kömürle dolu. Biz önce bu kömürlerimizi eritelim. Bunlarn üzerinde çalalm. Öyleyse biz kararl bir ekilde bu adm atacaz. Biz yenilenebilir kaynaklarmzla birlikte kömür ve nükleer kaynaklar da etkin bir ekilde kullanabildiimizde cari açk sorununun üstesinden kolayca gelebilme imkanna sahibiz dedi.

AKKUYUDA NÜKLEER SANTRAL 2023 YILINDA DEVREYE ALMAYI PLANLIYORUZ

Türkiyenin nükleer santraller konusunda iki önemli adm attn belirten Cumhurbakan Erdoan, Mersin Akkuyuda inas süren nükleer santrali inallah 2023 ylnda devreye almay planlyoruz. Sinoptaki nükleer santralle ilgili çalmalar sürüyor. imdi üçüncü bir nükleer santral için ön hazrlklara baladk. Her 3 projeyi de tamamlayarak, ülkemizin hizmetine sunmakta kararlyz ifadelerini kulland.

TERÖR ÖRGÜTLERNN HAKKINDAN GELMEK BZM çN KOLAY

Türkiyenin terör örgütleriyle hedeflerinden uzaklatrlamayacann altn çizen Erdoan, Türkiye, terörle, terör örgütleriyle, ihanet çeteleriyle tehdit edilemeyecek; yolundan çkartlamayacak, hedeflerinden uzaklatrlamayacak bir ülke olduunu içeride ve darda herkese göstermek mecburiyetindedir. Terörle mücadele etmek, terör örgütlerinin hakkndan gelmek bizim için kolaydr. Fakat u gerçein de elbette farkndayz. Karmzdaki PKK sadece 3-5 bin teröristten ibaret deildir. Karmzdaki DEA, sadece belli saydaki teröristten ibaret deildir. Karmzdaki FETÖ sadece ortada gözüken hainlerden ibaret deildir. Karmzdaki DHKP-C sadece bünyesindeki birkaç yüz militandan ibaret deildir. Bu örgütlerin tamamnn gerisinde farkl güçler, projeler, destekler vardr diye konutu.

BRTAKIM GÜçLER BU ÖRGÜTÜN BTMESN STEMED

Türkiyenin uzun yllardan beri süren mücadelesine ramen, birtakm güçlerin örgütün bitmesini istememesi nedeniyle, PKKnn hala ortada olduunu dile getiren Erdoan, u açklamalarda bulundu: Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ilk terör eylemine balad 1984 ylndan bu yana PKKy, sahip olduu ortalama terörist says bakmndan hesap ettiimizde en az 6-7 defa tamamen yok etti. Ama PKK hala ortada. çünkü birtakm güçler bu örgütün bitmesini, ülkemizin kalc bir huzur, istikrar ve güvene kavumasn istemedi. PKKnn Kürt kardelerimiz adna terör estirmesi için ortada makul hiçbir sebep, hiçbir gerekçe yoktur. Tam tersine Kürt kardelerimizin bu terör örgütüne kar olan tepkileri, nefretleri, isyanlar hepimizden daha fazladr

TÜRKYEYE KARI KOMUNUN K GÖZÜ çIKSIN MANTIIYLA HUSUMET POLTKASI YÜRÜTÜLÜYOR

Baz ülkelerin Türkiyeye kar husumet politikas izlediini savunan Erdoan, Tüm bu faaliyetlerin ortak özellii yapanlara en küçük bir faydas dokunmayan sadece ülkemizi skntya sokmay amaçlayan eylemler olmasdr. Öyle ki baz ülkeler bu uurda kendi geleceklerini tehlikeye atmaktan dahi çekinmemektedir. u anda pek çok çevre pek çok ülke Türkiyeye kar maksat komunun iki gözü çksn mantyla bir husumet politikas yürütüyor. Türkiye, belini dorultmasn, muasr medeniyetler seviyesinin üstüne çkmasn. steseniz de istemeseniz de biz muasr medeniyetler seviyesinin üstüne çkacaz ifadelerini kulland.

BUMERANG GB BR GÜN DÖNECEK, ONLARI DA VURACAK

Cumhurbakan Erdoan, Bat dünyas istedii kadar teröristleri Bat ehirlerinde barndrsn. Elini kolunu sallaya sallaya Bat ehirlerinde dolasnlar. Ne yaparlarsa yapsnlar. Bumerang gibi bir gün dönecek, onlar da vuracak dedi.

DEAI TERÖR ÖRGÜTÜYLE YOK EDECEM YAKLAIMINI KMSE YUTMAZ

Bugün terör örgütüne destek verenlerin yarn örgütlerin hedefi haline geleceini belirten Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: Bugün bizi skntya sokmak için terör örgütlerine kucak açanlar, silah verenler, artk kendinizi gizlemeniz mümkün deil. Verdiiniz silahlarla hepinizin adresini biliyoruz. Kim, kime ne silah veriyor. PYD bir terör örgütü ite. PKKnn yan kolu. PYG yan kolu. Apaçk bunlar ortadayken, hala siz bunu savunuyorsanz ve Terör örgütü DEA bir baka terör örgütüyle yok edeceim gibi bir safiyane yaklam ortaya koyuyorsanz kusura bakmayn bu dünyada bunu kimse yutmaz. Yarn o örgütlerin hedefi haline gelmekten de kurtulamayacaklar. Bir baka ifadeyle bizim iki gözümüzü çkarmaya çalanlar, sadece kaybettikleri gözleriyle kalacaklardr

Ana Sayfaya Git