Erdoğan: Bölgedeki suların ısınmasının doğru olmayacağını ilettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üzerinde ısrarla durduğumuz konu, bölgedeki şu suların ısınmasının doğru olmayacağını ve barışın tesisiyle birlikte bölgede özellikle yaşanan bu trajedinin sona ermesi noktasında taleplerimiz oldu" dedi.

Haberler 14.04.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, öle saatlerinde Kskldaki konutundan Mimar Sinan Camiine geçti. Burada cuma namazn klan Erdoana, TBMM Bakan smail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Mevlüt Uysal ve stanbul Emniyet Müdürü Mustafa çalkan da elik etti. Camiden çkta Erdoan, gazetecilerin sorularn yantlad.

Kendisini takip eden gazetecilerin Miraç Kandilini tebrik eden Erdoan, Leyle- i Miracnzn, Leyle- Miracmzn milletimiz, tüm slam dünyas için hayrlara vesile olmasn, bara vesile olmasn diliyoruz. nallah insanln birliine, beraberliine, kurtuluuna vesile olur diyoruz dedi.

BU TRAJEDNN SONA ERMES NOKTASINDA TALEPLERMZ OLDU

Putin ve Trumpla görümesinin sorulmas üzerine Erdoan, Sayn Putinle gerek Sayn Trumpla yaptmz görümeler tabii arlkl olarak Suriye içerikliydi. Suriyedeki gelimeleri ele aldk. Suriyede bir an önce barn temini noktasnda neler yaplabilir? Bunlar görüme frsatmz oldu. Tabi bunlar ele alrken görüürken üzerinde srarla durduumuz konu, bölgedeki sularn snmasnn doru olmayacan ve barn tesisiyle birlikte bölgede özellikle yaanan bu trajedinin sona ermesi noktasnda taleplerimiz oldu dedi.

VDEO çEKMLERN DE BEN ÖZELLKLE SAYIN PUTNN GÖNDERM OLDUU ÖZEL TEMSLCSYLE GÖRÜTÜM. ONLARA DA BUNLARI VERDM

Putin ile olan görümesine deinen Erdoan, Son dönemde Dou Gutadaki gelimeler, ardndan Dumadaki gelimeler gerçekten can yakcyd. Bunlar bir felaket tablolaryd. Bunlarn tabii bende video çekimleri vard. Bu video çekimlerini de ben özellikle Sayn Putinin göndermi olduu özel temsilcisiyle görütüm. Onlara da bunlar verdim. Yani sadece telefon görümemizde süreci deerlendirmedik, gelen özel temsilciyle de bunlar görütük. Sayn Trumpla da bu konuyu etraflca ele aldk. Bu görümelerimizde kendileri de bu sürece yönelik olarak yaklamlarn sergilerken benim de kendilerine özellikle ifadem, kimyasal silahlarn kullanmas noktasnda bu sürece dair koalisyon güçlerinin tutumunun olumlu olduunun, bizim de bu kimyasal silahlara yönelik olarak tutumumuzun çok kararl olduunu. Nitekim u ana kadar gerek Birlemi Milletlerde gerekse bizim yaptmz açklamalarla bildiiniz gibi kimyasal silahlar noktasnda çok sert tutumumuz var diye konutu.

TÜM KOALSYON GÜçLERNN BURADA HASSASYETN STEDK, STYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, Kimyasal silahlar uluslararas yasalarda çok farkl bir zemine her ne kadar oturuyorsa da biz bunu deerlendirirken konvansiyonel silahlar bir kenara koyamayz. Kimyasal silahlarla m daha çok insan ölüyor veya öldürülüyor, yoksa konvansiyonel silahlarla m daha çok insan ölüyor veya öldürülüyor? Tabii ki kimyasal silahlarla ölümler gerçekten bir fecaat, bir felaket ama öbür tarafta da konvansiyonel silahlarla varil bombalar yad zaman insanlar, çocuk, kadn, yal ayrt etmiyor ki hepsini de acmaszca öldürüyorlar. Bütün bunlar karsnda biz bata Amerika olmak üzere Rusya, tüm koalisyon güçlerinin burada hassasiyetini istedik, istiyoruz eklinde konutu.

HAVANIN YUMUAMASI GB BR DURUM SÖZ KONUSU

Erdoan, Bütün bunlar karsnda biz bata Amerika olmak üzere Rusya ve tüm koalisyon güçlerinin burada hassasiyetini istedik,

istiyoruz ve u andaki son gelimeler sanki biraz havann yumuamas gibi bir durum söz konusu. Görümelerimiz devam ediyor, devam edecek. Meseleyi aslnda bir an önce barla noktalamak, havay yumuatmak. Bizim ise biliyorsunuz u anda Suriyenin kuzeyinde Afrin balkl olmak üzere daha önce Frat Kalkan Harekatyla yürüyen sürecimiz de kararl bir ekilde yürüdü, yürüyor. Gerek içerdeki teröristlerle olan mücadelemiz kararl ayn zamanda Kuzey Iraktaki teröristlerle olan mücadelemiz de kararl bir ekilde yürüyor. Zahoda Hakurkta ayn ekilde devam ediyor. Bizim mücadelemiz, kesinlikle teröristlerle olan bir mücadeledir. Bir igal hareketi deildir. Bunu da bütün Batnn, dünyann bilmesi lazm dedi.

EREFEDEK KAMERALI CHAZ DKKAT çEKT

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn ardndan yol kenarnda kendisini bekleyen vatandalarla sohbet etti. Erdoan baz vatandalarn isteini de krmayarak birlikte fotoraf çektirdi. Öte yandan, Erdoann Cuma namazn kld camideki youn güvenlik önlemlerinin alnd görüldü. Cumhurbakanlna bal keskin nianc polislerin bulunduu cami erefesinde, üzerinde kamera bulunan bir cihaz dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git