Erdoğan: Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da STK temsilcileri ile bir araya geldiği iftar programında konuştu. Erdoğan, "Bir zatla (Osman Kavala) ilgili verilen karar bazı çevreleri rahatsız etti. Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu, Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü." dedi.

Haberler 29.04.2022 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dolmabahçe Saraynda STK temsilcileri ile bir araya geldii iftar programnda konuan Erdoan, Büyük bir siyasi ekonomik bunalmn ardndan gelen 3 Kasm 2002 seçimleriyle adeta bir Anadolu ihtilali balattk. Ülkemizin önünde yepyeni bir dönemin kaplarn açan 3 Kasm seçimleriyle birlikte Türkiye milletimizin tamam için daha fazla demokrasi, hukuk, adalet ekonomik kalknma manasna gelen kutlu bir yola girmitir. Eski Türkiye güzellemesi yapanlar ya dönemi bilmeyenlerdir, ya o dönemde yaayanlarn müsebbipleridir, ya da o karanlk dönemden nemalanan vesayet artklardr. Bugün 2002 öncesi Türkiyesiyle 2022 Türkiyesini karlatran ahlak, vicdan sahibi herkes ülkemizin nereden nereye geldiini görecektir. Geçtiimiz 20 yl boyunca ekonomide ülkemizi her yl ortalama yüzde 5 büyüterek ihracatta rekorlar krarak, tarihi bir baarya imza attk diye konutu.

BU ADAM GEZ OLAYLARININ PERDE ARKASIYDI, KOORDNATÖRÜYDÜ

Gazi davasna ilikin mahkemenin verdii karara ilikin konuan Erdoan, Hukukta adalete güveni tesis ederek, hizmetlerin kaliteli ve hzl olmasn saladk. Öyle ki herkes dünyada biz hukuk devletiyiz derken, onlara biz guguk devleti deiliz, biz de hukuk devletiyiz diyoruz. En son malum bir zatla ilgili verilen karar baz çevreleri çok rahatsz etti. Peki kimdi bu adam? Bu adam Türkiyenin Sorosuydu. Bu adam gezi olaylarnn perde arkasyd, koordinatörüydü. Yargmz onunla ilgili nihai kararn verdi. Bu kararda belirli çevreleri ki, malum çevrelerdir rahatsz etti. Kusura bakmasnlar bu ülkede hukuk, yarg var. Bu yarg kendi inandklarn bildiklerini hakkn egemen olmas için bu karar verdiler, verecekler. imdi birçok yerden arayanlar var. Yurtdna gittiimiz zamanlarda da bize baz telkinlerde bulunanlar oldu. Biz de onlara kusura bakmayn dedik. Bizim ülkemiz hukuk devleti dedik. Siz Avrupann deiik ülkelerinde hukuk devleti olduunuzu iddia ederek terör örgütünün sokaklarnzda boy göstermesine evet diyorsunuz. PKK, kendi paçavralaryla caddelerinde boy gösteriyor, herhangi bir ey söylemiyorsunuz. Türkiyede ise atlan admlar sizleri rahatsz ediyor. En son AHM, ilk derecem hakeme veya üst derece kararn vermedii sürece biz bu noktada adm atamayz dedi. imdi karar verildi. Bu karar verildikten sonra artk atlan adma tabi olacaklar. Olsanz da olmasanz da yargnn bu karar uygulamaya girecektir eklinde konutu.

CAMDEN BURADAK MAKAMIMIZA KADAR KANALLAR AçMAK SURETYLE, GELDLER

Cumhurbakan Erdoan, Kzlarmzn baörtüleriyle okula giremedii veya baörtülü olan kzlarmzn üniversiteye giremeyip kaplarda süründüü, polislerin maalesef kzlarmzn baörtülerini çekip ald dönemden imdi tüm güvenlik güçlerimizin onlar teminat altna ald bir döneme geldik. Demokraside tek parti faizminin ve darbecilerini milli iradeye vurduu gizli açk tüm prangalar parçalayp attk. Dolmabahçe Camisi, o camide bira kutularyla caminin içinde o oturan müptezeller, camiden buradaki makammza kadar kanallar açmak suretiyle, geldiler, ondan sonra gezicilerle beraber Taksim Meydanna yürüdüler. Onlar özgürlükçü olarak savundular. Bu nasl bir özgürlükçülük ki, bütün orada devlette ait otobüsleri yakp ykmaktan tutunda benim vatandalarmn dükkanlarna varncaya kadar onlar yakp yktlar. Bunlar m özgürlükçü? te o geziciler orada kalp, bunu çevre adna yaptlar, bu nasl çevrecilik. Bu ülkede çevrecilik destann biz yazdk. 5 milyon civarnda fidan aaç dikerek yaptk. Orada 12 tane aacn bir baka yere nakline dediler ki, aac söküyorlar dediler. Bunlarn hayat bu, akam yalan, sabah yalan ifadelerini kulland.

5 TANE EHDMZ OLDU, AMA 60 CVARINDA TERÖRST ÖLDÜRDÜK

Erdoan, Biz Kuzey Irakta u anda yapm olduumuz hareketle 5 tane ehidimiz oldu, ama 60 civarnda teröristi öldürdük. Parlamentonun içinde ana muhalefetin sesi çkmad. Parti müsveddesi olan grup ise nasl yaparlar, nasl oralara giderler gibi ifadelerle önümüzü kesmeye çalyorlar. Ne derseniz deyin, nerede terörist olursa istedii yerde olsun oraya benim komandom girecektir ve girdi. Artk bu ilerden taviz yok. Snr ötesinde 30 kilometre oraya gireceiz dedik ve girdik. Bundan sonraki süreçte oradaki operasyonlar devam ediyor. Millet adna karar veren bamsz ve tarafsz mahkemelerimiz darbecilere hak ettii cezalara çarptrlmas demokrasimiz adna büyük bir baardr, kendilerine teekkür ediyorum. Vesayet dönemlerinde darbecileri alklayan yargdan, bu gün onlardan hesap soran bir yargyla gelmemiz Türkiye için bir kazanmdr. 15 Temmuz ihanetinin hesabn hukuk önünde soran yargmz, Yass Ada utancndan sonra adn tarihe altn harflerle yazdrmtr. Artk ne Yass Ada var, ne Yasl Ada var, imdi Demokrasi ve Özgürlükler Adas var. Gezi olaylaryla ilgili kararla yargmz sadece vicdanlar rahatlamakla kalmam, ayn zamanda benzer niyetleri tayanlara hukuk ve adalet dersi vermitir. Taksim Meydannda o gezi olaylarnn olduu yerlerde bir tarafta cami, dier tarafta Atatürk Kültür Merkezimiz yeni haliyle u anda icrada. O plan içerisinde daha baka projelerimiz olacak. Yargmz Türkiye dndakilerin ne de onlarn sözcülüünü yapanlarn antajlarna boyun emeyerek bamszln ispat etmitir. Türk yargs hakknda kesimlerin buram buram tehdit kokan dili bu tarihi kararn ülkemiz için ehemmiyetini gölgeleyemeyecektir. Yarg bamszlndan hukuktan, adaletten, meclisin iradesinde bahsedenlerin tavr deitirerek mahkememizi hedef alan utanç olmann ötesinde ikiyüzlülüktür, nobranlktr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git