Erdoğan: Bu densizlerin amacı Türkiye'yi sıkıntıya sokmak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan HDP ile ilgili "Dokunulmazlıklar üzerinden Meclis'e, Devlet'e, millete meydan okuyan bu densizlerin amacı Türkiye'yi uluslararası arenada sıkıntıya sokmaktır. Benim bu saldırılardan en ufak korkum, endişem yoktur. Benim için aslolan milletimdir" dedi.

Haberler 07.11.2016 - 08:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Üsküdarda düzenlenen salk Bilimleri Üniversitesi Fahri Doktora Tevdi törenine katld.

Erdoan konumasnda HDPli vekillerin tutuklanmasnn ardndan yaanan gelimelere özellikle vurgu yapt. Erdoan, Avrupadan gelen tepkilere de sert tepki göstererek, çok iyi tandm onlar. Artk hücrelerini okuyorum. Onlar bana diktatör demi hiç umurumda deil derken PKKda yakaladmz silahlarn hemen hepsi bat ülkelerinin silahlar. Artk ar silahlar da ele geçirmeye baladk. Iraktaki koalisyon güçlerine vermitik oradan aldlar herhalde diyorlar. Ya kimi kandryorsunuz siz verdiniz ite eklinde konutu.

Cumhurbakan Erdoann konumasnn satrbalar öyle:

Geçtiimiz yl eitim öretim hayatna balayan üniversitemizin 2016-2017 akademik ylnn hayrl olmasn temenni ediyorum. bugün ayn zamanda içinde bulunduumuz bu tarihi binann faaliyete geçmesinin de 113üncü yl dönümü. nallah bu mekan da burann yönetimi aslna döndürecektir. u tarihi külliyenin aslna rücu ettiini görmek de bizim için büyük bir heyecan douracaktr. 15 Kasm bizim önemli bir miladmz olacaktr.

Gündemimde salk alannda kat ettiimiz mesafe ve 2023 hedeflerimiz gibi unsular da var. Cumhurbakan olarak ben de imkanlarn el verdii ölçüde büyük projeleri yakndan izliyor ve katk vermeye çalyorum. Fakat baz meselelerle ilgili deerlendirmelerimizi paylamak da önemli hale geliyor.

BU DENSZLERN AMACI...

Terör örgütü PKKya destek veren milletvekilleri de böyle bir konudur. PKKnn parlamentodaki uzantlar var. Biz bu iin önünü açtk, varsn parlamentoda mücadelelerini sürdürsünler, ama bunla yetinmediler. 80 milletvekilini yakaladlar, ertesi gün Diyarbakrda halk sokaa davet ettiler, 50 kiinin ölümüne yol açtlar. Bunu onlar yapt. Yaanan hadise açk ve nettir. TBMM geçtiimiz mays aynda tüm milletvekillerinin dokunulmazlklarn kaldrd. Batnn u anda azna bakn. Bu düzenleme AYMye götürüldü. O da hukuka uygun buldu. Genel bakanlar dahil olmak üzere ilgili milletvekilleri ifadelerini vermeye balamtr. Ancak bir parti bu konuyu tahrik unsuruna getirmeye balamlardr. Dokunulmazlklar üzerinden Meclise, Devlete, millete meydan okuyan bu densizlerin amac Türkiyeyi uluslararas arenada skntya sokmaktr. Benim bu saldrlardan en ufak korkum, endiem yoktur. Benim için aslolan milletimdir.

53 sene ABnin kapsnda bekletilen Türkiye için Batdan ne bekleyeceiz. Biz kendi göbeimizi kendimiz keseceiz.

BATIYA REST: BUNDAN SONRA...

Benim için aslolan milletimdir. Batnn ne dedii önemli deil, Bat ne zaman bizim için hayrl rüya gördü. 53 sene ABnin kapsnda bekletilen Türkiye için Batdan ne bekleyeceiz. Biz kendi göbeimizi kendimiz keseceiz.. Bundan sonra bizim için u ne der, bu ne der diye bir ölçü yoktur.

BEN SYASETTE çIRAK DELM...

2013 ylnda Gezi olaylarnda bu anlayla hareket ettik. 17-25 Aralk emniyet-yarg darbe giriiminde de ölçümüz buydu. PKK 20 Temmuzda çukur eylemlerini balattnda, yine devletin ve milletin bekas için ne gerekiyorsa onu yaptk. Türkiye 7 Haziran sonras ben biraz seyrettim. Birinci parti dolat, gezi. Sonra görevin ikinci partiye verilmesini balattlar. Ben siyasette çrak da deilim, kalfa da deilim. Sen daha Betepenin yolunu bilmiyorsun. Bir de senin saysal durumun hükümet kurmaya yeterli deil.

TAVZ VERMEYE NYETMZ YOK

Anayasadan aldmz yetkilerle bu yolu izledik. 15 Temmuz darbe giriimi bu skntl sürecin zirve noktasdr. Türkiye o gece kendi ordusu içinde yuvalanm bir grup teröristin saldrsna uramtr. Darbe giriimi sonras ilan ettiimiz OHAL çerçevesinde FETÖ ve dier terör örgütleriyle mücademizi sürdürüyoruz, taviz vermeye niyetimiz yok. Bu milletin bunlarla mücadeleye gücü, kudreti vardr. u ana kadar bu süreç devam ediyor.

OBAMA LE DE, PUTN LE DE, MERKEL LE DE GÖRÜTÜM...

DEA terör örgütü tehditlerini artrnca, biz daha sabredecek zamanmz yok. Biz kesinlikle Suriyeye gireceiz. ÖSOyla biz Suriyeye girdik. ÖSOyu eit-donat kapsamnda ülkemizde yetitirmitik. Cerablus operasyonu DEAa kar verilmi en baarl operasyondur. Mukavemet göstermediler, çekildiler. Cerbalusun normalde nüfusu 60 bin civarnda, bu olaydan sonra 30 bin kii Cerablusa yerlemi vaziyette. El Raiden buraya müdahalemiz gerekiyor dedik. Suriyenin kuzeyinde bir terör koridoru oluturulmak isteniyordu. Bu defa ÖSOyla El Raiden girdik. Orada da dirayet gösteremediler ve güneye indiler. Dabka kadar bunlar kovaland. Orada çok direndiler ama o dirençleri krld ve Dabk terk ettiler, El Baba inmeye baladlar. Hedefimiz onlar El Babn da güneyine kovmak. Oraya 12-15 kilometremiz var. Dabk boaltld, oraya Arap kardelerimiz ve az miktarda Türkmenler yerleiyor. Bütün bu mücadele devam ederken birileri Kobanide yaptklar oyunu burada da oynamak istediler. u anda dikkatli bir ekilde bu mücadele sürüyor. Frat Kalkan harekatnn hedefi, bu bölgede 5 bin kilometrekarelik terörden arndrlm bölge ilan edelim. Obama ile de, Putin ile de, Merkel ile de konutum. Uygulamaya gelince, her zaman yaptklar oyunu yaptlar.

SZNK HUKUK BZM K GUKUK MU?

ABde 3 milyar avroyu vereceiz, 3 milyar avro da 2017-2018 dediler. Verdikleri 250 milyon avro. Bunlar dürüst deiller. Bunlar böyle. Bizim harcadmz para 13-14 milyar dolar buldu. Bir de STKlarmzn harcad bu kadar var. Dürüstlük kazanmyor görüyorsunuz.En son, yaanan olaylarda ABli bakanlar türkiyeye hücum ediyorlar. Gelip gidip ne olacak, karar m deitireceksiniz? Burada hukuk var. Seninki tarafsz bamsz, bizdeki hukuk guguk mu? Bizdeki de tarafsz, bamsz. Sen nasl sayg istiyorsan, bize de duyacaksn. Birçok olayda bunu önümüze bahane olarak sunmulardr.

BANA DKTATÖR DEMLER, Hç UMRUMDA DEL

Ben Merkele 4 bin terörist dosyas verdim. Geciken adalet adalet deildir. Siz bu adaleti geciktiriyorsunuz. Avrupa birlik olarak PKKy terör örgütü ilan etmesine ramen, u an Avrupa teröre yataklk yapmaktadr. En basidi Sabanc ailesi. Faili bir kapdan sokulmu, dier kapdan braklmtr. Bizler onlarn bu yaklam tarzna kar somut güvenlik anlaymz deldirmeyeceiz. Öyle bouna kafalarn yormasnlar. Biz bunlar iyi tanyoruz. 14 yllk babakanlk ve cumhurbakanl dönemimde gayet iyi okudum. Onlar bana diktatör demi falan hiç umrumda deil. Bir kulamdan girer, dierinden çkar.

KUZU KUZU GDP CEZAMIZI çEKTK

Hukukun usulü belidir. Gitmiyorsan zorla götürülürsün. Yarg kararlarna uymayanlara müsamaha gösterilmesi söz konusu olamaz. Kimsenin yargnn tarafszlna bamszlna yarg sürecinde tesir etme hakk yoktur.1999 ylnda hakkmdaki hapis karar kesinletiinde kuzu kuzu Pnarhisar Cezaevine gidip cezamz çektik. Barp çarp ov yapmadk. Millet ne dedi? Millet baka ey söyledi: Bizi sizi farkl yerde görmek istiyoruz. Kurduk partimizi 16 ay sonra iktidara getirdi.

YARGININ KARARINI YERNDE BULUYORUM!

Siyaset yoluyla gelen her görev millete hesap verme yeridir. Bizim yaptmz yargnn görevini yerine getirebilmesi için, gereken destei vermekten ibarettir. Yargnn tasarrufunu da yerinde buluyorum. Bizim görevimiz milletimizin huzurudur, tüm kurumlarmzn salkl bir ekilde çalmasn temindir. Gerekli admlar atmakta kararlyz.

OBAMA BENZETMESNE çOK GÜLDÜM

Terör örgütüne verdikleri destek nedeniyle ifade vermek için gözaltna alnan ve tutuklanan milletvekilleri için batdan verilen tepkileri görüyoruz. Batnn medyas da Allah ne verdiyse döemiler. Tutuklanan e bakanlardan birine yaplan Obama benzetmesine de çok güldüümü söylemek isterim.

KM UYUTUYORSUNUZ SZ?

PKK, 787 güvenlik görevlimizi, 312 sivil vatandamz ehit etti. 4 bin üzerinde güvenlik gücümüz yaraland. 5 bin 500 silah, 650 bin mermi, 142 ton patlayc ele geçirildi. Bunlarn elinde yakaladmz silahlarn hepsi batnn. Artk ar silahlar da kullanyorlar. Bahaneleri de hazr. Koalisyon güçlerine vermitik. Kimi uyutuyorsunuz siz?

BUNLARIN AKLINI NEYLE YEDKLERN BLMYORUM

Terör eylemleri ve terör örgütü baka, siyasi konular baka diyecekler. 20 Temmuz 2015i ölçü olarak ele alalm. Bir siyasi partinin mensuplar bölücü terör örgütü tarafndan katledildi. Her kademeden siyasetçi var. Bunlar öldürülürken, ayn çevrelerin en küçük kayglarn, endielerini görmedik, duymadk. Bu parti iktidar partisi. Hani nerede bat? En az 30a yakn polis, subay, öretmen, mühendis var. Hani sesiniz? Bat bu konularda da sessiz. Ötekiler insan, bunlar insan deil mi? 14-15 yandaki Yasin Börüyü bir binann 3üncü katndan attlar, üstünden de arabayla geçtiler. Ses var m, yok.

Karmzdakilerin kafalarnn arkasndaki gerçek niyetleri bilmiyor deiliz. Bir Belçika mahkemesi PKK eylemlerini terör suçu deil de, silahl mücadele kapsamnda gördüünü ifade etmi. Bunlarn akln neyle yediklerini bilmiyorum.

Ana Sayfaya Git