Erdoğan: Bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanımıyoruz. Türkiye'mizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. İnşallah bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız" dedi.

Haberler 14.07.2018 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan ve beraberindeki bakanlar, Hac Bayram Camiinde cuma namaz kldktan sonra Ulustaki Birinci Meclis Binasnda Cumhurbakanl Kabinesi 1inci Toplants Açl Törenine katld. Burada hitap eden Erdoan, Türkiyenin 24 Haziran seçimleri ile yaad tarihi dönüümün ilk admn milli iradenin tecelligah olan bu kutlu çatnn altnda, milletimizin ahitliinde atyoruz. Cuma saati, bugünün bereketinden istifade amacyla seçilmiti. Biz de ayn amaçla burada toplandk. Duyguluyum. Zira bu çatnn altnda böyle bir balangç yapmak çok eyler hatrlatyor bize. Deerlerimiz açsndan, kutsallarmz açsndan çok eyler hatrlatyor. Kurtulu Savamzn bakomutan devletimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile istiklalimizin kazanlmasnda emei geçen tüm kahramanlarmz rahmetle yadediyorum diye konutu.

DUYGUSALLIIMI HO GÖRÜN

Konumasnda 15 Temmuz 2016daki darbe giriimini hatrlatan Erdoan, unlar söyledi:

15 Temmuz geldi çatt. 81 ilde anma törenlerimizi Ankara bata olmak üzere stanbulla devam ettirecek ve 2nci yl da unutulmaz hale getireceiz. Birinci Meclis, gazi bir Meclisti. uandaki Meclisimiz de gazilikle ereflendirilmitir. lk Meclisten bugüne kadarki tüm milletvekillerimizi saygyla anyoruz. Cumhurbakanl Külliyesi de gazidir. Ecdadmzn emanetini yere düürmemek, ezanlarmz susturtmamak, bayra indirtmemek için aln terimizle ve gerektiinde canmz ortaya koyarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu töreni ite bu tarihi sürekliliin bir devam olarak görüyoruz. O yüzden bu duygusallm ho görün.

2 KAT DAHA BÜYÜMEKTE KARARLIYIZ

Türkiyeyi 2023 hedeflerine ulatrmann kararll içinde olduklarn vurgulayan Erdoan, Türkiye ve Türk milleti olarak yeni bir balangç yaptk. Bunun amac ülkemizi muasr medeniyetler seviyesine çkarmaktr. Yargmz, adaletin tecellisi için çalacak. Buna inanyorum. Milletimizin her bir kesimi kendi üzerine düen her görevi yerine getirecektir. Böylece ülke ve millet olarak muasr medeniyetler seviyesine çkacaz. Hepimiz çok çalacaz. 16 ylda Türkiyeyi 3,5 kat büyüttük. Bu dönemde 2 kat daha büyümekte kararlyz dedi.

DAVAMIZ MLLETMZN DAVASIDIR

Nice engeller aarak, bugünlere geldiklerini kaydeden Erdoan, Biz milletimizle nice engelleri aarak, bugünlere gelmi bir kadroyuz. Bizim davamz, milletimizin davasdr. Bizim derdimiz, milletimizin derdidir. Bizim yanmzda milletimiz var. ehadetle ve gazilikle girdiimiz Anadolu topraklarn yine ayn inançla ve kararllkla savunuyoruz. Ecdadmzn emanetini yere düürmemek, ezan susturtmamak, bayra indirtmemek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Karmzda terör örgütleri var, onlar destekleyen güçler var; kalknmamzdan rahatsz olanlar var, çlgna dönüyorlar. Tpk 98 yl önce olduu gibi bugün de milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanmyoruz. Birinci Meclis balangçt, buras devamd. imdi ise bizler de devamn devamn yapyoruz. Geleceimize güvenle bakabileceimiz bir Türkiye ina edene kadar hepimiz dur durak bilmeden çalacaz diye konutu.

ZAFER MARLARI YAZACAIZ

Bu dönemin sorumluluunun çok önemli olduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

Hem ina hem ihya edeceiz. Milletimizin her bir kesimi, kendi üzerine düenleri en güzel ekilde yerine getirecek ve böylece Türkiyemizi muasr medeniyetler seviyesinin üstüne çkaracaz. nallah bundan sonra sadece zafer marlar yazacaz. nallah bundan sonra çocuklarmza sadece baarlarmzn hikayelerini anlatacaz. Bu duygularla Cumhurbakanl kabinemizin bu ilk toplants vesilesiyle eski deniyor ama eskimez Meclis binasnda düzenlediimiz törenin hayrlara vesile olmasn Allahtan diliyorum. Aziz milletimize ve burada bulunan sizlere sevgilerimi ve sayglarm sunuyorum.

Ana Sayfaya Git