Erdoğan: Canlı yayın son haftaya ışık tutacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu ile Yıldırım'ın katılacağı canlı yayınla, İstanbul'da yakınları bulunan farklı illerdeki vatandaşların da bunu müzakere edebilme olanağıyakalayacağını anlatarak, "Bu son haftaya da ciddi bir ışık verecektir" dedi. İmamoğlu'nun Ordu Havalimanı'nda valiye hakaret ettiği iddiasında bulunan Erdoğan, "Bu devletin valisine kimsenin böyle bir ifadeyi kullanma hakkı yoktur, kullanamaz" diye konuştu.

Haberler 15.06.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Asyada birlii Konferans Zirvesine katlmak üzere Tacikistana gitmeden önce düzenledii basn toplantsnda sorular yantlarken, AK Parti aday Binali Yldrm ile CHP aday Ekrem mamolunun katlaca canl yaynla ilgili Son haftaya ciddi bir k verecektir yorumu yapt. Erdoan, Siz izleyecek misiniz? Bu yaynn nasl geçmesini temenni ediyorsunuz? sorusuna yant verdi:

Görevlendirdiimiz arkadalar, ön hazrlklar gayet iyi bir ekilde yaptlar. Her iki taraf da bu tartmann moderatörünü belirlemede müterek bir çalma yaptlar. Bir de yayn platformu olarak, her yerden ari ekilde olacak olmas, oradan da bütün Türkiyeye yayn yapma imkann yakalayacak. Bu da unu gösteriyor, sadece stanbul izlemeyecek, tüm Türkiyenin izleme imkan olacak. çünkü stanbul sadece stanbulda yaayanlara hitap eden bir yer deil. 81 vilayetin özeti olan bir ilimiz. O akam buray izleyenler Sivastan Sivasl da stanbuldan Sivasl hemehrisini arayp bunun müzakeresini yapacak. Tokatl, Giresunlu, Trabzonlu hepsi Birbirlerini arayp deerlendirmesini yapacak. Bu stanbul gibi dünyann örnek bir ehrini en ideal hangi yönetici yönetebilir, bunu bizzat o akamki müzakereden sonra çok da net deerlendirme frsatn halkmz bulacak diye inanyorum. Bu son krlma noktas olan pazar günü, son haftaya da ciddi bir k verecektir.

DLBDE REJM SALDIRILARI SÜRDÜRÜRSE SESSZ KALMAYIZ

Cumhurbakan Erdoan, dlibdeki gelimelerle ilgili soruyu yantlarken, daha önce Rusya lideri Putinin de gündeme getirdii Adana Mutabakatn hatrlatt. Erdoan unlar söyledi: dlibe bizim yaklammz olmasayd u andaki durum çok daha farkl geliirdi. Bizim arlkl olarak Rusya ile yaptmz deerlendirmeler, gerek Soçi, gerek Astana süreçleri ve ikili yaptmz görümelerimiz buradaki skntlar minimize etti. te son olarak bir de karara varld ve bu kararla birlikte adeta bir silahlarn sustuu bir an oldu. Arzu edilmeyen gelimeler oldu. Tabi sürecin üzerinde bütün ekiplerimiz duruyor. Gözetliyoruz. ehitlerimiz oldu. Bunlarn tabi bedelini kar tarafa çok ar ödettik. Rejim eer bizim gözlem kulelerine saldr vs. devam edecek olursa bizim burada sessiz kalmamz mümkün olmaz. Ve gereini de yaparz. Biz barn egemen olmasn istiyoruz. Varil bombas, fosfor bombas bu saldrlar devam ederse sessiz kalamayz. çünkü biz bölgede artk halkn sesine kulak veriyoruz. Suriyede yaayan kardelerimiz ne diyor. Adana Mutabakatn bir kenara koyamayz. Bu bölgeyi kartran terörist örgütlere kar mücadelemizi kararllkla sürdüreceiz.

ADANA MUTABAKATINI PUTN HATIRLATMITI

Adana Mutabakat, 23 Ocak 2019da Erdoan ile Putinin yapt görümede Rus lider tarafndan gündeme getirilmiti. Putin, ortak basn toplantsnda, Türkiyenin YPGden kaynaklanan güvenlik kayglaryla ilgili konuurken 1998 ylnda yaplm Türkiye-Suriye Adana Mutabakatn anmsatmt. Türkiye ile Suriye arasnda 21 sene önce imzalanan Adana Mutabakat, Abdullah Öcalann Suriyenin dnda olduu ve bir daha asla girmeyecei, yurt dndaki PKKlilerin Suriyeye dönemeyecei, ülke topraklarndaki PKK kamplarnn bir daha kullanlmayaca ve tutuklanan PKK üyelerinin listelerinin Türkiyeye verilmesi taahhütlerini içeriyordu.

ASKER SAYISINDA AZALMA SÖZ KONUSU DEL

Yeni askerlik sistemine ilikin soruya da yant veren Erdoan, güvenlik zaaf olur yorumlarna tepki gösterdi: Terörle mücadelede en ufak bir tereddütümüz yok. Birileri konuuyor. u anda bu ülkede bizim bir silahl kuvvetlerimiz var. Güvenlik zaaf bu yasada olur gibi ifadeler kullananlar var. Bu yasayla ilgili çalma yaklak 1,5-2 yla varan bir çalmadr. Talep bize çok daha eski gelen bir taleptir. Baarl bir astsubay eer baarabiliyorsa generallie kadar çkabilecek. Bundan önce böyle bir ey yoktu. steyen kalabiliyor. Saylar azalyor halimiz ne olacak Sürekli olarak bir hücre tazelenmesi olacak. Sürekli her ay askere alma diye bir durum söz konusu olacak. Sayda azalma diye bir ey söz konusu deil. KKTCde de askerimizin azalmas söz konusu deil. Bedellide 30 bin lira fazla oldu deniyor, el insaf. Dersimize iyi çaltk, hayrl olsun diyorum.

MAMOLU HENÜZ BU DEVLET TANIMAMI

Cumhurbakan Erdoan, Ekrem mamolunun Ordu Havalimannda VIP bölümüne alnmamas ve o anlarla ilgili ortaya çkan görüntülerle ilgili soruya da yant verdi. mamolunun valiye hakaret ettii iddiasnda bulunan Erdoan öyle konutu: Valiler o ildeki temsilcisidir. Devletin valisini küfürle anmak kabul edilebilir bir ey deildir. Vali Bey seçim süreciyle bir suç duyurusunda bulunmu olabilir. Bana gelen bilgiler, seçim öncesi doru olmayacana inandm için ii hzlandrmak istemiyorum yaklam Bu iin arda braklr yan yoktur. Valimiz seçim sonras da bu iin takipçisi olacaktr. Bu devletin valisine kimsenin böyle bir ifadeyi kullanma hakk yoktur, kullanamaz. Demek ki henüz bu devleti tanmam. Protokolün çeitli yerlerdeki giri çklarn bilmiyor. Affedilemez bir yanl yapmlardr. Kim bilir bundan sonra daha neler çkacak.

MTNG YERNE HALKLA BULUMALAR

stanbul seçimleriyle ilgili mitingler yapmaktan vazgeçtii iddias da sorulan Erdoan, Belediye bakan adaymz sürecin içinde. Kalan son haftaya girerken bu tür halkla kucaklama toplantlar yapmayacam kimse söyleyemez. Önümüzdeki hafta içinde bu tür planlamalar yaplp halkla bulumalar çerçevesinde bir arada olmak suretiyle stanbulu dolaacaz. Arkadalar çalmay yapp nasl yol belirlerse süreci devam ettireceiz dedi.

Ana Sayfaya Git