Erdoğan: CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Denizli, Mersin, Uşak il kongrelerinde canlı bağlantıyla yaptığı konuşmada CHP'yi eleştirdi. Erdoğan, "Türkiye'de esasen CHP'ye ait bir siyaset yoktur. CHP diye bir parti olup olmadığı da tartışmalıdır. CHP hiç mi bir işe yaramıyor? Elbette bir görev var. Bu görevi bir teraziye benzetebiliriz. Bir kefesinde HDP var, diğer kefesinde İYİ Parti var. CHP'ye verilen vazife iki kefeyi dengede tutarak yarı gizli ittifakın bozulmasını engellemektir. Zat, kendisine karşı çıkan herkesi susturarak diktatörlüğün de dik alasını sergilemektedir. Bunlar yıllarca bizi tek adamlıkla suçladılar. Şu anda CHP'de olan nedir? CHP'de tek adamcağız siyaseti işliyor" dedi.

Haberler 26.01.2021 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, AK Parti stanbul l Bakanlndan, partisinin Denizli, Mersin, Uak il kongrelerine canl balantyla katld. Erdoan, burada yapt konumada, Halkbank tarafndan esnaf ve sanatkarlara kullandrlan Hazine ve Maliye Bakanl faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 aras 6 aylk dönemde ödenmesi gereken taksitlerin erteleneceini açklad.

CHPDE TEK ADAMCAIZ SYASET LYOR

Recep Tayyip Erdoan, konumasnn büyük bölümünü ise CHPye yönelik eletirilerine ayrd. Muhalefetin AK Parti ile hizmet ve eser siyaseti yarna giremediini iddia eden Erdoan, CHPye yönelik u ifadeleri kulland:

Cumhuriyet tarihinde yaplanlarn katbekat fazlasn 18 ylda kazandrmann gururunu yayoruz. Terörle mücadeleden, snrlarmzn güvenliini salamaya kadar onurlu ve kararl politikalar ile ülkemizin itibarn artrdk. Her bir vatandamzn yaam kalitesini hiç olmad kadar artrdk. AK Partinin girdii 15 seçimin tamamnda birinci olmasnn gerisinde bu gurur tablosu vardr. Tüm baarlar vesayetin, darbecilerin, husumet besleyen nice çevrelerin saldr ve engelleme çabalarna ramen elde ettik. Uzun iktidar dönemimizde karmzda hep bir muhalefet bulduk. En önemli rekabeti ana muhalefet partisi CHP ile yapmamz gerekiyordu. Üzüntüyle ifade etmek isterim ki, ana muhalefet aktörlerinin ve kadrolarnn hiçbiri bizimle eser ve hizmet siyaseti yarna girmemitir. i küresel, ekonomik ve sosyal krizlerden doal afetlere kadar ülkenin bann belaya girmesini dileyene kadar vardrmlardr. Geçmiteki hiçbir aktör bugünkü CHP Genel Bakan kadar karikatür bir görüntü sergilememitir. Türkiyede esasen CHPye ait bir siyaset yoktur. CHP diye bir parti olup olmad da tartmaldr. CHP hiç mi bir ie yaramyor? Elbette bir görev var. Bu görevi bir teraziye benzetebiliriz. Bir kefesinde HDP var, dier kefesinde Y Parti var. CHPye verilen vazife iki kefeyi dengede tutarak yar gizli ittifakn bozulmasn engellemektir. Zat, kendisine kar çkan herkesi susturarak diktatörlüün de dik alasn sergilemektedir. Bunlar yllarca bizi tek adamlkla suçladlar. u anda CHPde olan nedir? CHPde tek adamcaz siyaseti iliyor.

Ülkemizde her genel bakann partisinin bana bir geli hikayesi vardr. Kasetle gelen tek genel bakan, bu zattr. Biz ne kadar eletirirsek eletirelim, ülkemizin ana muhalefet partisinin böyle bir duruma düürülmü olmasndan samimi üzüntü duyuyoruz. Demokrasilerde muhalefet alternatif programlar ile iktidar adeta ateleyen, daha çok çalmaya sevk eden bir misyona sahip. Brakn misyonu, sadece ülkenin ve milletin temel meselelerinde yerli ve milli duru sergileyen bir ana muhalefeti bile arar olduk.

AK PARTNN GELECEN DE PARTS OLDUUNU GÖSTERECEZ

AK Partinin kurucusunun da lokomotifinin de millet olduunu söyleyerek Gönlüne dokunmadmz tek bir kii bile varsa bu bizim eksiimizdir diyen Erdoan, öyle devam etti:

Denizlide, Mersinde, Uakta salonu görüyorum, gerçekten iftihar ediyorum. Bu birlik ve beraberliimiz bizi 2023te farkl bir yere tayacak, 2024 yerel seçimlerinden de baar ile çkmamz salayacak. ster görevlerine devam etsinler ister yeni vazife alm olsunlar, tüm tekilatlarmzdan büyük beklentim var. AK Partinin gelecein de partisi olduunu göstereceiz. 11 milyon üye ile ülkemizin en geni tabanl partisi olarak büyük avantaja sahiptir. AK Partinin kurucusu da sahibi de lokomotifi de bizatihi milletimizin ta kendisidir. Ne yaptysak ne baardysak milletimiz ile baardk. Önce gönül kazanacaz, sonra oy isteyeceiz. Yapmamz gereken her bir insanmzn kapsn çalmak, derdini dinlemek, beklentisini duymak, yardmc olunacak konularda gerekli irtibat salamaktr. Gönlüne dokunmadmz tek bir kii bile varsa bu bizim eksiimizdir. Cumhur ttifakn ve AK Partiyi güçlü tutmalyz. 2023 seçimlerinde Cumhur ttifakn ve AK Partiyi zafere sizler tayacaksnz. Hep birlikte AK Partinin Türkiyenin sadece son 18 ylnn deil, ayn zamanda geleceinin de partisi olduunu göstereceiz.

Ana Sayfaya Git