Erdoğan çok sert çıktı: 'Defol oraya git'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'li vekillerin 'Kürdistan' açıklamasına tepki göstererek, "Bizim ülkemizde 'Kürdistan' diye bir bölge yok. İstiyorsanız Kuzey ırak'ta Kürdistan var. Defolun oraya gidin." dedi.

Haberler 02.03.2019 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 31 Mart yerel seçimleri için Ardahann PTT Kavanda düzenlenen mitinge katld. 3,5 yllk hasretin ardndan Ardahana kavutuunu söyleyen Erdoan, rekor düzeyde oy beklediini bildirdi.

KARDE KARDEE KIRDIRMA POLTKASI

stiklal airi Mehmet Akif Ersoyun Girmeden tefrika bir millete düman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez sözlerini anmsatan Erdoan, Sa sol denilerek, kimi zaman Alevi- Sünni denilerek, son 30 yldr Kürt-Türk denilerek milletimizin karde kavgasn sürüklenmek istenmesinin sebebi budur. Ne Arapn beyaza ne beyazn Arapa üstünlüü yoktur. Kim Allaha daha yaknsa en üstün odur. Ülkemiz bu kavgalar yüzünden 80ler 90larda ciddi bedeller ödemitir. Kardei kardee krdrma politikasnn Türkiyeye çok büyük faturas olmutur. Medya patronlarnn bakan, babakan tayin ettii, siyaseti dizayn ettii o dönemler imdi geride kalmtr. Faili meçhullerin sradanlat sokaklarmzda terör, ölüm ve iddetin kol gezdii ac günlere bu ülke ahit oldu. Gecelik faizlerin yüzde 7 bin 500lere ulat yllk enflasyonun yüzde yüzleri at, en basit ihtiyaç maddelerin aranp bulunmad zamanlar yaanmtr. Kim vard iktidarda? CHP, Bay Kemalin o ite önündeki izinden gittii kiiler vard. Gaz, ya, benzin kuyruklar vard diye konutu.

GELEN PARAYI KANDLE GÖNDERDLER

Dou ve Güneydou Anadolu bölgesindeki ehirlerin terör tehdidinden dolay hak ettii hizmetlerin alamadn belirten Erdoan, unlar söyledi:

Devletin yatrmlar terör örgütü tarafndan engellendi. Devlet hizmet için öretmen, doktor, kaymakam, hakim, savc, imam, hemire gönderdi. Bölücü terör örgütü tarafndan tehdit edildi. Ya ehit edildi ya da kaçrld. Bunlar yaadk m? imdi bu bölücü terör örgütü hangi partinin arkasnda? HDPnin. imdi bu parti Ardahanda seçime giriyor mu? Niye girmiyor? Onlarn kardeleri var kardeleri. Kim? CHP. CHP, HDP, sözde iyi parti bunlarn hepsi ayn m? Ayn. 31 Martta benim halkm bunlara gereken dersi verecek mi? Buna hazr myz? Belediyelerin i makineleriyle bunlar çukurlar kazmadlar m? Binalar tünellerle balamadlar m? Gelen paray Kandile gönderdiler. Ve utanmadan ülkemizi bölmeye çaltlar. Bu ülkeyi bölemeyecekler. 17 ylda demokrasi güçlendi, kardeliimiz perçinlendi. Milletimizi birbirine düürmeyi, krdrmay hedefleyen hiçbir giriim amacna ulaamad. Gizli, açk darbe teebbüsleri milli iradenin çelikten zrhn delemedi.

MAKARNACI, KÖMÜRCÜ DYEREK AAILADILAR

17 ylda 290 katrilyon liralk yatrm yaptklarn belirten Recep Tayyip Erdoan, Senelerdir bu CHP zihniyeti makarnac, kömürcü diyerek aalayanlar sanki kendileri deilmi gibi utanmadan sosyal devlet bitti diyorlar. 17 yldr insanmza hakareti yapanlar, seçim sandn görünce sosyal devlet ilkesinden bahsediyorlar. Doum yapm, 4 yana kadar çocuu olan annelere otobüsler bedava diye. Gençlie u yaa kadar bedava kimin cebinden nereye neyi bedava veriyorsun. ndirim dersin bunlara inanyor musun? Biz 65 ya üstüne otobüsleri bedava yaptk. Bunlarn srtnda küfe yok. Kuru sk atyorlar. te SGKnn genel müdürlüünü yapt zaman oray batrmad m? Böyle bir zat, imdi bize sosyal devlet dersi verebilir mi? Bu yüzsüzlüktür. Genel müdürlüü srasnda hastaneleri pislie mahkm eden zatn, brakn bizi eletirmeyi sosyal devlet lafn azna almaya hakk yoktur. Bu zat rahatsz edecek yeni bir projeyi devreye alyoruz. Dünkü Resmi Gazetede Cumhurbakanl karar olarak yaynladk. Düzenli sosyal yardm alan kardelerimize hanedeki kii saysna kadar aylk 150 kilovatsaat elektrik tüketim destei vermeye balyoruz. Bu kardelerimizin bir yükünü de hafifletmek istiyoruz. ki müjdeyi veriyorum. Bakü - Tiflis - Kars demiryolu projemiz, ülkemizin Karsn ayn zamanda Ardahann da projesidir. Ardahann ticaret ve turizm potansiyeli ön plana çkacak ve bu sektörlerin geliimine katk salanacak. Bay Kemal ne diyor? çiftçi batt diyor. Vicdansz. Ardahanl çiftçilerimize 442 milyon lira destek verdik dedi.

YA STKRARA YA BELRSZLKLERE KAPI ARALAYACAIZ

31 Martta sadece belediye bakanlar, meclis üyeleri ve muhtarlarn seçilmeyeceini ifade eden Erdoan, çok kritik bir tercihte bulunacaz. Ya 17 yldr olduu gibi istikrar sürsün Türkiye büyüsün diyeceiz ya da ülkemizin önünde belirsizliklere kap aralayacaz. Unutmayn terör belirsizlikleri sever, darbeciler güçsüz hükümetleri sever, milletin ekmeine ana musallat olanlar zayf iktidarlar sever. Türkiyeye husumet besleyenler kolayca yönlendirebilecekleri siyasileri sever. En ufak bir zafiyette nelerle kar karya kalnabileceini bize 15 Temmuz göstermitir. Birlik beraberliimize sahip çkacak, bir daha ülkemizi böyle bir belirsizliin içine sokmayacaz. Bizi ayrmaya birbirimize hasm gibi göstermeye çalanlara asla frsat vermeyeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git