Erdoğan: Ekonomik teröre teslim olmadık, olmayacağız

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Bir dönem sınırlarımıza atılan füzeler, bombalar, sıkılan kurşunlar neyse son aylarda ekonomimize yapılan saldırılar da aynısıdır. Silahlı ve diplomatik teröre nasıl teslim olmadıysak ekonomik teröre de teslim olmadık, olmayacağız" dedi.

Haberler 29.04.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Kzlcahamamda gerçekletirilen 28inci stiare ve Deerlendirme Toplantsnn kapan oturumunda konutu. Erdoan, istiare geleneinin hem inançlarnn hem de kültürlerinin en önemli hasletlerinden biri olduunu söyledi. Ekonominin öncelikler arasnda olacan belirten Erdoan, öyle konutu:

Son 6 ylda neredeyse kesintisiz bir ekilde art arda maruz kaldmz saldrlar, güvenliimiz ile birlikte ekonomimizi de hedef ald. 15 Temmuz darbe giriiminin amac ülkemizin sadece yönetimini ele geçirmek deildi, ayn zamanda ekonomimizde sabote edilmeye çalld. Son olarak geçtiimiz austos aynda kur ve onunla balantl olarak faiz ve enflasyon üzerinden ekonomimizi çökertmeye yönelik bir saldrya uradk. Ksa sürede gereken tedbirleri alp, normalleme sürecine geçii saladk. Bu saldr elbette skntlara yol açt ama ayn zamanda ekonomimizin de direncini artrd. Ülkemize dayatlan kur, faiz, enflasyon er üçgenine kar nasl davranmamz, nasl karlk vermemiz gerektiini gördük. 2018 yln her eye ramen baarl bir ekilde geride braktk. Son çeyrekteki küçülmeye ramen yl yüzde 2,6 gibi önemli bir büyüme oranyla kapattk. Bu yln ilk çeyreinde ekonomide dengelenme devam etti. Tüm verilerin yükselie iaret ettiini görüyoruz.

BOMBALAR NEYSE EKONOMMZE YAPILAN SALDIRILAR DA AYNISI

Cumhurbakan Erdoan, önlerinde seçim gerilimi yaamayacaklar 4 yl akn sürenin bulunduuna dikkat çekti. Yapsal dönüümleri birer birer hayata geçirmekte kararl olduklarn vurgulayan Erdoan, Geçtiimiz 17 yldaki tecrübelerimiz bize önümüzdeki 4 ylda çok büyük baarlara imza atabileceimizin güvenini veriyor. Ekonomide yeni dönemin ilk yol haritasn seçimden hemen sonra açkladk. Vergi sistemi, tarm, bankaclk ve finans gibi alanlarda bu yl içinde hayata geçireceimiz yapsal deiiklikleri kamuoyu ile paylatk. Austos ayndan beri yaanan skntlar çok iyi biliyoruz. Vatandalarmz rahatlatacak admlar attkça, bamzdaki kara bulutlarn dalacana inanyoruz. Esasen ekonomide, son 9,5 ayda yaananlar, ülkemizin ekonomi gerçeklerinden kaynaklanm da deildir. Bir dönem snrlarmza atlan füzeler, bombalar, sklan kurunlar neyse son aylarda ekonomimize yaplan saldrlar da aynsdr. Hatta 1 ay öncesinde de benzer giriimler oldu. Hemen tedbirlerimizi alp, kimse fark etmeden önünü kestik. Silahl ve diplomatik teröre nasl teslim olmadysak ekonomik teröre de teslim olmadk, olmayacaz dedi.

BRLK çNDE OLURSAK KARIMIZDA DURACAK GÜç YOK

Vatandaa, yatrmcya ve i dünyas temsilcilerine ricada bulunmak istediini dile getiren Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Onlar George, Hans buralara getirmedi; onlar bu millet buralara getirdi. u anda bu ülkeyi biz yönetiyoruz. Biz bu ülkede yatrmcmzn, giriimcimizin karsnda deiliz ama bu milletin karsnda olanlar da bilsinler ki onlar da bizi karlarnda bulurlar. Her türlü destei veren biziz. Ülkemizde tevik bölgelerini onlarn emrine veren biziz. 6 ayr bölgede her türlü destei bugüne kadar verdik, veriyoruz. Bundan sonra da vereceiz; ama kalkp da frsatçla giriirlerse orada kusura bakmasnlar. Biz milletimizin yannda yer almaya mecburuz. Gelin, kararlarmz bakalarnn bizimle ilgili niyetlerine göre deil kendi hedeflerimize, kendi ihtiyaçlarmza, kendi çkarlarmza göre verelim. Filanca yabanc finans kurumu öyle diyormu, filanca devlet ülkemize a bakyormu, filanca kesim saçma sapan yollara tevessül ediyormu. Bunlarn hiçbirinin zerre kadar kymeti yoktur. Asl olan ülke ve millet olarak bizim ne istediimiz ne yaptmz nereye varmak istediimizdir. Türkiye her alanda olduu gibi ekonomide de öyle bir ülkedir ki buz da gibi görünmeyen ksm, görünen ksmndan çok daha büyüktür. Biz birlik, beraberlik içinde olursak karmzda duracak hiçbir güç yoktur. Hep birlikte hangi hedefe yönelirsek yönelelim baarmama ihtimalimiz yoktur. Terör belasn ortadan kaldrmaya, bölgemizde oynanan oyunlar bozmaya m ihtiyacmz var; 82 milyon beraber hareket edersek bunu da çözebiliriz. 2023 hedeflerini birileri hayal olarak göstermeye çalyor. Biz birlikte çalrsak bunun ötesine geçmemiz mümkündür.

HADSEY MERULATIRMAYA çALITIIMIZI DDA EDYORLAR

CHP yönetimi bakadr, CHPye oy veren vatandalarmz bakadr diyen Erdoan, Bunu birbirinden ayralm. Mesela dün bir CHP yöneticisi çkp, bizim ehit cenazelerine katlm konusunda hassasiyet gösterilmesiyle ilgili sözlerimize kar tam da anlatmaya çaltmz, çarpk zihniyetinden bir kez daha ortaya sermitir. Zihniyet bozuk. Biz, 82 milyon olarak birlik, beraberlik içinde hareket etmemiz gerektiini söylüyoruz. CHP kafas bunu ayrtrma, gerginlii ve kutuplatrmay artrma çabas, diye anlyor. Biz, Terör örgütünün güdümündeki partiyle birlik olursanz ehitlerimizin kemiklerini szlatrsnz diyoruz. Onlar, hadiseyi merulatrmaya çaltmz iddia ediyor dedi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna Ankarann çubuk ilçesinde katld ehit cenazesinde yaplan saldry knadklarn belirten Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

Biz ehit yaknlarnn ve koskoca bir ilçe halknn taciz edilmesine, tariz edilmesine, terörist ithamna ve hakarete maruz kalmasna kar çkyoruz. çubuktaki o vatandalar zaten yaral. Onlar provoke edeceksin, kalkacaksn Ardahandaki yolculukta teröristlerin saldrsna uramsn, onlarla e duruma getireceksin. Bizim arkadalarmza saldranlar kucaklayan CHP yöneticilerini de unutmadk. Linç kampanyas söz konusu olduunda kimse CHPnin eline su dökemez. Biz kimseyi linç etmiyoruz; sadece milletimizin deerlerini, ehitlerimizin aziz hatralarn savunuyoruz. CHP kafas daha da ileri gidip, Biz srtmz PKKya, YPGye dayyoruz diyen partiyle seçimlerde ittifak yapan kendileri deilmi gibi Kuva-yi Milliyeden dem vuruyor. Bunlar sizinle beraber yürümedi mi? Tek bir ehit cenazesinde görmediimiz ama terörist cenazesinde ön saflarnda srada tutan deil mi? Kimi aldatacaksnz? Gördük, yaadk. imdiden belediye yönetimlerini paylama kavgasna düenler bunlar deil mi? Türkiyenin ve Türk milletinin bekasna yönelik her saldrya tek bir parti gibi davranp, destek verenler bunlar deil mi?

VATANDAIN SORUNLARI çN çÖZÜM BEKLED YER AK PART

AK Partinin, 82 milyon vatandan umut kaps olduunu kaydeden Erdoan, Hangi partiye oy verirse versin, tüm vatandalarmzn sorunlar için çözüm bekledii yer AK Partidir. Bunu beraber halledeceiz. AK Partiye oy veren her bir vatandamzn bizden çok büyük beklentileri olduunu gösteriyor. Hiçbir AK Partilinin lakayt davranma, görevden kaçma lüksü yoktur. Bizimle yol yürüyen her arkadamzn vatandalarna kar sorumluluklar olduunu unutmamas gerekiyor. Kendini ülkesinden ve partisinden büyük görerek bu yolda yürümeye kalkanlar batan kaybetmitir. Bunun için tüm arkadalarmdan oturmalarndan, kalkmalarndan, ilerine, güçlerine dikkat etmelerini istiyorum. Kimlerle oturuyorsunuz, kimlerle kalkyorsunuz; buna da çok dikkat etmemiz gerekiyor. Eer bizler hakikaten bu tür insanlarla oturup, kalkarsak bedelini halk ar ödetir. Vatandaa kar etrafmzda bir etten duvar örülmesine izin vermeyeceiz. nsanlarn i yapma, kazanma hakk olduunu bileceiz diye konutu.

HZMET ETMEYE DEVAM EDECEZ

Cumhurbakan Erdoan, 5 yllk zaman olduunu belirterek, Bu uzun dönemi icraata odaklanm olarak yürütmeliyiz. Ramazandan sonra baar srasna göre tüm illerimizi dolama azmindeyim. Biz bakalarn konumayacaz. Milletimiz bizden bunu bekliyor. Her seçimde oylarn azald, çoald yerler olabilir. Toplamda milletimizin bize ne dediidir. Bazlar kendisi aday yaplmad için istifa edip, bamsz ya da baka partiden aday olmutur. Seçimi de kazanm olabilir. Bizi üzmesin. imdi onlar kendi dertlerine baksnlar. Bu tür safralardan kurtulduumuz için rahat olalm. Uzun ince yolda, hizmet etmeye devam edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git