Erdoğan, Emir Al Sani'yi havaalanında karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’a gelen Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani ile bölgede kış turizmi yapılabilecek alanları helikopterle havadan inceledi.

Haberler 19.12.2016 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan önceki akam gittii Trabzonda geceyi Ramada Otelde geçirdi. Erdoan, Türkiye- Katar Yüksek Stratejik Komite toplants için Trabzona gelecek Katar Emiri Halife Bin Hamed Al Saniye havaalannda karlad. Erdoan ve Al Saninin Trabzon Havalimanna gelii öncesi bölgede geni güvenlik önlemleri alnd.

Polis helikopterinin havada uçu yapt havaliman çevresinde keskin nianclar görev ald, polis çevrede ku uçurtmad. Sahil Güvenlik botunun da deniz tarafnda önlem ald havalimanna giren tüm araçlarda polis köpeklerince bomba aramas yapld.

EMR çN 50 LÜKS ARAç GETRLD

Katar Emiri Halife Bin Hamed Al Sani için havalimanna 50ye yakn lüks makam arac getirildi. Sürücülerinin temizledii araçlar polis köpeklerinin bomba aramasnn ardndan havalimanna alnd. Katar Emirinin binecei makam aracnn ise Katardan getirildii belirtildi.

ERDOAN KARILADI

Katar Emiri Halife Bin Hamed Al Sani ve beraberindeki 70 kiilik heyeti tayan özel uçak saat 11.55de Trabzon Havalimanna indi. Havalimanna gelen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Katar Emirini uçan merdivenlerinde karlad. Katar Emiri, çiçek veren iki çocukla fotoraf çektirdi. Cumhurbakan Erdoan, Katar Emiri Al Sani ve yanndaki heyetle birlikte, iki helikopterle havaland. Erdoan ve Al Saninin helikopterlerine 1 polis helikopteriyle 2 askeri helikopter elik etti.

Cumhurbakan Erdoan ve konuk heyeti tayan helikopterler yaklak 1 saat bölgede tur attktan sonra havalimanna geri döndü. Bölgede k turizmi yaplabilecek alanlar havadan inceledikleri belirtilen Cumhurbakan Erdoan ve konuklar, buradan araçlarla toplantnn yaplaca otele geçti.

Ana Sayfaya Git