Erdoğan: Ey Kılıçdaroğlu o gece havalimanından kaçıyordun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyle bir gençlik olmalı ki, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun okumalı, araştırmalı, sorgulamalı, zihnini birilerine kiraya vermemeli" dedi.

Haberler 28.03.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna seslenerek, 15 Temmuz gecesi F-16lar, tanklarn karsnda ylmayan gençler vard. Ama Klçdarolu sen neredeydin, Atatürk Havalimannda kaçyordun. Biz seninle Atatürk Havalimannda buluabilirdik ama yok. O yoktu. Neymi. Bakrköye gitmi. Destan yazan gençlii karmda görüyorum, destan yazacak gençlii karmda görüyorum. Milletimiz o gece can verdi ama namusunu çinetmedi dedi.

Erdoan, Suriye ve Irakta yaananlar hatrlatarak, Yüzyl önce Arapça konuan, faaliyet gösterdii yerin insanlar gibi giyinen Lawrence vard. Bugün de cübbeli, sakall, hoca ve alim klkl modern Lawrenceler ayn eyi yapyor. Bir asr evvel Sykes ile Picot arasnda yaplan gizli anlamalar vard, bugün de kapal kaplar arkasnda süren kirli pazarlklar var ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoan, Abdi pekçi Spor Salonunda 4. TÜGVA Gençlik Bulumas programnda konutu. Erdoann konumasnn satrbalar öyle:

ADAM PROFESÖR AMA KRACI

Bugün siz genç kardelerimle bir kez daha kucaklamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün burada bizleri bir araya getiren TÜGVAya teekkür ediyorum. Kurulduu günden beri TÜGVAy çok yakndan takip ediyorum. Adeta kendisiyle yaryor. 81 vilayetimizde tesis edilen temsilcilikle vatan sathnn tamamnda örgütleniyor.

Dünya üzerinde iyiye ve güzele dair ne varsa savunan bir neslin ülkemize, hatta bütün insanla kazandrlmas için gayret gösteriyoruz. Bizim arzumuz bu ülke gençliinin elinde molotofla, silahla deil; kalemle, bilgisayarla dolaan bir nesil olmasdr. Siz böyle bir neslin çekirdeisiniz. Bu öyle bir gençlik olmal ki, hangi siyasi görüe sahip olursa olsun okumal, aratrmal, sorgulamal, zihnini birilerine kiraya vermemeli.

Adam profesör ama kirac. Ondan bir ey olmaz. Onlarla ilgili Peyami Safann bir tespiti var ama bu ifadeyi kullanmak istemem. Diploma avcl yapan deil; ilim ve hikmet peinde koan, ahlak hayatna mifer yapan bir nesil hayal ediyoruz. Pusulas olmayan akln varaca yer buhrandr.

Ülke ve bölge olarak kritik bir dönemden geçiyoruz. Sizler bu genç yanzda kimi zaman yürek yaralayc olsa da tarihin bu dönüm noktasna ahitlik ediyorsunuz. Kimi Avrupa ülkelerinin vicdanlarn nasl iptal ettiklerini görüyoruz. Erefi mahlukat olan insana ruh katan ne kadar ilke varsa hepsinin içinin boaltld günler yayoruz.

MODERN LAWRENCELAR...

DEA ve YPG gibi örgütlerin, FETÖ gibi ihanet ebekelerinin en büyük zarar Müslümanlara verdiklerini görüyoruz. Bu katil sürüleri insanlk d eylemleriyle bölgemizin parçalanmasna taeronluk yapyorlar. Nasl bir asr önce corafyamzdaki ülkemizin snrlar kanla, gözyayla ve fitneyle çizilmise bugün de ayns terör ebekeleri üzerinden yaplmak isteniyor. Yüzyl önce Arapça konuan, faaliyet gösterdii yerin insanlar gibi giyinen Lawrence vard. Bugün de cübbeli, sakall, hoca ve alim klkl modern Lawrenceler ayn eyi yapyor. Bir asr evvel Sykes ile Picot arasnda yaplan gizli anlamalar vard, bugün de kapal kaplar arkasnda süren kirli pazarlklar var.

Okuduklarnzn, seyrettiklerinizin, vahet görüntülerinin sizleri karamsarla yönelttiini biliyorum. Bizler Müslümanz, Allahn rahmetinden ümidimizi kesmeyeceiz. Bizler zulüm ile yaplan binann hiçbir zaman payidar olmayacana ahit olmu bir inancn mensuplaryz. Bu tablo gönlünüzde ümit tomurcuklarnn yeermesine mani olmasn. Gecenin en karanlk olduu an afan sökme andr. Umudunuzu yitirmeyin istikbal bizimdir.

Bizim atamz Sultan Alparslan, Osmangazi, Orhangazi, Fatihtir, Sultan Abdülhamiddir. Cumhuriyet bizim için yeni bir dönem deildir. Selçuklu, Osmanl, Cumhuriyet bir devamdr. Dümanlarmz bile çanakkalede ehit düen askerlerimizi vakti gelmeden solan gül goncasna benzetmilerdir.

EY KILIçDAROLU O GECE KAçIYORDUN

Ey Klçdarolu sen o 15lileri gördün mü? Gazi Mustafa Kemalin partisinin baym diyorsun. Ne diyor Gazi Mustafa Kemal, Gençler gelecei sizlere emanet ediyorum diyor. çanakkale ayanda çar olmayan, üniformas olmayan, silahnda mermisi olmayan genç Mehmetçiklerin savayd. Sizler tüm yoksullua ramen tarihe çanakkale geçilmez diye yazdranlarn evlatlarsnz.

15 Temmuz gecesi F-16lar, tanklarn karsnda ylmayan gençler vard. Ama Klçdarolu sen neredeydin, Atatürk Havalimannda kaçyordun. Biz seninle Atatürk Havalimannda buluabilirdik ama yok. O yoktu. Neymi. Bakrköye gitmi. Destan yazan gençlii karmda görüyorum, destan yazacak gençlii karmda görüyorum. Milletimiz o gece can verdi ama namusunu çinetmedi.

DÜN KNA ODALARINI KURANLAR...

Ülkemizin demokraside, ekonomide, yatrmlarda bugünkü seviyeye gelmesi kolay olmad. Sanca daha yükseklere çkarmak için çetin mücadeleler verdik. Bugün ekonomide, sanayide, istihdamda geçmi dönemle karlatrlamayacak kadar müreffeh bir ülke var.

Bizim genç kzlarmz üniversite kaplarnn önünde boynu bükük bekletmediler mi? u anda Cumhurbakanl hükümet sistemine kar çkanlar, dün üniversite önünde bizim kzlarmz boynu bükük bekletenlerin tam kendileridir. kna odalar kuranlar kzlarmz inim inim inleten onlard. Ben o kzlardan ikisinin babasym.

BENM AKAIMA SLAH DAYIYAN KMSE...

sviçrede benim akama silah dayyan kimse, onlarla beraber yürüyen kimse, onlar burada ibirlii yaptlar. Hayr diyenler kim? Kandil hayr diyor. Avrupada ve Türkiyede çalmalar yaplyor. mral, Pensilvanya hayr diyor.

Ana Sayfaya Git