Erdoğan: FETÖ mağduriyetlerini gidereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda '181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi, şayet mani bir hal yoksa birkaç gün içeresinde kaldırılacaktır' dedi.

Haberler 08.07.2018 - 12:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Tayyip Erdoan, yeni seçilenlerle Mecliste partisinin ilk grup toplantsnda konutu. Erdoan konumasnda MHP ile birlikte yüzde 57lik bir çounlua sahibiz. Biz 7 Haziran haricinde hep tek bamza yeterli çounlua sahip olarak yönetmi bir partiyiz diyerek, Milletimizin yapt bu hassas ayar dikkatle incelemek gerekir vurgusu yapt.

Erdoan ayrca, FETÖ ile mücadele kapsamnda artk soruturmalar ve davalar belli bir aamaya geldii için, bunlardan 181 bin 500 kiiyle ilgili pasaport tahdidi, ayet mani bir hal yoksa birkaç gün içeresinde kaldrlacaktr dedi.

Erdoann konumasndan satr balar öyle: Yüzde 42,6lk bir oy elde ettik. Mecliste says 600e çkan vekil saysnn yüzde 49unu elde ettik. MHP ile birlikte yüzde 57lik bir çounlua sahibiz. Biz 7 Haziran haricinde hep tek bamza yeterli çounlua sahip olarak yönetmi bir partiyiz. Daha çok çalmamz, gayret göstermemiz gerekiyor. Bizim milletimizin mesajlarna hayran olmamak elde deil. Seçim sonuçlarn buna göre okumak gerekiyor. Milletimiz Cumhurbakanl seçiminde 52,56 oy oran ile bize teveccüh göstermitir. Buna karlk milletimiz Mecliste AK Partiyi yine birinci parti yapm ancak hedefinin gerisinde brakmtr. Milletimizin yapt bu hassas ayar dikkatle incelemek gerekir.

KENDN ÜSTÜN GÖRENLERLE YÜRÜNMEZ

Biz her zorluun üstesinden milletimizle atk. Bize kurulan tuzaklar bu sayede atk. Dördüncü dönemde yaadmz yol kazasn bu ekilde atk. 15 Temmuzu milletimizle baarszla urattk. Yönetim sistemimizi deitiren admlar milletimizle attk. 24 Haziran sonuçlarna bu ekilde ulatk. Yapmamz gereken, yine milletin gösterdii istikamette yürümektir. Kendisini AK Partinin üstünde görenlerle yürümek mümkün deildir. Onlarn artk gözleri görmez, kulaklar hakikati duymaz olmutur.

ESK SSTEM GERDE BIRAKIYORUZ

Pazartesi günü yaplacak yemin töreni ile Türkiye yeni bir döneme adm atyor. Külliyemizde muhteem bir balangç töreni gerçekletireceiz. Her ülkeden Türkiye dostu kardelerimiz törene katlacaklar. 22 ülkenin Cumhurbakan katlacak. Milletimizin her kesimden temsilcileri de bu törene davet edilecek.Ayn gün yeni yönetim mimarisini ihlas eden cumhurbakan olarak da yaynlayacaz. Kabinemizi 21.00da açklayacaz. Türkiyeye patinaj yaptran eski sistemi geride brakarak yeni sisteme balayacaz.

KMSE KENDN BAK SANMASIN

Biz tevazuyu kendisine ilke edinmi insanlar topluluuyuz. Kimseye tepeden bakamayz, böyle yürüyemeyiz. Bir davann mensuplar olarak her türlü tepeden bakmay ayak altna alarak yürümeye devam edeceiz. Aksi takdirde, bizden öncekiler nasl yerle yeksan olduysa, biz de yerle yeksan oluruz. Kimse kendini baki sanmasn, hepimiz faniyiz. Aksi takdirde bedeini ar öderiz.

FETÖ MADURYETLERN GDERECEZ

FETÖ ile mücadele kapsamnda artk soruturmalar ve davalar belli bir aamaya geldii için, bunlardan 181 bin 500 kiiyle ilgili pasaport tahdidi, ayet mani bir hal yoksa birkaç gün içeresinde kaldrlacaktr. Böylece yaknlarnn suçlarndan dolay pasaport alamayan vatandalarn maduriyetlerini gidermi olacaz.

KABNEDE MECLSTEN SMLER OLABLR

Önceki gün yeni kabinede partili isimlerin olmayacan söyleyen Erdoan, grup toplantsnda yapt konumann ardndan gazetecilere yapt açklamada Kabinede Meclisten de isimler olabilir. Neden olmasn? dedi.

Ana Sayfaya Git