Erdoğan: Fitne kuyusunun kazılmasına biz göz yumamayız

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 26. Dönem 3. Yasama Yılının açılışında yaptığı konuşmada, Kuzey Irak yönetiminin yaptığı referanduma ilişkin, "Kuzey Irak yönetiminin yaptığı referandumun herhangi bir karşılığı yoktur. Sınırlarımızın hemen başında hem Irak halkı hem de Türkiye başta olmak üzere çevre ülkeler için daimi tehdit oluşturacak bir fitne kuyusunun kazılmasına biz göz yumamayız. Bizim Türkmen kenti olduğunu çok iyi bildiğimiz Kerkük üzerinden ülkemizin tehdit edilmesine asla tahammül edemeyiz. Bunun hesabını da mutlaka sorarız. Kuzey Irak yönetimi eninde sonunda hüsrana uğramaya mahkumdur. Kişisel hırslar ve iktidar kaygıları ile yapılan bu yanlıştan bir an önce dönüleceğini umuyoruz. Konunun daha tatsız noktalara varmadan, bir an önce suhuletle ve sağduyuyla çözümü en büyük arzumuzdur. Kuzey Irak yönetimi yanlıştan dönme erdemini gösterdiğinde Türkiye bu kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecektir" dedi.

Haberler 02.10.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

26. Dönem 3. Yasama Yl, TBMM Bakan smail Kahraman bakanlnda topland. Genel Kurul Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yapt açl konumasyla balad.

TERÖRLE MÜCADELEDE HTYAç DUYULAN DURUMLAR ORTADAN KALKTIINDA ELBETTE OHALDE SONA ERECEKTR

OHALe ilikin Erdoan, FETÖnün devleti ele geçirmek için tüm kurumlar üzerinden yapt saldrlar milletimizle birlikte boa çkardk. Hiçbir siyasi ve kiisel çkar terör örgütlerine destek anlamna gelecek bir söylemi mazur gösteremez. Yüksek yarg kurumlarndan savclara kadar tüm yarg sisteminin ypratlmas anlamna gelecek tutumlar asla doru bulmuyorum. OHALe yönelik bir takm nitelemeler kabul edilebilir deil. Türkiyenin olaanüstü tehditlerle kar karya olduunu kim inkar edebilir? Olaanüstü tehditler olaanüstü tedbirler gerektirir. Bugüne kadar terör örgütleri ve mensuplar dnda OHALden zarar gören hiç kimse olmamtr. Terörle mücadelede ihtiyaç duyulan durumlar ortadan kalktnda elbette OHAL de sona erecektir diye konutu.

15 TEMMUZ ARTIK BZM TIPKI MALAZGRT, çANAKKALE GB HEPMZN ORTAK BR DEER

Erdoan, Artk ülkemiz üzerinde karanlk emeller besleyenlerin bunun için kanl senaryolar yazanlarn kendilerine ihanet ortaklar devirenlerin ii çok daha zordur. Milletimiz, devletimiz, meclisimiz oynanan oyunu görmü tepkisini tek bir yumruk gibi terör örgütlerinin, ihanet çetelerinin tepesine inerek ortaya koymutur. 15 Temmuz artk bizim tpk Malazgirt, çanakkale gibi tpk ecdadmzn nice emaneti gibi hepimizin ortak bir deeridir. Bu deere sahip çkan, sayg duyan herkes milletimizin gönlünde yükselir, yücelir itibar sahibi olur. Bu deeri örselemeye, önemsizletirmeye çarptmaya kalkan herkes de milletimizden hak ettii cevab alr, hak ettii muameleye maruz kalr. Darbenin dorudan hedefi TBMMdeki partilerimizden bu konuda çok daha fazla hassasiyet beklediimi özellikle belirtmek istiyorum diye konutu.

MHPNN GÖSTERD RADE 16 NSANA GDEN YOLU AçMITIR

Erdoan, Geçtiimiz yasama döneninde meclisimizin gerçekletirdii en önemli çalmalardan biri de 16 Nisanda milletimiz tarafndan tasdik edilen anayasa deiikliini yürütmü olmasdr. Ülkemizin yönetim sisteminde köklü bir deiiklik anlamna gelen bu anayasa deiikliinin tüm partilerin ortak bir eseri olmasn gönülden arzu ederdik. Ancak TBMMde grubu bulunan baz partilerimiz farkl bir politika izledikleri için anayasa deiiklii süreci AK Parti ve MHP tarafndan yönetilmitir. MHPnin gösterdii irade 16 Nisana giden yolu açmtr. Meclisin üzerine düeni yapmasnn ardndan milletimiz de nihai kararn hür iradesi ile sandkta vermitir. Kabul edilen anayasa deiiklii ile Türkiye 2019 seçimleri sonras cumhurbakanl hükümet sistemine geçecektir açklamasnda bulundu.

YASAMA, YÜRÜTME VE YARGI ARASINDAK LKLER YEN SSTEM LE NETLET

Erdoan, Yasama, yürütme ve yarg arasndaki ilikiler yeni sistem ile netleti. Yasalar cumhurbakanl kararnamesinin üzerinde olacaktr. Türkiye milli iradenin bu derece güçlendirildii bir sisteme kavumutur. Meclisimiz ve hükümetimizin önünde çok önemli bir görev var. Uyum yasalar bata olmak üzere yeni sistemin hayata geçmesini salayacak düzenlemeler için derhal çalmalar balamal dedi.

KAFA KARITIRACAK GEREKSZ ADIMLARDAN KAçINILMASI BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDR

Erdoan, Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Dört bir yanmzn istikrarszlkla çevrili olduu bir dönemde hem kendimizi korumamz hem de yatrmlar yapmamz önemli bir baardr. Türkiye tek bir yatrm ertelememitir. Hükümetten beklentim kamu mali disiplininde taviz vermeden, vatandamz günlük hayatn kolaylatracak tedbirler almasdr. Kafa kartracak gereksiz admlardan kaçnlmas büyük önem arz etmektedir açklamasnda bulundu.

ÖNÜMÜZDEK GÜNLER DE MLL KONULARDA BU DAYANIMANIN çOK DAHA SIK SERGLENECEN ÜMT EDYORUM

Erdoan, Tezkere konusunda, bir parti hariç, Meclisteki birlik ve beraberlii takdirle karladm özellikle belirtmek istiyorum. Önümüzdeki günler de milli konularda bu dayanmann çok daha sk sergileneceini ümit ediyorum. Biz Türkiye olarak snrlarmzn içinde ve dnda terör örgütleriyle mücadele konusunda karallmz devam ettireceiz diye konutu.

ASTANA UZLAMASI LE DLB BÖLGESNDE GÜVENL ALAN OLUTURMANIN GAYRET çNDEYZ

Erdoan, Snrötesi operasyonlar, ibirlii ile adm adm ilerletiyoruz. Astana uzlamas ile dlib bölgesinde güvenli alan oluturmann gayreti içindeyiz. Buna karlk baz müttefiklerimizin bizim terör örgütü olarak tanmladmz yaplar ile ibirlii konusundaki srarlarnn bölgedeki krizin daha derinlemesine yol açtn görüyoruz. Türkiye olarak snrlarmz içinde ve dnda terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceiz dedi.

SINIRLARIMIZIN BAINDA DAM TEHDT OLUTURACAK BR FTNE KUYUSUNUN KAZILMASINA BZ GÖZ YUMAMAYIZ

Kuzey Irak yönetiminin yapt referanduma ilikin Erdoan u ifadeleri kulland: Iraktaki mezhep gerilimi pek çok sorunun ana kaynadr. imdi bu soruna Kuzey Irak yönetiminin yapt yanl admlar eklenmitir. Kuzey Irak yönetiminin yapt referandumun herhangi bir karl yoktur. Bu teebbüs dahi bal bana önemli bir sorundur. Buradaki asl sknt bu giriimin asl kimin iine yarayacadr. Bir kaotik dönemde bölgesel bir yapnn bamszlk iddias baka güçlerin oyunca olmaktan baka bir anlam tamayacaktr. Snrlarmzn hemen banda hem Irak halk hem de Türkiye bata olmak üzere çevre ülkeler için daimi tehdit oluturacak bir fitne kuyusunun kazlmasna biz göz yumamayz. Bizim Türkmen kenti olduunu çok iyi bildiimiz Kerkük üzerinden ülkemizin tehdit edilmesine asla tahammül edemeyiz. Bunun hesabn da mutlaka sorarz.

KUZEY IRAK YÖNETM ENNDE SONUNDA HÜSRANA URAMAYA MAHKUMDUR

Kuzey Irak yönetimi eninde sonunda hüsrana uramaya mahkumdur. Kiisel hrslar ve iktidar kayglar ile yaplan bu yanltan bir an önce dönüleceini umuyoruz.

KUZEY IRAK YÖNETM YANLITAN DÖNME ERDEMEN GÖSTERDNDE ...

Konunun daha tatsz noktalara varmadan, bir an önce suhuletle ve saduyuyla çözümü en büyük arzumuzdur. Kuzey Irak yönetimi yanltan dönme erdemini gösterdiinde Türkiye devleti ve milleti ile bu kardelerimizin yannda olmaya devam edecektir.

ANSÖLYESNE SÖYLEDMDE HABER YOKMU GB ARKADALARINA BAKIYOR

Erdoan, Terör örgütleri ile mücadelemizde bizi en çok hayal krklna uratanlarn banda AB ülkeleri geliyor. Türkiyenin AB üyeliine öyle gizli sakl da deil göstere göstere engel olanlarn terör örgütlerine kar sergiledikleri müsamahakar tutumdan fevkalade rahatszz. Biz diyoruz ki PKK bölücü terör örgüttür. FETÖ ihanet çetesidir. AB ülkeleri bunun karsnda hiçbir ey yapmyor. Bugün Avrupa teröristlerin ellerini kollarn sallayarak dolatklar Türkiyenin meru yönetimine kar her türlü organizasyonu yapabildikleri bir yer haline gelmitir. Bir AB ülkesinin Parlamento binasnn önünde akama silah dayanm posterler açlyor. O ülkenin polisleri bunu seyrediyor. G-20 zirvesindeyiz. ahsmn resmi sayn Putinin, Sudi Arabistan kralnn resmi 3lü resim. Yan tarafta bir otomobil Mercedes polisler etraf çevirmi çok ilginç, öldürene Mercedesin verileceini söylüyor. O ülkenin ansölyesine bunu söylediimde haberi yokmu gibi orada yanndaki arkadalarna bakyor. Nasl haberiniz olmaz mümkün mü? Dert baka Türkiye üzerinden bir politika seçim hazrl. u anda ktann her köesinde teröristleri yücelten afiler, broürler datlyor. Kendi vatandalar ülkemizde terör dahil çeitli suçlardan yakalandklarnda hemen kapmza dayananlar onlara ilettiimiz dosyalar ileme dahi koymuyorlar. ki yüzlü tutumlar öylesine alenileti ki artk bu durumu örtecek mazeret dahi bulamyorlar açklamasnda bulundu.

SÜREC BTREN HAVLU ATAN, BZ OLMAYACAIZ. AB ÜYELNE HTYACIMIZ DA KALMAMITIR

Türkiyenin AB üyelik sürecine deinen Erdoan u ifadeleri kulland: Türkiyenin AB üyelii sürecinde gösterdii sabr yanl anladklarn görüyoruz. Demek ki hala anlayamamlar. Bu ramen açkça ifade ediyorum, bu süreci bitiren havlu atan, vazgeçen taraf biz olmayacaz. Bizim AB üyeliine ihtiyacmz da kalmamtr. AB bugün bir atlm yapacaksa o da Türkiyeyi üye yaparak gerçek anlamda bir ekonomik kültürel genileme hamlesini balatmasdr. Yapmazsa kendi yolumuzda ilerlemeye devam ederiz. TBMMdeki tüm partilerin itirak ettiini düündüümüz bu politikamz ABden kesin cevap alana kadar devam ettireceiz.

Ana Sayfaya Git