Erdoğan: Görevde olduğumuz sürece bu kardeşlerimizi geri gönderemeyeceksiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şunu özellikle vurguluyorum; bu kardeşlerimizden kendi inisiyatifleri ile geri dönmek isteyen olduğunda zaten onlar geri döneceklerdir ama biz asla silah dayayarak düşmana teslim etmeyiz. Bay Kemal bunu böyle bilesin. Biz bu görevde olduğumuz sürece bay Kemal ve yandaşları, hepinize birden sesleniyorum; siz bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz" dedi.

Haberler 12.05.2022 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, partisinin genel merkezinde Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda konutu. Erdoan, 2023 seçimlerine ilikin Genel merkezimizle il ve ilçe tekilatlarmzla seferberlik ruhuyla çaltmzda milletimizin gönül kaplarnn bize açk olduunu gördük. Bu tempoyu düürmeden yeni araç ve yöntemlerle sürdürerek çalmalarmz 2023 Haziranna kadar sürdüreceiz. 1 yllk süreyi en güzel ekilde deerlendirerek 16nc zaferimize ulaacaz. Her seçim önemlidir, her seçim tarihidir, her seçim kritiktir. 2002 Kasm seçimleri tarihi bir dönüm noktasyd. 2007 seçimleri vesayetle mücadelemizde yeni bir safhaya geçmemizi salamt. 2011 seçimleri eser ve hizmet siyasetimizi zirveye tamt. 2015 seçimleri eski günlere dönmek isteyenlerle hesaplamaya dönümütü. 2018 seçimleri darbe teebbüsü ve yeni yönetim anlayyla girdiimiz imtihand. 2023 seçimleri de hem ülkemizin AK Parti hükumetleri dönemindeki kazanmlarnn muhasebesi hem de 2053 vizyonumuzun habercisi olarak tarihe nakedilecektir. lk iareti 2008 finans kriziyle balayan, salgnla büyük merhaleye ulaan sarsntya Rusya-Ukrayna sava da katld. Tehditler yannda önemli frsatlar da çkard. Ülkemize kazandrdmz demokrasi ve kalknma sayesinde pek çok snav verdik. Milli iradenin üstünlüünü tesis ettik. Ülkemizin geri kalmln kaldracak eser ve hizmetleri hayata geçirdik. imdi tüm bu emeklerin, mücadelelerin, fedakarlklarnn asl meyvesini toplayacamz bir dönemin eiindeyiz. 2023 seçimlerinin öncekilere göre fark buradan geliyor. Bu seçim AK Parti için Tayyip Erdoan için deil Türkiye için önemlidir. Türkiyenin gelimekte olan zincirini krp dünyann en büyük 10 ekonomisi arasna girmesi 2023teki seçimde yaplacak tercihe baldr diye konutu.

TERÖRSTLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜÜNÜ GÖRÜRSÜNÜZ

Cumhurbakan Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun partisinin grup toplantsnda yapt açklamalara ilikin öyle konutu:

Muhalefet tarafnn ülkemize tek taahhüdü ülkemizi 20 yl öncesine götürmek. Klçdarolu muhalefet adna yeni ve daha iddial bir hedef ortaya koydu. Kavga etmeye geldiini açkça söyledi. Bu zatn eletirilerine bakyor, gerektiinde hak ettii cevab veriyoruz. Uzunca zamandr bu zatn söyledikleri yalan, yanl. Dün Mecliste çkm, Tayyip Erdoan, Suriye meselesini Birlemi Milletlerde hiç gündeme getirdi mi? diye soruyor. Bu zat hiçbir BM toplantsn takip etmemi. Bunlarn gözü var görmez, kula var duymaz. Tayyip Erdoan bu meseleyi Avrupallarla hiç konumad diyor. Devlet yönetmek adna tek bildii ey, hastanelerinde insanlarn rehin kald, emekli maalarn ödeyemeyecek hale gelen SSK Genel Müdürlüüdür. Bürokratik kariyeri ülkemizin en büyük utanç kaynandan birisidir. PKKsndan FETÖsüne, DHKP-Csine kadar ülkemizle ve bölgemizle ilgili tüm uluslararas güçlerin maaln yaptnn ahidiyiz. Sürekli örnek verdii bürokratik kariyeri ülkemizin en büyük utanç sayfalarndan biridir. Kendisinin ülkenin ve milletin herhangi bir meselesi hakknda die dokunur bir teklifine rastlamadk. Bu adam nerede görürsünüz? Ankaradan stanbula teröristlerle kol kola yürüdüünü görürsünüz, yine oralarda çadr kurduunu görürsünüz, yandalar ile teröristlerin cenaze töreninde görürsünüz. Hiçbir terör örgütüne, hiçbir Türkiye dümanna kullanmad ifadeler ile bize saldrmay siyaset sanan bu zavall zatn dünkü hezeyanlarna da parti sözcümüz gereken cevab verdi.

BUNLARIN SÖZLERNE GÜVEN OLMAZ

Erdoan, Klçdarolunun Kavga etmeye geliyorum açklamasna ilikin unlar söyledi:

Bu zatn geçtiimiz haftalarda ifade ettii, o da çok enteresan Kavga etmeye geliyorum, bu sözü ve bununla balantl dile getirdii Ya bana katln ya önümden çekilin meydan okumasn ben farkl bir yere koyuyorum. Siyasette kavga elbette vardr. Ülkemizi kalkndrmak için gerektiinde yedi düvelle kavga ettik. Milletin emanetine sahip çkmak için canmz pahasna mücadele ortaya koyduk. FETÖcüler kaldmz yeri bombalamadlar m? Korumalarmz ehit etmediler mi? Biz Atatürk Havalimanna geldiimizde bay Kemal, FETÖcülerin desteiyle çkp gitti, hatrlyorsunuz o günleri. Bu böyle ürkek, korkak, psrk, zavall birisidir. Utanmadan diyor ki Haberim olsayd ben de beklerdim. Sende öyle cier, öyle bir yürek yok. Yeri geldi vesayet odaklaryla yeri geldi terör örgütleriyle kavga ettik diyor. Biz ettik biz, sen edemezsin. Göreve geldiimizden bu yana terörün kökünü kazdk m kazdk. Snr içinde, snr dnda her eye ramen bata Amerika olmak üzere Avrupann deiik ülkeleri binlerce TIR dolusu her eyi Türkiyenin içindeki teröristlere gönderdiler. Bu silahlar kime gönderiyorsunuz? Hani sizin teröristler ile mücadeleniz vard? Bu teröristler ile mücadeleyi nerede kiminle yapyorsunuz? Biz sizinle NATOda beraber deil miyiz? NATOda beraber olduunuz Türkiyeye tehdit oluturanlara siz dirsek gösterdiniz mi? Yok. Onlarla mücadeleyi biz verdik, halen de veriyoruz, vermeye de devam edeceiz. Tabi bunlarn sözlerine güven olmaz. Bunlar Bizim bu ilerle alakamz yok derler, tehdit olutururlar ve ne yazk ki hiçbirine güven olmaz.

MLLETN BAINA BELA OLMAYA GELYOR

Erdoan, bildikleri yoldan sapmadan mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayp, öyle konutu:

Gün oldu Türkiyenin istiklal ve istikbaline kasteden er güçleriyle mücadele ettik. Bürokratik oligariyle de kavga ettik. Türkiyeyi tapulu mülkü görüp, insanmza tepeden bakan, kömürcü, makarnac diyerek milletimizi aalayan elitist zihniyetle de kavga ettik. 15 Temmuz gecesi korkaklar televizyon karsnda kahvesini yudumlarken biz milletimizle omuz omuza vererek Türkiyeyi teslim almaya kalkan hainlerle mücadele ettik. Millete ve memlekete hizmet yolculuumuzda saysz hakszla, zorbala, hukuk katliamlarna, hakszla maruz kaldk. Kefenimizi giyerek çktmz bu mücadelenin hiçbir safhasnda milletimizin sandkta verdii emanete gölge düürmedik. Bu kutlu mücadelenin hiçbir safhasnda milletin emanetine gölge düürmedik. Vatanmzn bekasna, milletimizin huzuruna, insanmzn birlik beraberliine halel getirmedik. Bunlar kimle kavga etmeye geliyor? Bunlarn kimlerle kavga etmeye geldii açk. Bunlar milletle kavga etmeye geliyor. Milletin hak ve özgürlükleriyle kavga etmeye geliyor. Bunlar ülkemizin ban bölgesinde ve dünyada eecek kepazelikler için geliyor. Milletin bana bela olmaya geliyor. Buna izin vermeyeceiz. Milletimize sözümüz var. Bunlarn o ylan dillerinin, riyakar yüzlerinin, sahte sözlerinin arkasndaki gerçek niyetlerini göstererek 20 yldr hep yaptmz gibi tamamn Allahn izniyle sanda gömeceiz.

SZ BU KARDELERMZ BU ÜLKEDEN GER GÖNDEREMEYECEKSNZ

Cumhurbakan Erdoan, 6 muhalefet partisi liderinin ayn masada bir araya gelmesiyle ilgili, Muhalefet diye karmza dikilenler, biz bir ey yapmaya kalkmadan kendi kendilerini ifa etmeye balad. Masa diye kurduklar 6 benzemez ittifak daha seçimleri bile görmeden zangr zangr titremeye, sandan solundan dökülmeye balad. Ortak aday belirleyemeyenlerin ülkenin kritik meselelerinde kararl tutum koyamayacaklarn görmek için allame olmaya gerek yok. Muhalefet diye ortada salnanlarn ne dediklerine, yaptklarna bakyoruz karmza çkan manzara kimi çkyor iftihar meselesi eserlere çatyor dieri çkyor gençlerin kyafet ve eitim haklarna saldryor. Kimi çkyor snmac dümanl üzerinden nefret suçlar iliyor. Kimi çkyor kibriyle hrsyla herkesi ötekiletiriyor. Kimi çkyor kabiliyetsizliini bakalarna suç atarak gizlemeye çalyor. Kimi çkyor siyasi ve ekonomik krizlerin ateiyle yanan dünyada ülkemizin verdii mücadeleye köstek oluyor. Tekrar söylüyorum ülkemizde u anda muhacir olarak bulunan bu insanlar biz ne bay Kemalin dedikleriyle ne onun yandalarnn dedikleriyle bu ülkeden bu görevde olduumuz sürece asla geri itmeyiz, ötelemeyiz. Bay Kemal senin dün söylediin bugün yoktur ama biz farkl bir medeniyetten geliyoruz. Bu medeniyette muhacirlik var, ensarlk var. O muhacir ve ensar kültürünü bilerek yetitik, onun için de biz adeta Ölümden ölüm been diyenlerin kovduu, ülkelerinden kaçan bize snan bu kardelerimize kaplarmz nasl açtysak bundan sonra da ayn ekilde korumaya devam edeceiz. unu özellikle vurguluyorum; bu kardelerimizden kendi inisiyatifleri ile geri dönmek isteyen olduunda zaten onlar geri döneceklerdir. Ama biz asla silah dayayarak dümana teslim etmeyiz, bay Kemal bunu böyle bilesin. Biz bu görevde olduumuz sürece bay Kemal ve yandalar hepinize birden sesleniyorum, siz bu kardelerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz diye konutu.

BR DKL MUMUN VAR MI BAY KEMAL?

Son zamanlarda yaptklar yatrmlar anlatan Erdoan, te 18 Mart çanakkale Köprüsüyle dönemin en son talarn diktik, dikiyoruz ardndan Tokat Havalimannn açln yaptk ve onunla kalmadk, yola devam ediyoruz. imdi dünyada 5 tane deniz üzerinde havaliman var; biri Ordu-Giresun Havaliman ve dieri de Rize-Artvin Havaliman. Rize-Artvin Havalimann da Allahn izniyle cumartesi günü açacaz. Biz eser üretiyoruz, laf deil bay Kemal. Yahu bir dikili mumun var m, onu göster. u yönetiminde olan büyükehir belediyelerinde neler yaptn bir de bunlar anlat. unu yaptk, u eseri diktik de. Yok. Bunlar sadece yaplanlar hakaretle vesaire eletirmektir. nallah bu eserlerle kalmyoruz, bir taraftan otoyollarmz, otobanlarmz, tünellerimizi devam ettiriyoruz. Durmadan, usanmadan yolumuza devam edeceiz. Yeter ki biz Allahn rzasndan baka gaye gütmeyelim, milletin desteinden baka dayanak aramayalm, insanmzn hayallerini hayata geçirmekten baka heveslere kaplmayalm. Yeter ki biz çalalm, çabalayalm, üzerimize düenleri hakkyla yapal gerisinin kendiliinden geldiini, gönül kaplarnn açldn, yüreklerin ferahladn, bereket yamurlarnn üzerimize yadn, ilerimizin kolaylatn, ufkumuzun genilediini hep birlikte göreceiz dedi.

ÖNÜMÜZDEK SEçM YEN BALANGIç HALNE GETRECEZ

Tekilatlarna ve davalarna gönül vermi herkese güvendiini kaydeden Erdoan, Sadece Türkiyenin deil gözünü ve kalbini bu ülkeye dikmi koskoca bir corafyann umudu olarak bugünlere gelmi Ak Parti için her seçim yeni bir balangçtr. nallah önümüzdeki seçimi de hep beraber böyle bir yeni balangç haline getireceiz. Ülkemizin asrlk meselelerini nasl çözdüysek bugünkü skntlarn üstesinden de yine biz geleceiz. Milletimizi asrlk özlemlerine nasl biz kavuturduysak gençlerimizin ufkunu da yine biz aydnlatacaz. Ayamza vurulan prangalar nasl birer birer krp attysak inallah bugün önümüzde duran engelleri de yine biz ap geçeceiz. çünkü biz bu ülkeye, bu vatana, bu millete sevdalyz çünkü biz Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan düsturunun takipçisiyiz. AK Parti davasnn ahslar ve hevesleri aan büyüklüünün gerisinde ite bu anlay vardr diye konutu.

YAADIIMIZ SIKINTILARIN HçBR çÖZÜMSÜZ DEL

Küresel yönetim ve ekonomi sistemindeki deiimin, Türkiyenin önüne açt frsatlarla ülkeyi çok daha farkl yere tayacan vurgulayan Erdoan, Tabi küresel ekonomideki sarsntlarn olumsuzluklaryla da yüzleiyoruz. Enerji ve hammadde fiyatlarndaki artlar ile tedarik zincirlerindeki bozulmalar tüm dünyada enflasyonu azdrmtr. Salgn dönemindeki finansal gelimelerin yol açt sorunlar henüz çözülmeden ortaya çkan bu tablo günlük hayatn her alannda fiyat artlar olarak karmza çkmaktadr. Üstelik Türkiye bu küresel tabloya ilave olarak uzunca bir süredir döviz kuru ve faiz oranlar üzerinden maruz kald bir saldryla mücadele etmektedir. Frsatçlarn sebep olduu dengesiz fiyatlamalar da buna eklediimizde milletimiz ciddi bir hayat pahallyla kar karya kalmtr. Biz bugüne kadar milletimize asla yalan söylemedik. Yapmadmz eyleri yapm gibi göstermedik. Baaramadmz ilere de klf uydurmadk. Karmzdaki tablonun insanlarmzn günlük hayatlarnda yol açt skntlar gayet iyi biliyoruz dedi.

KARIMIZDAK TABLONUN YOL AçTII SIKINTILARI BLYORUZ

Birkaç ayakl program yürütüyoruz diyen Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Ekonomi programmzn ilk aya, ülkemizi dünyann en büyük 10 ekonomisi arasna sokma hedefinden asla vazgeçmemektir. Programmzn ikinci aya istihdama yani insanlarmzn i, a, ekmek sahip olmalarna öncelik vermektir. Üçüncü olarak da bir yandan fiyat artlarn kontrol altna almak, dier yandan gelirleri yükseltmektir. Türkiye kimi ülkeler gibi zahmetsiz kazanç salayabilen, petrol ve doal gaz satyla günde milyarlarca dolar kasasna koyabilen sömürge geçmiinin ürünü zenginliklerini harcayabilen bir ülke deildir. Biz diimizle trnamzla aln terimizle kazanan, bedelini ödemeden hiçbir zenginlie ulaamayan bir ülkeyiz. Buna ramen Türkiyenin salgn ve ardndan balayan sava sürecinde trilyonlarda dolarlk kayna olan ülkelerden çok daha iyi bir yönetim sergilediini kimse inkar edemez. Halihazrda yaadmz skntlarn hiçbiri çözümsüz deildir, kalc deildir. Gelimi ülkelerin hzla içlerine kapand bir dönemde biz üretimimizle ihracatmzla insan duruumuzla tarihi sorumluluklarmzla dünyaya açlmay sürdürüyoruz. Elbette bedeller ödüyoruz, elbette skntlar çekiyoruz ama hamdolsun hepsinin de karln fazlasyla alyoruz ve alacaz. Milletimizden sabrl olmasn, bize güvenmesini, bizi desteklemesini, muhalefetin yalan ve iftira furyasna aldrmadan ülkemizin kazanmlarna ve hedeflerini sk skya sahip çkmasn istiyorum. Kimi ükürsüzlerin kimi kalbi kararm yeminli ülke dümanlarnn kimi yürei nasr tutmu vicdanszlarn çkardklar yaygaralarn sebebi milletimizin derdiyle dertlenmek deildir. Bunlar ülkenin ve milletin felaketi pahasna kendi küçük çkarlarn korumann derdinde olan bencillerdir.

Ana Sayfaya Git