Erdoğan: Görmek istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in Adıyaman'da 2017'de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili "Ne yazık ki, PKK'nın bir uzantısı olarak bu kadın parlamentoda. PKK terör örgütünün uzantılarını parlamentomuzda görmek istemiyoruz" dedi.

Haberler 13.01.2022 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Erdoan, Akçakale snrnda bölücü terör örgütünün döedii patlayc nedeniyle ehit olan askerlere rahmet dileyerek, ehitlerimizin kanlar yerde kalmad, Allahn izniyle kalmayacak. Ülkemize yönelik terör tehditlerini kaynanda kurutmaya devam edeceiz. Ne Cudide ne Gabarda ne Tendürekte nerede aklnza bir terör bölgesi geliyorsa, bizler orada Mehmetçiimizle, jandarmamzla, polisimizle, güvenlik korucularmzla varz, var olmaya devam edeceiz. Elim bir trafik kazasnda hayatn kaybeden milli futbolcumuz Ahmet çalka Allahtan rahmet, yaknlarna ve futbol camiamza basal diliyorum dedi.

BZ ALARKEN GÜLENLER, BU FELAKETN MÜSEBBB

Ekonomide millete verilen sözleri yerine getirmek için çok sayda deiiklik teklifinin Mecliste görüülerek kanunlaacan ifade eden Erdoan, Ayn ekilde komisyondaki çalmalar da sürecek. Görüldüü gibi ülkemizi, Türkiye modeliyle dünyann en büyük 10 ekonomisi arasna sokma hedefimiz dorultusunda her mecrada yolumuza kararllkla devam ediyoruz. Bu süreçte bizim ne yaptmz, niçin yaptmz anlamak için hem Türkiyenin iki asrlk kalknma yolculuunu hem de dünyada yaanan gelimeleri çok iyi bilmek gerekiyor. Ülkesinin geçmiinden ve dünyann bugününden bihaber gafillerin ezbere atp, tutarak milletimizin moralini bozmaya dönük gayretlerini kimi zaman öfkeyle kimi zaman üzüntüyle takip ediyoruz. Türkiyenin, Osmanl döneminde balayan ve Cumhuriyetin ilk döneminde de süren, ancak parti faizmi, darbeler, koalisyonlar anaforu içinde adeta kaybolup giden sanayileme hamlesinin önünün nasl kesildiini hatrlayn. Milletimizin kendi deerlerinden, geçmiinden kopartarak, köksüz bir aaç gibi kurutmaya çalanlarn ayak oyunlarn hatrlayn. Yaplan yatrmlara, balatlan güzel ilere, üretilen eserlere, hazrlanan reformlara destek vermek yerine üzerlerine beton döken zihniyetin ipinin kimlerin elinde olduunu bilmek için herhalde allame olmaya gerek yok. Biz kaybederken kazananlar kimlerse, biz alarken gülenler kimlerse bu felaketin müsebbibi de onlardr diye konutu.

BZ TESLM OLMADIKçA, SALDIRILARIN CEPHES GENLED

Erdoan, Türkiyede milleti hak ettii özgürlüklere ve refah düzeyine kavuturmak için adm atanlarn bana gelmeyen ey kalmadn vurgulayarak, Rahmetli Menderesin akbeti, daraacnda nihayete ermi. Rahmetli Demirel, rahmetli Erbakan, rahmetli Türkein mücadeleleri darbelerle kesilmi. Rahmetli Özaln sonu beklenmedik bir ölüm olmutur. AK Partinin 20 yllk geçmii de kesintisiz bir ekilde, bu habis zihniyet ve onun gerisindeki güçlerle mücadeleyle geçmitir. Kendi yaadklarmz eer unutursak, dier insanlar hayli hayli unutur. ktidarmzn ilk yllarnda vesayetin; yargsndan güvenliine, tüm bürokrasiyle, i dünyasyla, siyasetiyle, medyasyla önümüze hangi engeller çkard daha dün gibi gözlerimizin önündedir. Bugünkü gençlere anlatsak milattan önceki tarihte olmu hadiseler gibi dinleyecekleri nice olaylar bizzat yaadk. Ülkemizin uluslararas alanda nasl kuralsz, ahlaksz, sinsi tuzaklara tecrit edilmeye, köeye sktrlmaya çalldn unutmadk. Gezi olaylar ve FETÖnün kumpaslaryla balayan sürecin dümesine, pek çok yerde uygulanan kirli bir senaryonun ülkemize de temil edilmesi gayesiyle baslmt. Kimi ülkede baarya ulaarak maalesef devletlerin parçalanmasna, toplumlarn perian olmasna yol açan bu alçak senaryoyu milletimizle birlikte yrtp çöpe attk. Siyasi ve sosyal kaos denemelerini; PKKdan DEAa kadar tüm terör örgütleri kullanlarak ehirlerimize ve snrlarmza balatlan saldrlar, FETÖ vastasyla teebbüs edilen darbe giriimlerini, diplomatik çirkeflikleri, güç gösterilerini birer birer bertaraf ettik. Milletimizle birlikte istiklalimize sarldkça, biz mücadele bayran hep yüksekte tuttukça, biz teslim olmadkça, biz hedeflerimizden kopmadkça maruz kaldmz saldrlarn cephesi daha da geniledi ifadelerini kulland.

TÜRKYE, BATILI ÜLKELERN HUSUMETYLE KARI KARIYA KALDI

Ekonomide son 3-4 yldr yaanan dengesiz gelimelerin bir sebebini de finans araçlarnn bu cephenin bir unsuru olarak devreye alnmas olduunu söyleyen Erdoan, Son 3-4 ylda ekonomide neler oldu diye baktmzda karmza çkan fotoraf udur; Türkiye 15 Temmuz hain darbe giriimini milletimizin anl direniiyle bertaraf ettikten sonra batl ülkelerin gizlemeye bile gerek görmedii husumetiyle kar karya kalmtr. Bunlardan NATO müttefikimiz Amerika, ülkemizle arasndaki yaklam farkllklarn dorudan ekonomimizi mahvetme tehdidiyle siyasi ve ahlaki her türlü nezaketten uzak ekilde sergilemeyi tercih etmitir. Kimi Avrupa ülkeleri ise ayn tavr daha dolayl, daha sofistike yöntemlerle ortaya koymulardr. Savunma sanayi ürünlerinde ve çeitli ticari balklarda ülkemize kar uygulanan örtülü ambargo, finans araçlarnn daha öne çkartld farkl bir boyuta tanmtr. Geçmiteki saldrlarda yaptmz gibi bu süreçte de hemen tedbirlerimizi alarak zayf noktalarmz güçlendirip, eksiklerimizi tamamlayarak mücadele saflarn sklatrdk. Yurt dndan finans sistemimizin dengelerini bozacak ekilde yaplabilecek müdahalelerin araçlarn önemli ölçüde kontrol altna aldk. Serbest piyasa ekonomisi kurallarna zaten uymayan bu tabloyu düzeltmeye baladmz bir dönemde Covid-19 salgn nüksetti. Salgn döneminde de son derece baarl bir yönetim sergiledik dedi.

ENFLASYONA BAKIP çALIANLARIMIZIN DURUMUNU YENDEN DEERLENDRECEZ

Erdoan, gelimi ülkelerin salgn döneminde 5 katna, 7 katna çkan enflasyon gerçeiyle yüzlemek zorunda kaldn söyleyerek, Ülkemizde de elbette enflasyon sorunu vardr. Üstelik Türkiye enflasyona ilave olarak döviz kuru dalgalanmas gibi can yakc bir sorunla da boumutur. Buna ramen ülkemizdeki enflasyon art nispeten dier ülkelerin altnda kalmtr. Döviz kurunda olduu gibi enflasyonda da ülkemiz ve ekonomimizin gerçekleriyle uyumayan bir ikinliin bulunduu açkça ortadadr. En ksa sürede bu ikinlii ortadan kaldrarak, milletimizin haksz bir fiyat art yükünün altnda kalmasnn önüne geçeceiz. Bunun yannda asgari ücreti yüzde 50 orannda artrarak, yln ilk yars için memur ve emekli maalarn yüzde 26-31 arasnda yükselterek, emeklilerimizin taban ayln 2 bin 500 liraya çkartarak milletimizin hiçbir kesimini enflasyon karsnda ezdirmedik, ezdirmeyeceiz. Önümüzdeki temmuz aynda enflasyon gerçeklemesine ve artlara bakarak gerekirse çalanlarmzn durumlarn yeniden deerlendireceiz diye konutu.

ÖZEL OKUL ARTI TABANINI YÜZDE 36 SEVYESYLE SINIRLADIK

Erdoan, milleti fahi fiyat artlarna kar korumak için her alanda ciddi tedbirler almaya balandn vurgulayarak, Bu çerçevede özel okul ücretlerindeki art tabann enflasyonla, yüzde 36 seviyesiyle snrladk. Bay Kemal çkm bu konuyla ilgili konuuyor, ne konuuyorsun? Ya bu i bizim iimiz ve bu ii yaptk. Sen geriden geliyorsun. Ticaret Bakanlmz ülke genelinde 100 bin ürün denetimi yapt. Biz çaltkça, ürettikçe karmzdaki sorunlarn giderek önemsizletiini, basitletiini hep birlikte göreceiz. Ülkemizin ihracatn 500 milyar dolara çkarma hedefini ilk açkladmzda, birilerinin bunu nasl istihza ile karladn, kendi akllarnca dalga geçtiini biliyoruz. Neredeyse bu hedefin yarsna ulatk. Buna ramen hala Türk ekonomisinin odan yatrm, istihdam, üretimden faiz, kur, enflasyon sarmalna döndürmeye çalanlara diyoruz ki; kafanz kaldrn ve dünyaya bir bakn. Politika faizleriyle enflasyon arasndaki farkn 10 katn geçtii ülkelerin hiçbirinde kimse bu durumu sorgulamyor. Muhalefet partileri, felaket tellall yapmyor. Dünyada kimsenin taklp kalmad enflasyonla politika faizi arasndaki iliki demek ki sadece ülkemize mahsus bir durum. Gda fiyatlarndan kiralara, enerjiden ulama kadar her alanda ciddi artlarla kar karya kalan gelimi ülkelerin kamuoylar sükunetle gelimeleri takip ediyor. Bizdeyse kendi ülkesinin felaketinden siyasi çkar salama peine düen muhalefet cenah, yalan ve iftirann dozunu artrarak ortal kartrmak için gayret içindedir. Biz kimin ne dediiyle deil, kendi stratejimizin ne gerektirdiine bakarak iimizi yürüteceiz ifadelerini kulland.

CHPNN BAINDAK ZAT, MLLETN ELENCES HALNE GELD

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu da eletiren Erdoan, CHPnin ülkenin herhangi bir meselesinin çözümüne kar katk saladn bilen var m? Duyan var m? Yok. Derman olacak bir açlm ortaya koyduunu duyan, bilen var m? Yok. Peki, ne ie yarar bu CHP? Bunun cevabn CHP bandaki zata bakarak vermek gerekir. Yllardr srarla takip ettii zrvalk derecesinin ötesine geçip yalan, iftira ve çarptma siyasetiyle milletimizin elencesi haline dönütü. Anlalan ülkede komedyen eksii var ki; CHPnin bandaki zat oray doldurmak için tüm gücüyle çalyor. Ana muhalefet makam milleti elendirme deil, dertlerine alternatif çözümler sunma yeridir diye konutu.

KENDSNE YARDIMCI OLMAKTAN MEMNUNYET DUYARIZ

Erdoan, Klçdarolunun belediye içilerinin iinden edilmeyecei yönünde söz verdiini belirterek, te o söz kendi belediye bakanlar tarafndan ayaklar altna alnd. stanbul bata olmak üzere yönetimi CHPye geçen pek çok belediyeden on binlerce insan iinden, ekmeinden edildi. Bizim asgari ücret ve dier çalanlarn ücretlerine yaptmz artlar, beenmeyen CHPnin belediyelerindeki personel de maalarnda hükümetin belirledii oran kadar bile iyiletirme yapmayan bakanlara u anda ate püskürür. Klçdarolunun bu konuda uygulayaca parlak fikirleri varsa, ayet kendi belediye bakanlarna sözü geçmiyorsa, bizim Meclislerdeki arkadalarmz kendisine yardmc olmaktan memnuniyet duyacaklardr dedi.

BZM KARIMIZA çIKARTACAKLARI ADAYDA UZLAAMIYORLAR

Türkiyenin enflasyonun da boynunu kracan, döviz kurunu da zapt edeceini, büyümesini de artracan belirten Erdoan, Ama bu muhalefet sorununu nasl çözer, ite onu bilmiyoruz. Sorsanz ülkenin yönetimine talipler ama daha ortada bunu yapacaklar bir isim, bir program, bir vizyon yok. Güya bu zatn öncülüünde 2023 seçimlerinde Cumhur ttifakna kar bir ittifak kuruluyor ama daha bizim karmza çkartacaklar adayn kim olaca hususunda anlaamyorlar. CHPnin kendi içindeki adaylk mücadelesi neredeyse saç saça, ba baa kavgaya dönümü durumda. Yaknda zaptiyelik, adliyelik olurlarsa armayn. Bu partinin içinde her gün bir yenisi çkan ve hiçbirinin de üzerine gidilmeyen taciz, tecavüz, hrszlk, ahlakszlk vakalarn saymyorum bile. Karmzda neresinden tutarsanz tutun, elinizde kalan bir CHP var. Kamu görevlilerimizin karsnda aslan kesilen Bay Kemal ve yoldalar, bölücü örgütün siyasi uzantlar karsnda kattan kaplana dönüüyor. E bakannn hem CHPyi hem de CHPli büyükehir belediye bakanlarn hedef alan hakaretlerine seslerini dahi çkaramadlar. Seçim meydanlarndan kendilerine affedersiniz, Mustafa Kemalin itleri diye ayar verenlerin, bugün gönüllü avukatlna soyundular. Kendi elleriyle Atatürkün partisi CHPyi Kandili kap kuluna çevirdiler diye konutu.

SÖYLERLER YA DA SÖYLEMEZLER, GÖREVMZ YAPACAIZ

Cumhurbakan Erdoan, HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzelin Adyamanda 2017de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen PKKl terörist Volkan Bora ile çekilen fotoraflarnn ortaya çktn hatrlatarak, Günlerdir bu resimleri hep izledik. Ne yazk ki; PKKnn bir uzants olarak bu kadn parlamentoda. Bununla ilgili olarak biz tabii Karma Komisyona süratle bunu gönderdik. Karma Komisyonda da bunun gerei yaplacaktr. Parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz. PKK terör örgütünün uzantlarn parlamentomuzda görmek istemiyoruz. Peki, Cumhur ttifak gereken her eyi söyledi. Bay Kemal sen niye susuyorsun? P sen niye susuyorsun? HDP sen niye susuyorsun? Azlarndan bir ey çkt m, çkmad. Herhangi bir ey söylediler mi, hayr söylemediler. Zaten dierleri yamal bohça. Söylerler ya da söylemezler, görevimizi yapacaz. Ama milletimize de bunlar anlatacaz. çünkü bu teröristlerden oluan parlamento, demokratik bir parlamento olamaz. Öyleyse demokrasiyi parlamentomuza egemen klmamz lazm ifadesini kulland.

DADAK EL SLAHLI SEVGLLERNDEN GELECEK CAZET BEKLYOR

Erdoan, Kapal kaplar arkasndan deil, sizlere delilleriyle bunlar ispat ediyoruz. CHP dün de buydu, bugün de bu. Ayn kafayla giderse unutmayn yarn da bu olacak. ttifakn dier bileenleri de farkl deil. CHPnin ban çektii ittifakn bir cenahn oluturan PKKnn güdümündeki parti ne yapacan, nasl davranacan belirlemek için milletvekillerinin dadaki eli silahl sevgililerinden gelecek icazeti bekliyor dedi.

Cumhurbakan Erdoan, HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzelin PKKl teröristle çekilmi fotoraflarna ilikin de bir video izlettirdi. Videoda Kemal Klçdarolunun yer alan sözlerine tepki gösteren Erdoan, Bunlarn gösündeki eref madalyas o daa kaçrdklar yavrular. Bunlardaki vicdan bu. Ama u anda Edirnedeki, en büyük hesab mraldakine verecek. Zannediyor ki; her yer u anda tozpembe, deil. Onlarn da kendi içinde ayr bir hesaplamalar var. Bu hesaplamay da yapacaklar. Elinde silah olan teröristlere ipini kaptran siyasetçi Bay Kemal diye konutu.

MEYDANI SOKAKLARI KARITIRMA PENDE KOANLARA BIRAKMAYACAIZ

Milletvekillerine her bir insana ulamay ve yaptklarn anlatma talimat da veren Erdoan, öyle konutu:

Türkiyenin geçmiten bu yana birikmi her meselesini çözdük, bugünkü meselelerini de çözeriz, yarna dair umutlarn da hayata geçiririz. Meydan, milletten, sandktan umudunu kestii için sokaklar kartrma, terör örgütlerini azdrma, d güçleri çarma, sorunlar kama, dertleri istismar etme peinde koanlara brakmayacaz. Uzun lafn ksas ülkemize geçtiimiz 20 ylda kazandrdklarmzla, 2023 hedeflerimizle, 2053 vizyonumuzla her sokaa, her binaya, her eve girecek herkesi ikna edeceiz. Bizim için baka yol da baka ihtimal de baka çare de yok.

Ana Sayfaya Git