Erdoğan: Hiçbir terör örgütünün sınırlarımızın dibinde bayrak sallamasına izin veremeyiz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı ile Türkiye sınırının terör unsurlarından temizlendiğini belirterek, "İster DEAŞ ister PKK, PYD olsun hiçbir terör örgütünün sınırlarımızın dibinde bayrak sallamasına izin veremeyiz.

Haberler 12.04.2017 - 08:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütleri Urfann, Mardinin, dier ehirlerimizin snr bölgelerinden tamamen çekilip her ehri kendi halkna brakmazsa bu operasyonlar devam edecektir dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, pazar günü yaplacak referandum öncesi anlurfann kurtuluunun 97nci yl dönümü törenleri için kente geldi. Erdoan, kutlama töreninin yapld Bamyasuyu Mahallesindeki geni alanda toplanan binlerce kiiye hitap etti. 5 bin polisin görev yapt miting için gelenler 5 ayr noktada aramadan geçirilerek alana alnd. Alandaki younluk nedeniyle zaman zaman izdiham yaanrken, scak havann da etkisiyle baygnlk geçirenler oldu. Youn güvenlik önlemi alnan kutlama alanndaki platforma çkan Erdoan, sk sk alandakileri birbirini ezmemeleri konusunda uyard, Bugün üzülmeyelim, dikkat edelim dedi.

Konumasnda sk sk Urfa türkülerinden örnekler de veren Cumhurbakan Erdoan, 11 Nisan 1920 tarihinde düman igalinden kurtulan anlurfann ülke tarihinde önemli bir yere sahip olduunu ifade etti. Urfann sergiledii destans mücadelenin TBMM tarafndan anl unvan ile takdir edildiini hatrlatan Erdoan, Pazar günü sandklardan Evet çkacak anlurfa yeni bir destan daha yazacak diye konutu. Erdoan, ülkenin istiklal ve istikbali için ehit olanlar yad etti ve alanda bulunan kalabalktan Fatiha suresi okumalar ricasnda bulundu.

anlurfann son 2 ylda 15 polis ve asker ehit verdiini, 15 Temmuz darbe giriiminde de stanbulda 4 anlurfalnn darbeciler tarafndan ehit edildiine deinen Erdoan, anlurfa 97 yl sonra ülkesi, milleti için namusu bildii bamszlk ve onuru için mücadele etmeye ehit ve gazi vermeye devam ediyor. Bu mübarek topraklar ngilizlere, Franszlara brakmayan Urfal terör örgütlerine de terk etmez. 15 Temmuzda bu ülkeyi FETÖye brakmayan Urfal yan banda DEAyla, PKK ve YPGsiyle terör örgütlerinin cirit atmasna izin vermez deil mi? Urfa dimdik ayakta m? Urfa meydan terör örgütlerine brakmyor deil mi? Urfa, terör örgütlerini kullanarak yeniden topraklarna, namusuna göz dikenlere dersini veriyor mu? te tüm bunlar için Urfa 16 Nisanda evet diyecek dedi.

DAM çN GEREKRSE, BR DAHA REFERANDUMA GDERZ

Cumhurbakan Erdoan, kalabalktan yükselen dam isteriz slogan üzerine, unlar söyledi:

16 Nisan bu iin karar günü. 16 Nisan inallah Evet ile sandklar patlad takdirde hemen parlamentoya idamla ilgili karar tasla inallah gelecek. Sayn Bahçeli Evet diyor, Sayn Yldrm da ayn. Klçdarolu da geçenlerde eer yanl duymadysam Meclise gelirse desteklerim dedi deil mi? Herhalde destekler. Desteklemezse ne olur? Bir referandum da onun için yaparz. Demokraside bu iin sahibi kim? Millet millet. Onun için millete gideriz. Burada kimin evlad ehit oldu. Bunlar bizim affetme yetkimiz var m, yok. Öyleyse parlamento kararn verecek, ondan sonra da idam çkacak. Efendim AB ne der, Hans, Helga ne der önemli deil. Benim için Ahmet, Mehmeti, Aye Haticenin ne dedii önemli. Cumhurbakan olarak bu karar benim önüme geldiinde de ben bunu onaylarm.

TERÖR ÖRGÜTLERNN BAYRAK SALLAMALARINA ZN VERMEYZ

97 yl önce anlurfada ulalan zafere 15 Temmuzda tüm milletle ulaldn dile getiren Cumhurbakan Erdoan, anlurfann sabr peygamberi Hazreti Eyüpün yan sra Hazreti brahimin memleketi olduunu dile getirdi ve snrn Suriye tarafna mesaj gönderdii konumasn öyle sürdürdü:

Milleti brahim, çok önemli. Tek millet diyoruz ya ite oradan geliyor. Bu ülkenin ve milletin bekas için gerektii kadar sabrederiz. Ama nihayetinde Rabbimize snarak, atee atlma pahasna vatan, ezan, bayrak gibi ecdadn emanetlerinden vazgeçmeyiz. Urfa hemen yan bandaki kardelerini sahipsiz brakmaz, arkasn dönmez. Birecikliler, Suruçlular için Cerablus kendi canlarndan bir parçadr. Akçakale ve Harran için Telabyad, Rakka kendi canlarndan parça deil mi? Ceylanpnar ile Rasulayn, Hasekenin ayr düünülmesi mümkün mü? Öyleyse buralar asla terör örgütlerine terk edemeyiz. ster DEA ister PKK, PYD olsun hiçbir terör örgütünün snrlarmzn dibinde bayrak sallamasna izin veremeyiz. Bu ülkeyi öyle masa banda pazarlkla kendimize vatan klm millet deiliz. Bu ülkenin her kar topranda kanmz, aln terimiz var. Snrmzn ötesindeki kardelerimizin güvenlii, huzuru ve gelecei bizimki ne kadar önemliyse o kadar önemli. Bizim oralarda dökülmü kanmz, aktlm aln terimiz var. Cerablus, Rai, Dabk, Babn terör örgütlerinden kurtarlmas harekatnda 67 ehit verdik. Vatanlarn kurtarmak için mücadele eden ÖSOnun 500 ehidi var. Bu, bin yldr omuz omuza verdiimiz mücadelede ödediimiz son bedeldir. ayet terör örgütleri, Urfann, Mardinin, dier ehirlerimizin snr bölgelerinden tamamen çekilip her ehri kendi halkna brakmazsa bu operasyonlar devam edecektir. Dün Yaasn Urfallar teslim olmad diye çalnan türküler yarn Telabyadllar, Rakkallar, Rasulaylnllar, Hasekililer teslim olmad diye oradakilerle birlikte söyleyeceiz. 16 Nisanda snrn bu tarafndaki ve dier tarafndaki kardelerinin huzuru, güvenlii ve özgürlüü için evet demeye hazr m? anlurfa, 16 Nisanda Evet diyerek yan banda oynanan oyunlar bozmaya hazr m?

GAP, 2019 YILINDA BTECEK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türkiyenin ve dünyann en önemli projesi olarak tanmlad GAPn 2019 yllnda tamamlanacan söyledi. GAP hzlandrdklarn anlatan Erdoan, Dünyann en büyük ve en iddial bölgesel kalknma projesi olan GAP hzlandrdk. u ana kadar 38 sulama tesisiyle 1 milyon 800 bin dekar araziyi sulamaya açtk. Rabbim bereketini artrsn. Bir zamanlar kimsenin gelmedii kurak ve çorak olan Suruç Ovasn da suyla buluturduk ve 950 bin dekar arazinin sulanabilir olmasn salyoruz. 2019 ylna kadar GAP tüm unsurlaryla tamamlamay hedefliyoruz diye konutu.

DENSZ DEVE GRMEZ EVE

Türkiyenin huzur ve güvenliinin artmasndan terör örgütlerinin rahatsz olduunu ifade eden Cumhurbakan Erdoan, konumasna öyle devam etti:

Birinci derecede Bat, sonra FETÖ, PKK bundan rahatsz. PKKya destek veren belediyeler vard. Ne yaptlar? Kürt kardeime hizmet mi verdiler? Hendek kazdlar, çukur kazdlar. Ama imdi o teröristleri çukurlara gömdük, gömüyoruz, gömeceiz. Bedel öteceiz, biz bu ülkeye hizmetkar olmaya geldik. Biz bu milletin efendisi deiliz. DEA bunlardan rahatsz. DHKP-C gibi marjinal çeteler bundan rahatsz. Hadi bunlar anladk. Bunlarn hepsinin gdas istikrarszlk, kaos ve gözya olan katil sürüleri. Peki Avrupa ülkeleri neden rahatsz. Türkiyenin yönetim sistemi onlar neden ilgilendiriyor. Birçou monari ile yönetiliyor. Krallk, kraliçelik ile yönetiliyorlar ve kendi tercihleri. Her ülkenin yönetim biçimini milleti belirler. Biz milletimize gidiyoruz, size ne oluyor? Bizim ülkemizdeki bir partiye ana muhalefet partisine ne oluyor? 12 Eylül darbesine hayr dedik diyor Klçdarolu? Madem öyle dedin; Biz diyoruz ki 12 Eylül darbe anayasasn deitirelim. Bir ülkede ana muhalefet parti demek iktidar alternatifi demek ama bu partinin azndan çkanlara bakyoruz. Hakaret, küfür grla gidiyor. Urfal böyle konuana ne der? Densiz deve girmez eve. Bir milletvekili, otobüsün üzerinden millete hakaret ediyor. Haddini bil! Bu millet öyle kolay kolay bu ilere prim vermez. Geçmiteki tecrübelerimizden bunlarn ne kadar beceriksiz olduunu biliyoruz. 15 Temmuz gecesi tanklar durduracana kaçtn gördük deil mi?

Cumhurbakan Erdoan, konumasnda 15 Temmuz darbe giriimi gecesi tanklarn önünde durmamakla eletirdii Klçdarolunun, SSK Genel Müdürü olduu dönemde yaynlanan bir televizyon programna ait görüntüyü alana kurulan ekrandan kalabala izletti. Erdoan, daha sonra son yllarda yaplan hastanelerin görüntülerini de ekrana tayarak, Onlarn zihniyeti gibi yaptklar her ey kirli. Ama bizimki prl prl dedi.

Erdoan, yeni yönetim sistemi ile kriz ve kaoslarn sona ereceini savunurken, 1990l yllarda sistem deiikliine gidilmesi halinde u anda 11 bin olan kii ba milli gelirin elde edilecek istikrarla 22 bin dolar olacan savundu.

Erdoan, ana muhalefet partisi CHP Lideri Klçdarolunun Muhtarlklar kapatlacak diyerek yalan söylediini ifade edip, pazar günü anlurfallarn bunlara haddini bildireceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git