Erdoğan: İdam için referandum yolu açabiliriz

İdam cezasının geri getirilmesi tartışması hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerekirse bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Eğer parlamentodan bu çıkmıyorsa, bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum.

Haberler 25.02.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dam cezasnn geri getirilmesi tartmas hakknda konuan Cumhurbakan Erdoan, Gerekirse bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Eer parlamentodan bu çkmyorsa, bir referandum talebini imdiden hatrlatyorum. Onun için de gene millete gideriz. Millet idam diyorsa mesele bitmitir dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Manisadaki toplu açl töreninde halka seslendi. Ölüm cezasnn geri getirilmesi hakknda u ifadeleri kulland:

Ben una inanyorum, idam talebi parlamentoya gelecek. Temennim odur ki parlamentodan geçtii anda bana geldiinde ben bunu onaylarm. Fakat bir sknt, anayasa deiiklii gerektiriyor. te ayn 16s ayn zamanda bunun da bir cevab olacak. Gerekirse, imdiden bir ey daha söylüyorum, bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Eer parlamentodan bu çkmyorsa, anayasa deiiklii için bir referandum talebini imdiden hatrlatyorum. nallah onun için de ne yaparz, yine millete gideriz. Millet idam diyorsa mesele bitmitir.

YALAN KONUMA

Erdoan, ana muhalefet partisi CHPyi 16 Nisanda yaplacak olan referanduma ilikin argümanlarndan dolay eletirdi:

Ne diyor CHP; Bunlar Meclisi kaldracaklar. Yalan konuma, doru konu tam aksine Meclisin gücünü artryoruz. Denetim gücünü arttryoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasi, yönetim ile taçlandryoruz. Yeni yönetim sistemi araymzn gerisinde asrlar boyunca yaanan skntlar, tecrübeler, ortaya çkan ihtiyaçlar vardr. Birileri diyor ki: Türkiyenin bu kadar sorunu var. Bunlar çözmek için uramak yerine neden yönetim sistemini deitiriyorsunuz? te tam da bu sebeple deitiriyoruz. Türkiyenin sorunlarnn çözümü ahslarn inisiyatifine kalmasn diye yönetim sistemini deitiriyoruz. stikrarn ve güvenin teminat u veya bu kii deil bizzat sistemin kendisi olsun diye Anayasa deiikliini istiyoruz.

Ana Sayfaya Git