Erdoğan: İdlib'deki operasyon büyük ölçüde neticelendi önümüzde Afrin konumuz var

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib operasyonuna ilişkin "Stratejik ortağımız Amerika, sürekli görüşmemize rağmen terör örgütü PKK'nın düşük çocuğu olan PYD/YPG ile Rakka operasyonunu yapıyor.

Haberler 25.10.2017 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK deil diyorlar, bölücü terör örgütünün dev posterlerinin Rakkada aslmasn ey Amerika sen ne ile izah edeceksin? u anda dlibdeki operasyon büyük ölçüde neticelendi. Önümüzde Afrin konumuz var. Bunlarn hepsi bizim için birer tehdittir. Ülkemiz için tehdit oluturacak her alanda kararlyz. Bunu herkesin bilmesinin iitiyoruz. Buralardan taviz veremeyiz. Daha önce de dedik, Bir gece anszn gelebiliriz, vurabiliriz. Bütün bunlar olurken, böyle bir ortamda srtmz svazlansayd bizi yere göe koyamaz hale gelseydiler asl o zaman apkay önümüze koyup düünmemiz gerekirdi. Demek ki isabetli bir yolda yürüyoruz dedi.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin TBMM Grup Toplantsnda konutu. Terörle mücadele ilikin Erdoan, çeride ve darda terör örgütleri ile onlar gizli açk destekleyen güçlerle mücadele ettii bir dönemde hedeflerimizden, asl vizyonumuzdan da asla taviz vermemiz gerekiyor dedi.

BANKALARIN TÜM DRENNE RAMEN K BUGÜN NALLAH BUNLARLA LGL çALIMALARIMIZI DA OLGUNLATIRACAIZ

Ekonomiye ilikin Erdoan, Ekonomi bunlarn banda geliyor. Yln ilk 6 aynda yüzde 5,1 orannda büyüme hem bize moral vermi hem de uluslararas alanda ülkemize olan bak olumlu yönde etkilemitir. Dünyann 17nci ekonomisiyiz. Ekonomide olumlu yönde bir seyre iaret ediyor. Bankalarn tüm direniine ramen ki bugün inallah bunlarla ilgili çalmalarmz da olgunlatracaz. Getirdiimiz yeni sistem ile reel sektörün kredi kullanma artlarn kolaylatrdk ve kredi hacmini genilettik. Her kesime yönelik geni bir tevik paketi ile bu rahatlamay desteledik. Nakit skklnn giderilmesi yönünde önemli bir adm atm olduk. Merkez Bankasndaki altn ve döviz varlklarnda oluan rezervimiz de uzun bir aradan sonra 117 milyar dolar seviyesine çkm bulunuyor. En ksa zamanda daha önceden ulatmz 135 milyar dolarn üzerine çkaracaz. Kamu maliyesi politikasndan elbette taviz vermeyeceiz. Ama büyümemizi engelleyecek, milletimizi huzursuz edecek bir biçimde de yapmayacaz diye konutu.

YAPTIIMIZ TÜM REFORMLARA RAMEN HALA OBEZ BR DEVLET YÖNETMNE SAHBZ

Uyum yasalarnn çkarlmasna vurgu yapan Erdoan, 2019 Kasmda yaplacak Cumhurbakanl seçimi öncesi uyum yasalarnn çkarlmas gerekiyor. Uyum yasalarn sadece kanunlardaki eski sisteme dayal ifadelerin yeni sisteme göre deitirilmesi olarak anlar ve uygularsak bu frsat heba etmi oluruz. Uyum yasalarn ayn zamanda köklü bir yönetim reformu haline dönütürerek ülkemize tarihi bir katk daha yapabileceimize inanyorum. Yaptmz tüm reformlara ramen hala obez bir devlet yönetimine sahibiz. Devletin büyük olmas farkldr, güçlü olmas farkldr, obez olmas hantal olmas verimsiz olmas daha farkldr. Bizim devletimiz büyük ve güçlü olacaktr. Ama hantalln kaynak ve zaman israfnn daha pek çok hastaln sebebi olan obezlikten devletimizi kurtarmamzn art olduu da bir gerçektir. Ancak bu ekilde devlet yönetimini daha salkl ve verimli hale getirebiliriz ifadelerini kulland.

ÖNÜMÜZDEK BU YÖNETM REFORMU FIRSATINI çOK Y KULLANMALIYIZ

Erdoan, AK Partinin reformcu bir anlay vardr. Günü kurtarmaya yönelik admlar bizim yol haritamz olamaz. Artk üzerine ciddiyetle eilmemizi gerektiini düündüüm uyum yasalar ile ilgili çalmalarmz bu yaklamla yürütmeli ve hayata geçirmeliyiz. Unutmayn frsatn kazas olmaz. Onun için önümüzdeki bu yönetim reformu frsatn çok iyi kullanmalyz dedi.

BZ EN çOK URATIRACAK ANA MUHALEFET PARTS OLACAKTIR

Erdoan, Bizi en çok uratracak ana muhalefet partisi olacaktr. Ana muhalefetin çapszlndan, slndan, tembelliinden ikayet ettik. Hala da ediyoruz. Bu durum bizim için ans ama ülkemiz için o kadar büyük ansszlktr. Biz ana muhalefetle deil kendi kendimizle yaryoruz. Rehavete kaplmamak için baar çtasn sürekli yükseltiyoruz. Biz önümüzdeki seçimleri deil ülkemizin geleceini düünerek yürüyoruz. Rehavete kaplmamak için bu çtay sürekli yükseltiyoruz diye konutu.

(MÜFTÜLERE NKAH KIYMA YETKS) AYMY OLUR OLMAZ SEBEPLERLE MEGUL ETMEK CHPNN HTSAS HALNE DÖNÜTÜ

Müftülere nikah kyma yetkisine ilikin Erdoan, Müftülere nikah kyma yetkisi verilmesiyle ilgili CHPnin muhalefet tarz milletten ve milletin deerlerinden ne kadar kopuk olduklarn bir kez daha ortaya sermitir. Memleketin ve milletin hayrna olan her konuda olduu gibi bu hususta AYMye gitmeleri bizi artmad. Kimilerinin uzmanlk alan ülkeye hizmettir kimilerininki de mahkeme kaplarn andrmaktr. AYMyi olur olmaz sebeplerle megul etmek CHPnin ihtisas haline dönütü. Böyle bir konuyu akla manta aykr zeminlere çekenleri milletimize tehir etmek boynumuzun borcudur. Laiklik kavramyla ilgili olumsuz bir alg varsa ana muhalefet partisinin kavram yanl yere oturtma çabasndandr. Bu bir cehalettir. Laiklik bizim de kabul ettiimiz ve uygulanmas gerektiini düündüümüz bir kavramdr. Laiklii milletin deerlerine kar bir kalkan haline getirirseniz honutsuzluk ortaya çkar. Devlet her inanç ve kuruma ayn mesafededir. Olur olmaz her eyi Laiklik kavram üzerinden eletiren kendisinden baka herkesin muhalefet olduunu düünen CHP anlaynn miad artk dolmutur. Milletimizin CHPnin riyakarln gördüünü umuyorum. Akl sahibi olan herkes bu iin ne kadar doru olduunu biliyor ve anlyor. Köy muhtarlarna varncaya kadar herkes nikah kyabiliyor. Bu Meclise tapu kadastro müdürü olarak gelseydi bunlarn söyleyecek bir eyi yoktu. Bunlar ne yazk ki din ile balantl bir konu olduu zaman hop oturup hop kalkyorlar. Sknt burada. Varsn devam etsinler biz de bu inançla devam edeceiz. Belki de CHPnin bambaka gayeler ile sürekli gündemde tuttuu Laiklik tartmasnn ülkemize en hayrl neticesi bu olmutur açklamasnda bulundu.

DLB OPERASYONU BÜYÜK ÖLçÜDE NETCELEND

dlib operasyonuna ilikin Erdoan u ifadeleri kulland: Türkiye terör örgütleriyle mücadelesinde ve bölgesel krizlerin çözümünde mesafe kat ettikçe bir takm mahfiller de ülkemize yönelik hrs, kin ve tepkinin dozunun arttn görüyoruz. Vize krizinden, köpekle aramaya, teröristlere himaye salanmasna kadar gördüümüz pek çok tavr doru yolda olduumuzun kantdr. Örnein stratejik ortamz Amerika, sürekli görümemize ramen terör örgütü PKKnn düük çocuu olan PYD/YPG ile Rakka operasyonunu yapyor. PKK deil diyorlar, bölücü terör örgütünün dev posterlerinin Rakkada aslmasn ey Amerika sen ne ile izah edeceksin? Bütün gerçekler ortada. Biz gerçeklerle konuuyoruz. 3 bin 500ü akn TIR bölgeye silah tayor. Bu silahlar Rakkada m, DEAa kar m kullanld, bunlarn nerede nasl stoklandn biliyoruz, iyi bilin.

DLBDEK OPERASYON BÜYÜK ÖLçÜDE NETCELEND. ÖNÜMÜZDE AFRN KONUMUZ VAR

u anda dlibdeki operasyon büyük ölçüde neticelendi. Önümüzde Afrin konumuz var. Bunlarn hepsi bizim için birer tehdittir. Ülkemiz için tehdit oluturacak her alanda kararlyz. Bunu herkesin bilmesinin iitiyoruz. Buralardan taviz veremeyiz. Daha önce de dedik, Bir gece anszn gelebiliriz, vurabiliriz. Bütün bunlar olurken, böyle bir ortamda srtmz svazlansayd bizi yere göe koyamaz hale gelseydiler asl o zaman apkay önümüze koyup düünmemiz gerekirdi. Demek ki isabetli bir yolda yürüyoruz. Almanyada terör örgütü mensuplar gösteri düzenliyor, Alman polisi sizin için görevdeyiz diye mesaj yaymlyor. Fransada gösteri yaplnca polis izliyor. Hani PKK terör örgütüydü. Neden izin veriyorsun? Bu soruyu sormak bizim hakkmz deil mi? Bu nasl bir dostluktur?

BAKONSOLOSLUKTA çIKANLA STKCI DEDKLERNN BALANTILARI çIKIYOR ORTAYA

Erdoan, FETÖ ile irtibat ve belki iltisak sebebi birini gözaltna alyorsunuz, kendisini istemeye yüzleri tutmad için olsa gerek diplomatik dokunulmazl var diye telefonuna sahip çkyorlar. Böyle bir ey de yok. Belki yutarlar diye buradan giriyorlar. Öyle yok, kime neyi yutturuyorsunuz? Ajanlk faaliyeti sebebi ile yakay ele vermi isimler konusunda sivil toplum kuruluu temsilcisiydi, medya mensubuydu, iyi insand, güzel vatandatö diyerek hedef saptrlmaya çallyor. Bakonsoloslukta çkanla o STK mensubu dedikleri o Türkiyenin sorozu durumunda olan kiinin havas çkt meydana. Balantlar çkyor meydana. Siz kime neyi yutturuyorsunuz? Taksim olaylarnn arkasnda bakyorsunuz ayn kii var. Neyi yutturuyorsunuz? Bu milleti içeriden vurmaya gayret edenlere kar milletçe dik duracaz ve gereken hesab soracaz. Burada özellikle yarg makamlarnn hukuk çerçevesi içerisindeki hassasiyeti en büyük güvencemizdir. Bu iin de hep takipçisi olacaz ifadelerini kulland.

SZN GÜCÜNÜZ TAYYP ERDOANIN 13 KORUMASINA GÖZALTI KARARI çIKARMAYA YETER

Erdoan, Irakta, bizzat kendi ismi ile Suriye ise PYD/YPG/SDG gibi isimler ile bölücü terör örgütünü destekliyor, silahlandryorlar. Güya operasyon yaptklar ve bölücü terör örgütünün kontrolüne braktklar bölgede oraya sevk ettikleri silah says kadar dahi DEAl terörist u anda yok. Her terörist için bir TIR silah gönderdikleri yalanna bizi inandrmaya çalacak kadar da pikin bir tavr içindeler. Rakka da suçüstü yakalannca terörist ba sayg görmeye deer bir ahsiyet deildir açklamas ile kendilerini kurtarmaya çalyorlar. u lafa bak. Bu sizin gibi bir ülkeye yakr m? Hani siz demokrasinin beiiydiniz? Sizin gücünüz Tayyip Erdoann 13 tane korumasn, ki bunlarn çou Amerikay zaten görmemi, onlar için gözalt karar çkarmaya yeter diye konutu.

BU LER BTT ZAMAN DA BZ DÜNYAYI AYAA KALDIRMASINI DA BLRZ

Erdoan, Dier taraftan çok daha enteresan; bir bankamzn alt kere Amerikaya girip çkan görevlisini yedinci kez giriinde gözaltna almaya yeter. Öbür taraftan bakyorsunuz bir baka vatandamz ayn ekilde gözaltna almaya yeter. Ve ondan sonra da köeye sktrarak, unlar unlar söylemen halinde u kadar, unlar unlar söylemen halinde bu kadar demek suretiyle de itirafç durumuna düürmenin gayreti içine girerler. Takipçisiyiz. Bu iler bittii zaman da biz dünyay ayaa kaldrmasn da biliriz. Bunlarn hepsini de açklayacaz. Açklayacaz diye konutu.

BZ DE KARIMIZDAK MANZARADAN MEMNUN DELZ

Erdoan, Günü birlik kazanmlar uruna binlerce yllk kardelikleri ykanlar büyük bir yanl içindeler. Yarn her ey bittii anda bu kadim corafyada Türkler, Araplar, Kürtler dier gruplar olarak ba baa kaldmzda aclarmz da sevinçlerimizi de yine birlikte paylamak zorundayz. Mezhepçilik fitnesini körükleyerek kardei kardee düman edenler kendileri için parlak bir gelecek ina edebileceklerini mi düünüyorlar. Türkiyeyi karlarna alan hangi giriimin baarya ulama ans olabilir? Irakta ve Suriyede kurulmaya çallan terör yaplarndan ayrlkç hareketlerden corafyamza hayr gelmez. Biz birbirimize zulmettikçe atlar, Türkçe, Arapça, Kürtçe olacaktr. Sakarya zafer çlklarnn hangi dillerde olacan ise milletimin takdirine brakyorum. Suriyenin yüzde 25i PYD/YPG terör örgütünün, yüzde 10u DEA terör örgütünün kontrolünde. Kendisini o topraklarn sahibi sanan rejimin kontrol sahas Rusyann güçlü desteine ramen ülkenin yarsn bile bulmuyor. Bize göre gerçek Suriye sevdals lml muhalifler ise ülkenin yüzde 20sinde söz sahibi. Böyle bir Suriye kimin iine yarar, kime fayda salar? Suriye halkna olmad kesin. Biz de karmzdaki manzaradan memnun deiliz. u anda petrol kuyularn kimler igal etmi durumda? Bölücü terör örgütü. Kim sayesinde? Takdirinize brakyorum açklamasnda bulundu.

ERKEN SEçM DDALARI

Grup toplantsnn ardndan bir gazetecinin erken seçim iddialarna ilikin bir soru üzerine Erdoan, iddilarn aslsz olduunu belirterek, gündemde erken seçimin olmadn ifade etti.

Ana Sayfaya Git