Erdoğan ilk kez açıkladı: Kılıçdaroğlu gidici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'gidici' olduğunu söyleyerek, "Ne diyelim, kasetle gelen giden, dekontla gider." dedi.

Haberler 04.12.2017 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURBAKANI ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin il kongresine katlmak üzere geldii Arda halka hitap etti. Kongre salonu önünde kendisini bekleyen Arllara teekkür eden Cumhurbakan Erdoan, birlik çars yaparak, Bizde Türkçülük, Kürtçülük, uculuk, buculuk yok. Bizde sadece tek millet, tek vatan var. Vatanmz bölmeye çalanlara frsat vermedik, vermeyeceiz. Tendürek, Cudi, Gabar, Bestler Derelere teröristleri gömdük, gömüyoruz, gömeceiz dedi.

naat yeni tamamlanan spor salonunun önünde toplananlar selamlayan Cumhurbakan Erdoan, Arya müjdeyle geldiini söyledi. Ar brahim çeçen Üniversitesine tp fakültesinin de kurulacan açklayan Erdoan, hastanenin de mart ayna kadar tamamlanacan söyledi. Tp fakültesini, i adam brahim çeçenin yaptracan belirten Erdoan, nallah, tp fakültesiyle beraber brahim çeçen Üniversitesine ayr bir zenginlik katm olacak. Hastanenin de en geç mart aynda hizmete girmesiyle Arnn dertli insanlar, dermann bu hastanede bulacak. Tp fakültesi örencileri de eitimlerini burada alacaklar diye konutu.

2019DAK SEçMLERE DKKAT çEKT

Arllara 2019 ylnn Mart aynda yaplacak seçimlerde belediyeyi istediini söyleyen Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: te bakn bu kadar zaman geldi, geçti. Belediyeyi kime verdiiniz belli. Belediyeyi urada 3.5 yldr alanlar, Allah akna soruyorum; u Arya ne hizmet verdi? Her taraf, arka sokaklar, hizmet gördü mü? Seçtiiniz belediye bakan, nerede? Emaneti kime veriyorsanz hesab da ondan sormalsnz. Emaneti verdiiniz kii, ortada yok ki. Brakm birisine, çekmi, gitmi. Mecburen belediyeyi kayyuma teslim ettik. Valimiz, kayyum olarak hizmeti sürdürüyor. nallah, kalan 16 ayda da bu hizmete baarl bir ekilde devam edecek. Daha güzel günler olacak. Sizden ricam, 2019un Martna iyi hazrlanmalyz. Yetmez, 2019 Kasm reformu var. Bu reformu siyasi reform olarak beraber yapacaz. Buna var myz? Kap kap dolamaya var myz?

BRBRMZ, ALLAH çN SEVECEZ

Konumasnda birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: Sizden bir ey istiyorum. Biz, tek millet olacaz. Bizde Türkçülük, Kürtçülük, Lazclk, uculuk, buculuk yok. Bizde sadece tek millet var. Tek bayrak var. Öyle paçavralar, maçavralar önümüze gelmesin. Tek vatan dedik; ama vatanmz bölmeye çaltlar. Vatanmz bölmeye çalanlara da frsat vermedik, vermeyeceiz. Tendürek, Cudi, Gabar, Bestler Derelerde bütün teröristleri gömdük, gömüyoruz ve gömeceiz. Benim halkmn, vatandamn huzurunu refahn bozanlar, unu bilsinler ki karlarnda bizi bulacaklar. ehitlerimiz, olabilir. Gazilerimiz olabilir. Onlar bu vatan için ehit oldular, gazi oldular ve ehadete yürüdüler. Allah, onlardan raz olsun. imdi de diyorum ki bu birliimizi koruyalm. Birbirimizi Kürt, Türk olduu için deil; Allah için seveceiz, Yaradandan ötürü seveceiz. Bunu böyle yaparsak ii kurtarrz.

BU OYUNA BZ GETREMEYECEKSNZ

Türkiyeye yönelik saldrlarn ve iftiralarn hiçbirinin birbirinden bamsz olmadn vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, Buradan soruyorum. Türkiye, Iraktaki ve Suriyedeki kardelerinin yaad zulümlere srtn dönebilir mi? Türkiye, bölgemizde binlerce yllk medeniyet birikimlerimizin yerle bir edilmesine göz yumabilir mi? Türkiye, kardei kardee krdran, zalim düzenin sürmesine rza gösterebilir mi? Birileri, kendi kirli çkarlar için zalimlerin dümen suyuna girebilir; ama biz, yapamayz. Zulme rza, zulümdür. Böyle davranrsak bugün Arl kardelerimizin karsna ba dik, aln ak çkamazdk. Türkiyeyi cezalandrmaya, itibarszlatrmaya çalyorlar. Senaryo belli, tezgah belli. Bunu ülkemizde, i birlikçileriyle FETÖ ile yapyorlar. Bu oyuna bizi getiremeyeceksiniz, bunu böyle bilin. PKKy bunun için azdrdlar. FETÖyü bunun için sahaya sürdüler. DEA bunun için üzerimize saldlar. Ana muhalefetin yeni adyla ana hyanetin banda bulunan zat da ayn amaçla kullanyorlar. Ülkemizde elde edemedikleri neticeyi binlerce kilometrelerce ötede ayn tezgahla ayn senaryoyla ulamann gayreti içindeler. Milletimiz, unu bilsin ki bu saldrlarn, iftiralarn hiçbiri birbirinden bamsz deildir. Hepsi, ayn gayeye yöneliktir. Türkiyeyi diz çöktürmeyi amaçlamaktadr. Milletimizi birbirine düürmeyi hedeflemektedir. stedikleri kadar urasnlar, baaramayacaklar diye konutu.

KASETLE GELEN DEKONTLA GDER

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn ardndan olu Bilal Erdoan ile Gençlik ve Spor Bakan Osman Akn Bakla beraber Mua geçti. Erdoan, Muta l Kongresinde yapt konumada CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun elindeki katlar bile okuyup anlayamadn söyleyerek Kasetle gelen dekontla gider dedi.

Erdoan u ifadeleri kulland:

*Dürüst ol, her zaman yalan söylemeye devam ediyorsun, imdi yine bir yalan. Yalancnn mumu yatsya kadar yanar. Biz yalanlar ortaya çknca utanr diye beklerken iftiralarn çtasn daha da yükseltti. Bunun yalanlarnn tek alcs ise CHP içindeki küçük bir kliktir. Ancak son olay, bir kaset operasyonuyla zat genel bakanla tayanlarn, 2019a farkl bir isimle gidecekleri iretlerini gösteriyor. Gidicisin Bay Kemal. Az buçuk hesap bilen ticaretten anlayan, sizlerin tabiriyle Ali Okulunu bitiren herkes, önündeki katlar okuyunca meselesinin asln anlar. Hesap uzman olduunu iddia eden bu zat okuduunu anlamyor. Bu zatn genel müdürlüü altnda SSKnn niçin batt imdi çok daha iyi ortaya çkyor. Her halükarda siyasetteki son kullanma tarihini tamamlad. Kasetle gelen dekontla gider. Türkiye gibi güçlü bir ülkenin ana muhalefet, ana hyanet partisinin de belli bir kalibrenin üstünde olmas gerek. Hangi iktidar, terör örgütlerinin oyunca olmu muhalefet ister. CHPnin içine dütüü, düürüldüü durum CHPnin içindeki samimi kardelerimizi olduu kadar bizi de üzüyor.

Ana Sayfaya Git