Erdoğan: Kifayetsizler, Kanal İstanbul projesine karşı çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "'Hayır'dan başka laf, 'karga'dan başka kuş bilmeyen bu kifayetsizlerin bugün de Kanal İstanbul projesine aynı saiklerle karşı çıktığını görüyoruz. Bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama biz bunlara aldırmıyor, çapsızların irademizi kırmasına müsaade etmeden, doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz" dedi.

Haberler 15.07.2021 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Bartn-Kurucaile Yolu Açl Törenine Cumhurbakanl Külliyesinden canl balantyla katld. Açl yaplan yolun ehirlere hayrl olmasn dileyen Erdoan, Bu yolun güzergah, Fatih Sultan Mehmetin çem-i cihan yani dünyann göz bebei olarak tarif ettii bir corafyadan geçiyor. Amasrann merkezinde yer ald bu bölge tarihi dokusu ve doal güzellikleriyle Bat Karadenizin en nadide yerleri arasnda bulunuyor. Son yllarda ülkemizin turizm alannda yakalad ivmeye bal olarak, bölge yurt içinden ve yurt dndan ciddi sayda turist çekmeye balad. Ancak bölgenin corafi artlar, turizm ve dier alanlardaki potansiyelini tam manasyla hayata geçmesine engel tekil ediyor dedi.

10,8 MLYON LRA TASARRUF SALAYACAK

Dalk ve skntl bölgede yer alan yollar köprü ve viyadüklerle çok daha emniyetli hale getirdiklerini söyleyen Erdoan, Bu yol projemizle 14,9 kilometre olan güzergah 11,8 kilometreye indirerek 3,1 kilometre ksalttk. Bu ekilde seyahat süresini de 15 dakika düürdük. Hizmete alnan kesimin burada yaayan kardelerimiz bata olmak üzere milletimize zamandan 9,1 milyon lira ve akaryakttan 1,7 milyon lira olmak üzere toplamda 10,8 milyon lira tasarruf salayacana inanyoruz. Bartn-Amasra-Kurucaile-Cide yolunun tamamnn hizmete girmesiyle de yol mesafesini 15 kilometre ksaltm olacaz diye konutu.

ULAIM YATIRIMLARININ çOK BÜYÜK ROLÜ VAR

Cumhurbakan Erdoan, gelecee dair büyük hayal ve hedeflerinin olduunu vurgulayarak, Cumhuriyetimizin 100üncü yl olan 2023 senesine her bakmdan daha güçlü, daha üretken, daha müreffeh bir ekilde girmek istiyoruz. Bununla da yetinmiyor, 2023e hedeflerimizin rehberliinde 2053 ve 2071 vizyonlarmzn altyapsn kuruyoruz. Ülkemizin son 19 ylda yazd baar hikayesine ulam yatrmlarmzn çok büyük rolü olduunu ifade etmek isterim. Ayn ekilde 2023 hedeflerimiz ile 2053 ve 2071 vizyonlarmzda da ulama büyük önem veriyoruz. Ulam projelerimizi planlarken ve hayata geçirirken sadece bugünün problemlerine neter atmakla kalmyor ayn zamanda ülkemizin geleceini garanti altna alacak bir bak açyla hareket ediyoruz dedi.

KANAL STANBUL PROJESNE DE AYNI SAKLERLE KARI çIKIYORLAR

Göreve geldiklerinde Bolu Tünelini rekor sürede hizmete açtklarn vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, unlar kaydetti:

Tüm bunlar da muhalefetin engellemelerine ramen hayata geçirdik. Vatan Caddesine Buraya uçak m indireceksiniz diye kar çkanlar, GAP Projesini Milletin hakkn yiyecekler diye eletirenler, 15 Temmuz ehitler Köprüsünü Buradan mutlu aznlk geçecek diye yaftalayanlar, Sabiha Gökçen Havalimanna Uçan inmedii yere havaliman m yaplr? diyerek güya dalga geçenler; ite bu zihniyetin günümüzdeki temsilcileri geride braktmz 19 yllk dönemde bizim de karmzdayd. Kimi zaman mahkemeler yoluyla kimi zaman yalan furyas ile kimin zaman da sokak olaylaryla ülkemize ça atlatacak her projemizi sabote etmeye kalktlar. Hayrdan baka laf, kargadan baka ku bilmeyen bu kifayetsizlerin bugün de Kanal stanbul projesine ayn saiklerle kar çktn görüyoruz. Bu vizyon projesini bomak için ellerinden geleni yapyorlar ama biz bunlar aldrmyor, çapszlarn irademizi krmasna müsaade etmeden, doru bildiimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz. çünkü biz dertliyiz, bu ülkeye ve millete sevdalyz.

MÜHRÜMÜZÜ VURMAYI SÜRDÜRECEZ

Cumhurbakan Erdoan, halk ozan Neet Ertan Ak ile koan yorulmaz sözüne inandklarn söyleyerek, Sebat ettii zaman Türkiye ve Türk milletinin neleri baarabileceini gayet iyi biliyoruz. Allah ömür, milletimiz de destek verdikçe ülkemize akla evkle hizmet etmeye devam edeceiz. Tpk son 19 yldr olduu gibi eserlerimizle köprüler, hastaneler, yollar, tünellerle ülkemizin dört bir yanna mührümüzü vurmay sürdüreceiz. Bugün açln yaptmz yolu hizmet ve eser siyasetimizin en son nianelerinden biri olarak görüyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git