Erdoğan: Kimsenin bu şanlı mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 5'inci yıl dönümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen anma töreninde, "Hiç kimsenin, özellikle bu güzide çatı altında görev yapanların 15 Temmuz gecesi milletin verdiği bu şanlı mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur. 15 Temmuz, milletin, milli iradenin, demokrasiye gönül verenlerin zaferidir" dedi.

Haberler 16.07.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamnda TBMMnin bahçesinde ilk bombann dütüü alanda yaplan 15 Temmuz ehitler Antnda düzenlenen törene Erdoann yan sra TBMM Bakan Mustafa entop, Salk Bakan Fahrettin Koca, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Anayasa Mahkemesi Bakan Zühtü Arslan, Yargtay Bakan Mehmet Akarca ile çok sayda AK Parti ve MHPli milletvekili katld. Törende, TBMM bakanvekilleri AK Partili Süreyya Sadi Bilgiç, HDPli Nimetullah Erdomu, MHPli Celal Adan da hazr bulundu. CHPliler resmi törene katlmazken, BBP Genel Bakan Mustafa Destici ile Y Partili baz milletvekilleri törene katld. Törende sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu. Ardndan Kuran Kerim tilaveti ve ehitler için dua okundu.

KM GÖLGELEMEYE çALIIYORSA HANET EDYOR

Cumhurbakan Erdoan, 15 Temmuz gecesi vatana sahip çkan millete ükranlarn sunarak, Abdurrahim Karakoçun Bir sabah gelecek kardan aydnlk iirini okudu. Erdoan, O gece çplak elleriyle tanklar durduran, ölüm kusan silahlara meydan okuyan cesaret abidelerinin hakkn ödeyemeyiz. O gece yurdu yaatmak için can veren; ama canndan aziz bildii vatanndan vazgeçmeyen kahramanlarn haklarn ödeyemeyiz. 15 Temmuz ehitleri Bedirden çanakkaleye, stiklal Harbinden Kbrs Bar Harekatna, terörle mücadeleden yurt d operasyonlarmza bütün bunlarla birlikte batla, zalime ve küfre kar yürütülen halk mücadelesinin günümüzdeki temsilcileridir. Onlar tarihi ile büyük deerleri ile büyük vicdan, merhameti, adaleti ile büyük bir milletin göz bebekleridir. Her kim bunu gölgelemeye çalyorsa; ülkesine, milletine, hepsinden önemlisi o gece kanlaryla destan yazan aziz ehitlerimize ihanet ediyor demektir diye konutu.

KMSENN ÖNEMSZLETRMEYE HAKKI YOKTUR

Cumhurbakan Erdoan, ehitleri ile yaayan, ehitlerin ölmediine inanan bir dinin mensuplar olduklarna iaret ederek, Minarelerimizden Allahuekber nidalar eksik olmuyorsa, bamszlmzn timsali al bayramz 780 bin kilometre karenin her karnda gururla dalgalanyorsa, bu millet geleceine umut ve güvenle bakabiliyorsa, Türkiye hedefleri ve idealleri dorultusunda kararllkla ilerliyorsa bunlarn hepsinin gerisinde ölümü öldüren kahramanlarn can, gayreti, fedakarl vardr. Hiç kimsenin, özellikle bu güzide çat altnda görev yapanlarn 15 Temmuz gecesi milletin verdii bu anl mücadeleyi önemsizletirmeye hakk yoktur. 15 Temmuz, milletin, milli iradenin, demokrasiye gönül verenlerin zaferidir. 15 Temmuz hakkn batla, adaletin zulme, istiklalin istiskale galip gelmesinin addr. Milletimiz 15 Temmuzdaki direniiyle hem bir darbe giriimini püskürtmü hem de ülkemizi teslim almay hedefleyen bir igal teebbüsünü engellemitir. Genci yalsyla bu millet Türkiyenin geçilmez olduunu dünyaya bir kez daha göstermitir ifadelerini kulland.

YEN TÜRKYENN STKLAL MÜCADELES

Türk milletinin sokakta istiklalini korurken milletin vekillerinin de Mecliste milli iradeye smsk sahip çktn söyleyerek, Milletvekillerimiz gazi Meclisin anna yarar bir ekilde tepelerine atlan bombalara ramen halkn emanetini yere düürmemitir. Bu vesileyle o gece engelleri aarak, tanklarn çevresinden dolanarak, namlularn ucundan yürüyerek TBMMye gelen ve milletin vekili olmann sorumluluunu bir hakkn yerine getiren herkese ahsm, milletim ve ülkem adna ükranlarm sunuyorum. Tarih 15 Temmuz gecesi yaanan dier kahramanlklar gibi Gazi Meclisimizin çats altnda sergilenen bu dayanmay da altn harflerle yazacaktr. Nasl stiklal harbimizi sevk ve idare eden Büyük Millet Meclisimizin üyeleri aradan geçen bir asra ramen halen hayrla yad ediliyorsa yeni Türkiyenin stiklal mücadelesinin önderleri de inallah hep ükran ve minnetle alnacaktr diye konutu.

SORUMLULUK DUYGUSUYLA HAREKET ETMEL

Cumhurbakan Erdoan, 84 milyonu ilgilendiren meselelerde milli mutabakat ruhuyla hareket edilmesi gerektiine inandklarn belirterek, Siyasi partilerimiz, fikirlerimiz, hayata bak açlarmz farkl olsa da hepimiz ayn vatann, ayn topran, ayn iklimin insanlarz. Kökenlerimiz, görülerimiz ayr olsa da hepimiz binlerce yllk ortak bir mazinin inallah kyamete kadar sürecek ortak bir gelecein sahipleriyiz. Yeni anayasa bata olmak üzere Türkiyenin demokrasisini güçlendirecek, refahn artracak, itibarn yükseltecek, toplumsal barn perçinleyecek tüm milli meselelerde siyaset kurumunun gereken uzlama kültürünü yaatmas gerekiyor. Türk demokrasisinin bir daha böyle menfur saldrlara maruz kalmamas için, sorumluluk sahiplerinin özellikle sorumluluk duygusuyla hareket etmesi büyük önem arz ediyor. Cumhuriyetimizin 100üncü yln kutlayacamz 2023e eski Türkiyenin alkanlklar ve kamburlar ile deil inallah yeni Türkiyenin vizyonu ve heyecan ile girmek istiyoruz. Siyaset kurumunun bunu baarabilecek olgunlua, dirayete ve basirete sahip olduuna inanyorum. 84 milyonun her bir ferdinin de bizimle ayn inanc, ayn hissiyat paylatn düünüyorum ifadelerini kulland.

ENTOP: UNUTULAN HER HANET, MLLETMZE KARI SUKASTTIR

Törende TBMM Bakan Mustafa entop da konutu. entop, 15 Temmuz darbe giriiminin Türkiyenin kar karya kald en hain saldrlardan biri olduunu vurgulad. entop, Geçmite de bütün darbelerin ilk hedefi bu yüce ve gazi Meclis olmutur. Fakat 15 Temmuz darbe giriiminin dierlerinden fark Gazi Meclisin dorudan hedef alnmas, milletten gasp edilmi uçaklarla bu yüce mekann bombalanm olmasdr. Sergiledikleri bu vahetle 15 Temmuzu gerçekletirenler kendilerinden önceki darbecilerden çok daha ileriye gitmilerdir. Unutulan her ihanet Türkiyeye ve milletimize kar suikast niteliinde olan yeni saldrlarn önünü açmakla edeerdir. 15 Temmuz siyasi bir tartma bal deildir. Milletimizin varlk yokluk mücadelesidir. Kalbi ve zihni Türkiyeden yana olan, kafi miktarda izana sahip herkesin teslim ve tespit edecei hakikat udur ki bu darbe giriimi Türkiyeye yönelik d destekli bir igal hareketidir diye konutu.

Ana Sayfaya Git