Erdoğan: lezbiyenlerin söylediklerine takılmayalım, biz analarımıza bakalım

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adıyaman, Edirne, Erzurum, İzmir, Kırşehir, Mersin, Osmaniye il kadın kolları kongrelerine canlı bağlantıyla katılarak yaptığı konuşmada, "Bu lezbiyenlerin söylediklerine takılmayalım, biz analarımıza bakalım. Ailenin direği anne. Bu annelerimizle birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz" dedi.

Haberler 06.02.2021 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoann, partisinin il kadn kollar kongrelerinde yapt konumasnn satr balar öyle:

AK Parti olarak, u gerçei çok iyi biliyoruz. Türkiyede kadnlar yok sayan, görmezden gelen bir siyaset baarya ulaamaz. Kadnlara sadece vitrin süsü olarak bakan bir siyasi hareketin milleti temsil etmesi mümkün deildir. Birileri kadnlar istismarn peindeyken biz haklarna, özgürlüklerine kavuturmak için çaltk.

Kadnlarmzla birlikte tüm önyarglar aarak bulunduumuz seviyeye geldik. TBMMdeki AK Parti Grubunda 54 kadn milletvekilimiz bulunuyor, kabinede 2 kadn bakanmz yer alyor. Öretmenlerin yüzde 60, akademisyen ve yargnn yars kadnlardan oluuyor. Kadnlarn i gücüne katlm yüzde 31i geçti. Siyasette de kadnlarn görünürlüü ve etkisi artyor.

Bugün AK Parti Kadn Kollar 5,3 milyon üyeyi aan sayyla tüm siyasi partilerin üye saysna yakndr. Kalenin içten fethedilecei gerçeini unutmadan davamz, yaptklarmz, yapacaklarmz anlatyoruz. Kadnlarmzn çounluunun desteini yanmzda tutmay sürdürürsek yükseliimizin önüne kimse geçemez. Kadnlarn srtn döndüü, destei ve duasndan mahrum kalan hiçbir yapnn iflah olma ans kalmaz. Hayatn yarsnda erkek, dier yarsnda kadn vardr. Kadnlarmzdan kendi haklarna sahip çkmalarn istiyorum.

K KIRMIZI çZGMZ VAR

Bizim bu konuda iki krmz çizgimiz vardr. Birincisi rabiamzdr. kincisi inancmzn da bedenimizin de ruhumuzun da nüvesini oluturan ailemizdir. Ailelerimiz bizim için çok kutsaldr. Ailenin, aile kurumunun önemine iaret ediyoruz. Bat dünyas aile kurumunu ykt için temellerinden sarslyor. Ailenin deersiz hale getirilmesini, alkol ve uyuturucu bamllndan nihilizme kadar pek çok sorun takip ediyor. Türkiye olarak bugüne kadar maruz kaldmz saldrlara kar koyup, geleceimize güvenle bakabilmemizi aile yapmza borçluyuz. Ailenin direi ailedir. Lezbiyenlerin söylediklerine taklmayalm, biz analarmza bakalm.

EN AZ 3 çOCUK

Dün 2020nin nüfus verileri açkland. 84 milyona merdiven dayamamzla birlikte ne yazk ki ya ortalamamz yükseliyor. Bizim inancmza göre her çocuk kendi ksmetiyle hayata gözlerini açar. En az 3 çocuk. Bunu söylerken derdim var. Bunu baardmzda Türkiye çok daha güçlü olacak. Hükümet olarak kadnlara, çocuklara, gençlere, yallara, engellilere yönelik hizmetlerimizle milletimizin yannda olduumuzu söylüyoruz.

SOKAKLARI TERÖRZE EDENLER MASUM GÖSTERENLER ÖNEMSEMYORUZ

Gözümüzün nuru olan çocuklarmzn sadece kariyerlerini deil, milli ve manevi deerlerle donanmasn düünmek mecburiyetindeyiz. Milli ve yerli uur sahibi olanlar çounluktadr. stanbuldaki hadiselerde gördüümüz gibi zihni ve kalbi ülkemizle, deerlerimizle ba kopmu bir kesme de ahit oluyoruz. Kendi ülkelerinde senato basanlar terörist ilan edenlerin, Türkiyede rektörlük basmaya kalkanlar hak araycs göstermelerindeki ikiyüzlülük bize sorumluluklarmz unutturamaz. Ülkemizde sokaklar terörize edenleri masum gösterenleri önemsemiyoruz. Teröre bulam olan, örgütlerin oyunca haline gelen hiç kimsenin gözünün yana bakmayacak, yakalarndan tutup yargnn karsna çkaracaz. Teröre bulamam, devletine ve milletine husumeti hayatnn merkezine yerletirmemi evlatlarmz sahiplenmek görevimizdir.

çOCUKLARIMIZIN ALELERNE SESLENYORUM; çOCUKLARINIZA SAHP çIKIN

Ksmi bir aznlk rektörünün odasn igale yelteniyor. Oradaki bir ksm genç, ne yazk ki dardan tahriklerle böyle bir oyuna geliyor. Bu iin içinde; ana muhalefet partisi il bakan kadn var, yine bir siyasi partinin genel bakan yardmcs daha var. Sizin orada ne iiniz var? siz gidin siyaset yapn. Gençleri tahrik etmenin anlam ne? Ana muhalefetin ba her gün konuuyor. Öbürü dadan destek alyor. Dün Kadköyde gösteri yapmaya yeltendiler. smi iyi ama kendisi maalesef bu ie kart. Biz bunlara cevap vermeyecek miyiz? 206 üniversitede bir ey yok, bunu niye konumuyorsunuz? Buralar bizim ilim yuvalarmz. Buralar tahrik etmeye kimsenin hakk yok, buna da müsaade etmeyiz.

Sokaklarda küresel fitnecilerin ve içimizdeki aparatlara meze edilemeye çallan çocuklarmzn ailelerine sesleniyorum; çocuklarnza sahip çkn. Meydan onlarn heyecan, hayallerini kendi çkarlar için kullanan provokatörlere brakmayn. Bu sinsi oyunu bozmak için üzerine eilmemiz gereken yer ailedir. Aile yapmzn dorudan veya dolayl bir saldr dalgas altnda odluunu biliyoruz. Medya yoluyla dayatlan çarpk mesajlarn aile yapmz çökertme olduunu biliyoruz. Bu senaryoda ksmen de olsa bir ilerleme salanmtr. Bu sinsi oyunu hep birlikte bozacaz.

Ana Sayfaya Git