Erdoğan: Mesele memleketemizin mukadderatı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: "Meseleye sadece parti meselesi olarak bakanlar, AK Parti'yi de Türkiye'yi de anlamıyor demektir. Biz meselenin partimizin geleceği değil memleketimizin mukadderatı olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Haberler 22.11.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM - Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Bizim için her seçim sadece bir güven tazeleme deil onunla birlikte yeni bir yol açma, yeni bir vites yükseltmedir. Dünyada ve özellikle de bölgemizde öyle bir deiim süreci yaanyor ki eer hedeflerimizin çtasn ve çalma tempomuzu sürekli yükseltmezsek hem kendimizi hem de ülkemizi geriletiriz. Böyle bir vebalin altna giremeyiz. dedi.

Erdoan, partisinin TBMM Grup Toplantsndaki konumaya, grup toplantsnn hayrlara vesile olmasn dileyerek balad.

TBMM Bakanlna yeniden seçilen smail Kahraman tebrik eden Erdoan, 2019 Kasm seçimlerine kadar TBMMnin önünde çok youn ve önemli bir gündem olduunu, bu iki yllk dönemin en iyi ekilde deerlendirilmesini istedi.

Erdoan, Meclisin, smail Kahramann bakanlnda verimli ve huzurlu bir yasama dönemi geçireceine inandn söyledi.

Geçen hafta sonu Rize, Bayburt ve Gümühanede partisinin il kongrelerine katldna dikkati çeken Erdoan, Önce illerimizin ardndan büyükehirlerimizin kongrelerini yaparak, önümüdeki yln sonbaharnda gerçekletirmeyi planladmz büyük kongremizin hazrlklarn tamamlam olacaz. Böylece 2019 ylnda yaplacak seçimlere tekilatmz güçlendirmi, yenilemi, tahkim etmi olarak gireceimize inanyorum. Bu vesileyle bir kez daha tekilatlarmzda bugüne kadar görev alm tüm kardelerimize ükranlarm sunuyor, hizmetleri için teekkür ediyorum. Yaplan kongrelerimizde yeni görev üstlenecek kardelerimize Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. eklinde konutu.

- Yakaladmz performans arazide de ortaya koyacaz

Rize, Bayburt ve Gümühane il kongrelerinde heyecann yerinde olmasnn gurur verici olduunu dile getiren Erdoan, Rabbim inallah sahada da bütünüyle ev ev, kap kap dolamak suretiyle bu çalmalarn devamn bizlere nasip etsin. Buralardan da inanyorum ki u ana kadar yakaladmz performans arazide de ortaya koyacaz. dedi.

AK Partinin, milletin partisi olarak doduunu, bugüne de ayn anlayla geldiini vurgulayan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Hizmet etme erefine nail olduumuz davann büyüklüü bize kendi ahsi hesaplarmzn peinde koma imkan tanmyor. Gerektiinde 15 Temmuzda olduu gibi ölümün üzerine giderek, gerektiinde 15 yldr yaptmz gibi gece gündüz çalarak, gerektiinde tehditleri, tuzaklar, kumpaslar bozarak bu yolda yürümeye mecburuz. Kimse bizi milletvekili olmak, belediye bakan olmak, tekilatlarda görev almak için zorlamad. Biz ülkemize, milletimize ve davamza hizmet için bu görevlere kendimiz talip olduk. Milletimizin teveccühü ve desteiyle elde ettiimiz baarlar sayesinde hamdolsun ülkemizi bugünkü seviyeye getirdik.

imdi de çok daha büyük mücadeleler için yine milletin desteine ve teveccühüne talip olduklarn ifade eden Erdoan, unu unutmayn, birileri içimizden veya dmzdan ellerini ovuturarak, Acaba u anda AK Parti iktidar nasl olur da zayf düer. AK Parti iktidar acaba ekonomide, d politikada nasl olur da zaafa düer. Bunlarn beklentisi içerisinde de olabilir. Bunu da özellikle hatrlatmak istiyorum fakat kim, hangi beklenti içinde olursa olsun bizler, üzerimize düen görevin bilinci içerisinde Allahn izniyle hedeflerimize çok daha üst seviyede ulam olacaz. deerlendirmesinde bulundu.

Bizim için her seçim sadece bir güven tazeleme deil onunla birlikte yeni bir yol açma, yeni bir vites yükseltmedir diyen Erdoan, unlar kaydetti:

Dünyada ve özellikle de bölgemizde öyle bir deiim süreci yaanyor ki eer hedeflerimizin çtasn ve çalma tempomuzu sürekli yükseltmezsek hem kendimizi hem de ülkemizi geriletiriz. Böyle bir vebalin altna giremeyiz. Meseleye sadece parti meselesi olarak bakanlar, AK Partiyi de Türkiyeyi de anlamyor demektir. Biz meselenin partimizin gelecei deil memleketimizin mukadderat olduunu çok iyi biliyoruz. Srf kendi çkarlar için ülkenin zarar görmesi pahasna, partimize ve bize yüklenenlere milletimizin itibar etmeyiinin sebebi de budur.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Biz FETÖyü vatanmzdan söküp attk ama görüyoruz ki bu örgüt kendi ana vatannda rahatça faaliyetlerini sürdürüyor. dedi.

Erdoan, partisinin grup toplantsnda yapt konumada, 17-25 Aralkta, hukuk kisvesi altnda ülke tarihinin en büyük tuzaklarndan birisinin kurulduunu söyledi.

Bizim dik duruumuz ve milletimizin feraseti sayesinde bu tuzak baarsz olunca ayn tezgah götürdüler Amerikada kurdular. ifadesini kullanan Erdoan, Birileri hala FETÖnün azyla bizi itham etmeyi sürdürüyorsa, sebebi ancak ayn tuzakta onlara verilen rolü oynamaktr. diye konutu.

Ana muhalefet partisinin, kendi resmi raporunda, bölücü terör örgütünün eylemlerini halkn PKK ile iktidar arasnda skmas olarak tarif edebiliyorsa, bunun üstlenilmi bir misyonun itiraf olduuna dikkati çeken Erdoan, öyle devam etti:

Ayn çevreler, hepimizin gözü önünde yaanan 15 Temmuz ihanetine hala tiyatro hala kontrolü darbe diyebiliyorsa, bu sözü onlara kimlerin söylettiine bakmak gerekir. Bunlarn NATOda yaanan ahsm ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ile ilgili skandal üzerine ilk defa mili bir tavr gösterebilecekleri ümidine kaplmtk. Maalesef aradan üç gün geçmeden gerçek tynetleri ortaya çkt ve bu hadiseyi de tpk 15 Temmuz gibi tezgah diye yaftalamaya baladlar.

Bugün Türkiyeyi dünyada skntya sokan ne kadar hadise varsa hepsinin arkasnda ya FETÖ ya PKK ya da bu örneklerdeki kifayetsiz muhterislerin parmann bulunduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, Biz FETÖyü vatanmzdan söküp attk ama görüyoruz ki bu örgüt kendi ana vatannda rahatça faaliyetlerini sürdürüyor. Ayn ekilde PKK alelade bir terör örgütü olmaktan çkp Türkiyeye saldrmak isteyen herkesin kullanmna açk bir pislik yuvasna dönümütür. deerlendirmesinde bulundu.

- Ya bir yol bulacaz ya da bir yol yapacaz

Kendilerinin gerçek dümanla ba edebileceini belirten Erdoan, bu konuda da hiç bir skntlarnn olmadna iaret etti.

Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Bize asl can actc darbeler dümanlarmzdan deil onlarla birlikte hareket eden ve zahirde bizden görünen alçaklardan geliyor. Mehur sözdür: Aaca balta vurmular sap bendendir demi. Devletimize ve milletimize yönelik saldrlarn çounun gerisinde ya tevik edici ya da kullanlan olarak bir ekilde ülkemizle balantl çevreleri görmekten üzüntü duyuyoruz. Ama Türkiye bunlara ramen, bunlar da ezip geçerek hedeflerine varabilecek güçtedir. çünkü bizim bir amacmz var: imdilik kzl elmamz, ülkemizi 2023 hedeflerine ulatrarak dünyann en büyük on ekonomisinden biri haline gelmektir. Böylece istiklalimize ve istikbalimize çok daha sk bir ekilde sahip çkma frsat elde edebileceimize inanyorum.

Cumhurbakan Erdoan, hedefe ulamak için ya bir yol bulacaklarn ya da bir yol yapacaklarn vurgulayarak, unlar kaydetti:

Bizim önümüzü kapatmak isteyenlere en güzel cevab ise yeni yöntemler yeni imkanlar kefederek vereceiz. çünkü biz bir defa durmak yok yola devam dedik. Milletimize bu ekilde söz verdik. nallah bu sözümüzden dönmeyeceiz.

Ne diyor air: Kalk yiidim, yine da ban duman ald. Parçaland bir ktann topraklar, aslan payn aslan olmayan ald. Dalar, talar, akar sularyla, u tandk toprakta. Bir büyük dünya parças Fatihini aramakta.

Türkiye, Fatihini arayan corafyamzda, gerektiinde yürei ve bileiyle; gerektiinde efkati ve merhametiyle tarihinin ve kaderinin kendisine yükledii sorumluluklar yerine getirmeyi sürdürecektir, hiç endieniz olmasn.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Yllardr adeta yenilmez bir canavar gibi takdim edilen DEAn, sahada sergilenen tüm kirli ayak oyunlarna ramen aslnda ne kadar kof bir yap olduunu dünyaya gösteren Türkiye olmutur. dedi.

Erdoan, partisinin TBMM Grup Toplantsnda yapt konumada, geçen hafta Rusya, Kuveyt ve Katar kapsayan önemli bir yurt d seyahati yaptn da hatrlatt.

Bugün Soçiye giderek Türkiye-Rusya-ran üçlü zirvesini gerçekletireceklerini belirten Erdoan, bugün gerçekletirilecek toplantda bölgenin gelecei bakmndan çok önemli görümeler yaplacana iaret etti.

Erdoan, Suriye ve Irakta ülkemizi de yakndan ilgilendiren gelimeler bizi, kendi çözümlerimizi üretebileceimiz yöntemler gelitirmeye zorlad. Kimi konularda hala anlamazlklarmz olsa da Rusya ile kurduumuz yakn ilikiden elde ettiimiz neticeler oldukça önemli. rann da bu süreçte ülkemizin hassasiyetlerini gözeten bir tutum içine girmesinden memnuniyet duyuyoruz. diye konutu.

Merkezi Irak yönetimiyle de uzun zamandr olmad kadar müspet bir noktaya gelindiini dile getiren Erdoan, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi çok hayati bir yanla sapmam olsayd, onlarla da güzel ilikiler sürdürülüyor olacakt. dedi.

Erdoan, her eye ramen, geçen hafta ran-Irak snrnda yaanan depremin ardndan insani vazifeyi yapmay, bölgeye ilk intikal eden ülke olmay ihmal etmediklerini vurgulad.

Fransa ile de yakn diyalog içinde olunduunu belirten Erdoan, Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkeler aslnda bizim en rahat i birlii yapacamz yerler olmasna karn, maalesef bir süredir rkçln ve yabanc dümanlnn pençesine dümü durumdalar. Buna ramen hepsiyle de hem ikili hem de Avrupa Birlii çerçevesindeki ilikilerimizi gelitirmek istiyoruz. ifadelerini kulland.

- DEA balonunu söndüren ilk hamle

Uzun bir süre ülkemizin güvenilir bir müttefiki olarak görülen Amerikann bölgemizde izledii politikann yanll konusundaki endielerimizi her frsatta kendileriyle ve kamuoyuyla paylayoruz. diyen Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

DEAn ortaya çk ve ortadan kaybolu süreci batan sona muammalarla ve soru iaretleriyle dolu. Hadi DEA temizlediinizi söylüyordunuz, peki hala silah yüklü trlar niçin kuzey Suriyeye veya Suriyeye geliyor? Hala bu niye devam ediyor? Siz bu silahlanmay kuzey Suriyede veya Suriyede hangi ülkeye kar yapyorsunuz, niçin yapyorsunuz? Bunlar izah etmeleri lazm, anlatmalar gerekiyor. Dert baka. Neyin ne olduunu biliyoruz. Ona göre de admlarmz atacaz. Kimse Türkiyenin kendi bekasn ilgilendiren bu senaryolar karsnda eli kolu bal oturmasn bekleyemez.

Erdoan, Frat Kalkan Harekatnda Türkiyenin elde ettii baarnn, DEA balonunu söndüren ilk hamle olduunu vurgulayarak, Yllardr adeta yenilmez bir canavar gibi takdim edilen DEAn, sahada sergilenen tüm kirli ayak oyunlarna ramen aslnda ne kadar kof bir yap olduunu dünyaya gösteren Türkiye olmutur. diye konutu.

- Esed rejimi hala durmakta

Cerablus, Rai, Bab operasyonlarnda 2 bin kilometrekarelik alanda 3 bine yakn DEAlnn etkisiz hale getirilmesinin sradan bir olay olmadnn altn çizen Erdoan, artk DEAn Suriye ve Iraktan neredeyse tamamen kaznp atldn, ancak hala bu ülkelerin haritalarna bakldnda farkl güçlerin hakimiyetini gösteren farkl renklerin görüldüünü söyledi.

Erdoan, her iki ülkede de ne toprak bütünlüü ne de bar ve huzur konusunda katedilmi en küçük bir mesafe olmadna dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Pek çok yerde bir terör örgütü gitmi, yerine bir baka terör örgütü gelmitir. Elinde yüzbinlerce vatandann kan olan Esed rejimi hala yerli yerinde durmaktadr. Buna karlk vatanlarn sevmekten ve demokrasi talebinden baka suçlar olmayan Suriyeli muhalifler neredeyse terörist durumuna düürülmütür. Velhasl çok ey söylenmi, çok toplant yaplm, çok silah kullanlm, çok fedakarlk talep edilmi ama hiçbir netice ortaya konamamtr. Öyleyse bu corafyada bunca kan niçin dökülmütür, bunca ac niye çekilmitir, bunca ykm niye yaanmtr? Akan kan, kimin kandr? Bu ölenler kimdir? Bunun üzerinde durmayacak myz? Bizim derdimiz budur.

- Demek ki mesele terör deildir

Demek ki mesele terör deildir. Demek ki mesele demokrasinin getirilmesi deildir. Demek ki mesele mazlumlarn, madurlarn haklarnn korunmas da deildir. deerlendirmesinde bulunan Erdoan, gelinen noktada zaten bilinen bir gerçein, artk inkar mümkün olmayan bir teyidinin görüldüünü söyledi. Erdoan, u ifadeleri kulland:

Bu gerçek, bölgemizin terör örgütleri bahanesiyle tpk geçen asrda olduu gibi yeni bir dizayna tabi tutulmaya çallddr. Körfezdeki ve Kuzey Afrikadaki gelimelerin hiçbiri Irak ve Suriyedeki olaylardan bamsz deildir. Hatta Güney Asyadaki hadiseleri de bu sürecin dnda görmüyoruz. Hepsi de ayn oyunun birer parçasdr. Biz ne kendimizin ne de öz kardelerimiz mesabesindeki komularmzn böyle bir muameleye tabi tutulmasna izin vermeyeceiz. unu unutmayacaz, bir tarafta 350 kilometre Irak snr, dier tarafta 911 kilometre Suriye snryla bu iki ülkeye en yakn komu, snrda biziz. Dierlerinin burayla yakn, uzak bir alakas yok. Türkiyeyi küçümseyenlere, NATO toplantlarndaki gibi terbiyesizlikler, diziler, raporlar, gizli açk pek çok mesaj araclyla tehdit edenlere mesajmz udur; Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

AVRUPA BRLNE: SZ ÖNCE KEND çNZDEK TERÖRSTLER TEMZLEYN

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Kendi bütünlüünü korumakta zorlanan Avrupa Birlii, kendince her frsatta bize parmak sallyor. En son fonlarda kesintiye gitmiler. Siz önce kendi içinizdeki teröristleri bir temizleyin, kendi ülkelerinizde hükümetlerinizi bir kurun. dedi.

Erdoan, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayn hatrlatt.

Bu dört güçlü temele hiç kimsenin zerre kadar zarar veremediini vurgulayan Erdoan, Bizim rabiamz bu. Biz 80 milyonu tek millet olarak gördük. çünkü biz yaratlan Yaradandan ötürü sevdik. Türkü, Kürtü, Laz, çerkezi, Gürcüsü, Bonak, Roman, Arnavut biz hiçbirini birbirinden ayrmadk. Bizim deerlerimizde asla kavmiyetçilik yoktur. diye konutu.

Bir kavmin mensubu olmann, bununla iftihar etmenin herkesin hakk olduunu dile getiren Erdoan ancak bir kavmin dier kavme üstünlüünü iddia etmenin, bunun peinde komann kendilerinde bulunmayan bir özellik olduunu belirtti.

Erdoan, öyle devam etti:

Tek bayrak, bizim bayramz ehidimizin kann rengidir. Hilalimiz, bamszlmzn ifadesidir. Yldz, ehidimizin kendisidir. Bu kadar güzel bir bayrak olur mu? Bayraklar bayrak yapan, üzerindeki kandr. Toprak, eer urunda ölen varsa vatandr. Tarladan vatan olmaz. Eer onun urunda ölenler varsa, ehit kanlaryla yorulmusa ite o vatan olur. 780 bin kilometrekareyle bizim böyle bir vatanmz var.

Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti devletinden baka bir devlet bu topraklarda söz konusu olamaz. Onlar saldrdkça biz saflarmz daha da sklatrdk. Onlar üzerimize geldikçe biz ileriye doru daha kararl admlar attk. Yaamaz ölümü göze almayan; zafer, göz yummadan koana gider. Bayraa kannn al çalmayan gözya, boana boana gider. Hamdolsun bizim, göz yummadan zafere koan bir milletimiz var.

Erdoan, böyle bir milletin evlad olmaktan ve hizmet vermekten eref ve gurur duyduunu söyledi.

Birileri teslimiyet bayran çekmiti

Türkiyenin 2010, özellikle de 2013ten itibaren, bölge ile ilgili senaryolar gerei, belirli bir istikamete itilmeye çalldnda birilerinin kendi dünyalarnda teslimiyet bayran çektiini söyleyen Erdoan, kendilerinin bu oyunu en bandan itibaren gördüünü ve milletle birlikte mücadele etme karar aldklarn kaydetti.

Hiçbir ahlak ve kural olmayan bir oyunda ayakta kalmann kolay olmadn ama baardklarn vurgulayan Erdoan, öyle devam etti:

Her eyi denediler ama Türkiyeyi teslim alamadlar. Türk milletinin mücadele azmini kramadlar. imdi ülkemizi uluslararas alanda itibarszlatrmaya, istikrarszlatrmaya, ithama, lekelemeye, köeye sktrmaya ve böylece kendi istedikleri yöne itmeye çalyorlar. Ülkemize yönelik saldrlar aptallarn deil ancak alçaklarn ii olabilecek mahiyettedir. Biz bu mesajlarn anlamn ve ilerin ne yöne evrilmek istendiinin gayet iyi farkndayz. Daha önce yapldnda hiçbir sorun tekil etmeyen ilerin, konu biz olduumuzda bir anda krize dönümesinin sebebini elbette biliyoruz. Ülkemize yönelik sinsi tehditlerin gerisindeki siyasi ve ekonomik amaçlar apaçk ortadadr. Bu ileri yapanlar sanyorlar ki her ey kat üzerinde olduu gibi yürüyecek. Öyle olmayacak. Öyle olmayacann onlarca mesajn son birkaç ylda verdik. Anlamadysalar buradan bir kez daha tekrarlayay Türkiye öyle sizin oyuncak gibi oynadnz ülkelerden biri deildir. Bizim dostluumuz ne kadar hasbiyse husumetimiz de o kadar edittir. Bu da böyle bilinmeli.

Türk milleti ihanetlere kar erbetlidir

Türkiyenin samimi olarak dostlarnn saysn çoaltmann, dümanlarnn saysnn azaltmann peinde olduunu dile getiren Erdoan, ancak bunun, asla kendilerini can evinden vurmaya kalkanlar öylece seyredecekleri anlamna gelmediinin altn çizdi.

Türkiye ve Türk milletinin krizlere, çatmalara, saldrlara, hatta ihanetlere kar erbetli olduunu bildiren Erdoan, Biz bunlarn hepsini de göüsler, Allahn izniyle hepsinin üstesinden geliriz. dedi.

Erdoan, u deerlendirmelerde bulundu:

Bugün bize yaptklarna yarn kendileri maruz kalanlar ayn mukavemeti gösterebilecekler mi? Hiç sanmyorum. Güç zehirlemesiyle hareket edenlerin sonu mutlaka hüsran olacaktr. Nitekim kullandklar malzemeler giderek azalyor. Bu uurda FETÖ gibi, PKK gibi 40 yllk emeklerinin ürünü örgütleri dahi harcamay göze aldlar ama yine de neticeye ulaamadlar. Kendi bütünlüünü korumakta zorlanan Avrupa Birlii kendince her frsatta bize parmak sallyor. En son fonlarda kesintiye gitmiler. Siz önce kendi içinizdeki teröristleri bir temizleyin, kendi ülkelerinizde hükümetlerinizi bir kurun.

Sürekli hukukun üstünlüünden bahseden bir baka ülkenin de hukuku kendi siyasi amaçlar uruna ayaklar altna aldn belirten Erdoan, Dier yöntemlerden de sonuç alamayacaklar. Yeter ki biz, bir olalm, iri olalm, diri olalm, karde olalm, hep birlikte Türkiye olalm. Bunu baardmzda Akifin deyimiyle Cehennem olsa gelen, gösümüzde söndürürüz. Bu yol ki HakK yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz. eklinde konutu.

Avrupa ampiyonu örenciler kürsüye çkt

Cumhurbakan Erdoann konumasnn ardndan; Romanyada düzenlenen Avrupann en büyük robot yarmas özelliini tayan Robochallenge turnuvasnda Mini Sumo Kit kategorisinde Avrupa ampiyonu olan Salihli Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü örencileri ve okul yöneticileri kürsüye çkt.

Cumhurbakan Erdoan, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Gençlik ve Spor Bakan Osman Akn Bak, AK Parti Manisa milletvekilleri, örenciler ve yöneticiler ile hatra fotoraf çektirdi.

Bu arada Erdoan, konumas srasnda Tayyip dede diyerek kendisine sevgi gösterisinde bulunan 3,5 yandaki Gülhan Aydoduyu da kucana alarak sevdi ve oyuncak hediye etti.

Ana Sayfaya Git