Erdoğan: Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, balkon konuşmasında, "Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık. Önümüzdeki dönem, milletimizin karşısına tüm bu eksikliklerimizi tamamlayarak çıkacağımızdan emin olunuz. Ak Parti'yi milletimiz ile kurduk. Hemen yarından itibaren milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için koşturmaya başlıyoruz. Yemin töreninin hemen ardından bakanlarımızı, bürokratlarımızı belirleyip programımızı uygulamaya başlayacağız. Yeni yönetim sistemimiz ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamlamıştık" dedi.

Haberler 26.06.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cumhurbakanl ve 27nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonras parti genel merkezi önünde toplanan partililere seslenerek balkon konumas yapt.

Erdoan, Bu ark burada bitmez dediniz. Vandallara ve ihanet çetelerine kar koyduk, ellerini ovuturarak Türkiyenin diz çökmesini bekleyenlere derslerini hep birlikte verdik. Amerikadaki oylara bakyorum, oradan ana muhalefete baya oy gelmi. Halep oradaysa arn sandkta. Bu seçimin galibi demokrasidir, milli iradedir, milletimizin kendisidir. Dün darbecilerin tanklarn, toplarn, uçaklarn, helikopterlerini, silahlarn çplak elleriyle durduran bu millet, bugün ayn ellerle istiklaline ve istikbaline sahip çkmtr diye konutu.

EN YAKIN ARKADAIMIZ LE ARAMIZDAK FARK 20 PUANIN ÜZERNDE. 22 PUAN

Erdoan, Bildiiniz gibi en yakn arkadamz ile aramzdaki fark 20 puann üzerinde. 22 puan. ahsma, ittifakma ve partime güvenen tüm kardelerime, milletime ükranlarm sunuyorum dedi.

MERHUM MUHSN YAZICIOLUNUN YADGARI ALPERENLERE TEEKKÜR EDYORUM

Erdoan, Cumhur ttifaknn bir dier kanad olan MHPnin Genel Bakan Sayn Bahçeliye ve MHPnin tüm mensuplarna teekkür ediyorum. Merhum Muhsin Yazcolunun yadigar Alperenlere teekkür ediyorum. Hangi partiye oy vermi olursa olsun sanda giderek demokratik hakkn kullanan her vatandama teekkür ediyorum dedi.

MLLETMZN SANDIKTA PARTMZE VERD MESAJI DA ALDIK

Erdoan, Türkiye bu seçimle, pek çok yeniliin yan sra partilerin ittifak tecrübesini de yaamtr. Hayrl bir tecrübe olmutur. Milletimizin sandkta partimize verdii mesaj da aldk. Önümüzdeki dönem, milletimizin karsna tüm bu eksikliklerimizi tamamlayarak çkacamzdan emin olunuz. Ak Partiyi milletimiz ile kurduk. Hemen yarndan itibaren milletimize verdiimiz sözleri yerine getirmek için koturmaya balyoruz. Yemin töreninin hemen ardndan bakanlarmz, bürokratlarmz belirleyip programmz uygulamaya balayacaz. Yeni yönetim sistemimiz ile ilgili hazrlklarmz büyük ölçüde tamamlamtk ifadelerini kulland.

KAZANAN DEMOKRASMZ, TÜRKYE OLMUTUR

Erdoan, Milletimiz 16 yl olduu gibi sandktaki tercihini bu defa da kavgadan yana deil hizmetten yana kullanmtr. Kazanan demokrasimiz, Türkiye olmutur. Kazanan Türkiye, Türk milleti, bölgemizdeki tüm madurlar, dünyadaki tüm mazlumlar olmutur. Sizlerin desteinin hakkn verebilmek için daha çok mücadele edeceiz. Sandkta bize verdiiniz güçle ülkemizi 2023 hedeflerine inallah hep birlikte ulatracaz. Terör örgütlerinin üzerine çok daha kararl bir ekilde gideceiz. Ülkemizin uluslararas alandaki itibarn daha yükseklere çkartacaz. Rabiamz daha gür sesle ifade edeceiz. Bayramz inallah çok daha nazl dalgalanacak diye konutu.

TERÖR ÖRGÜTLERNN ÜZERNE çOK DAHA KARARLI EKLDE GDECEZ

Erdoan, Türkiye tercihini demokrasisine, hak ve özgürlüklerine sahip çkmaktan, reformlarn devam ettirmekten yana kullanmtr. Türkiye tercihini PKKdan FETÖye kadar tüm terör örgütleriyle kararl bir ekilde mücadele etmekten yana kullanmtr. Terör örgütlerinin üzerine çok daha kararl ekilde gideceiz. Bu sonuçlar ayn zamanda ülkemize kem gözle bakan terör örgütlerinden küresel çkar çevrelerine kadar herkesin karsnda dimdik durulacann ifadesi. Ekonomik hedeflerimize bir adm daha yaklatmzn ifadesidir dedi.

DÜNYANIN TÜM SYASET BLMCLER BR ARAYA GELP YILLARCA çALISA YNE DE BUNU ZOR çÖZER

Erdoan, Bu seçim sonuçlar ile o kadar çok çevreye o kadar çok farkl mesajlar vermitir ki dünyann tüm siyaset bilimcileri bir araya gelip yllarca çalsa yine de bunu zor çözer dedi.

Ana Sayfaya Git