Erdoğan: Milliyiz biz. Bizim Türk Lira'mız bereketlidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler, Abdullah Gül Mezisi ve Kütüphanesi'nin açılışının ardından, Kayseri'de yapılan 262 milyon TL'lik yatırımların Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış törenine katıldı.

Haberler 05.12.2016 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi kale üzerine Atatürk ve Türk bayra ile Kayseri yerel diliyle Günahn, belan alrm anlamnda kullanlan Tayyip Erdoann portresinin altndaki Avrupa Birlii Gadamz alsn-Memur-Sen yazl pankart ve her taraf Milletin adam, milletin bakan yazl pankartlarla donatlan alanda cokulu kalabala hitap eden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan konumasna, alandakilerin te ordu, ite komutan sloganlar arasnda balad.

FETÖCÜ TERÖRSTLER BZ ESR ALACAKLARINI SANDI

15 Temmuz darbe giriimine deinen Cumhurbakan Erdoan, Asker klna bürünmü bu FETÖcü teröristler bizi esir alacaklarn sandlar; ama bilmiyorlard ki hesaplarn üzerinde bir hesap var. O da Rabbimin hesabyd. Onlar bu hesab düünmediler. te millet o hesab bozdu. F-16lar, helikopterler, tanklar, toplar, silahlar ne oldu? man baka bir ey. Milletim onu yapt. Onun için de yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. Bu millet o münafklar sürüsüne bu topraklar dar etti dedi.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu yapan Cumhurbakan Erdoan, ehitler geldiini belirtirken, ehitlerimiz oluyor, üphesiz ki ta barmza basyoruz. Bu topraklar tarla deil, vatan, vatan. Bunu böyle bilsinler. Öyle paralel devlet, maralel devlet yok. Nerede? Pensilvanyada, hadi gel. Hani kuyruuna taklm olanlar niye kaçp, gidiyorsunuz? Hepsi dünyann bir yerine savruldu. Kaçyorlar, daldlar. Siz kaçacaksnz biz kovalayaca bunu bilesiniz. çünkü bu ehitlerimizin, gazilerimizin hakkn alacaz. Bunu bilesiniz dedi.

DAM AçIKLAMASI

Konumas srasnda idam sloganlar atlmas üzerine Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Bu konuda ayn yerdeyim; çünkü bu ehitlerin varisleri eer idam istiyorlarsa bununla ilgili olarak devletin af yetkisi yoktur. u anda bu iin yolu u, parlamento. Sayn Babakan burada. Grup belli. Ayn ekilde muhalefet de CHP, MHP onlar da ortada ve parlamentodan böyle bir karar çkt anda bak imdiden ilan ediyorum. Bana geldiinde, ben bu karar onaylar çünkü o ehitlerin hakk öyle kolay kolay ödenmez. Bekara kar boamak kolaydr. Biz gözü yal analarmz, babalar, elerini, yavrularn dinledik. Neymi? George öyle der, Hans böyle der. Beni ne George ilgilendirir ne Hans ilgilendirir. Beni bu millet ilgilendirir. Benim milletim ne der, Allah ne der; biz buna bakarz. Görevimiz bu.

HAPSE GRNCE FERYAT ETMEYE BALADILAR

Kaldrn dokunulmazlklar diyenlerin hapse girince feryat etmeye baladn söyleyen Erdoan, Birilerinin artk cesaretinin tamamen söndüünü, Kurun sesini duyunca dalp, giderler dedii bu asil millet mangal gibi bir yüree sahip olduunu cümle aleme göstermitir. PKK terör örgütünü kullanp, ülkemizi bölemeyenlerin, srtn PKKya, Kandile, PYDye dayayanlar Kaldrn dokunulmazlklar dedikten sonra hapse girince feryat etmeye baladlar. Ne oldu? FETÖ terör örgütü vastasyla tüm Türkiyeyi igal plan milletimizin sinesine çarpp, darmadan oldu. Yeter ki dimdik duralm. Evvel Allah hrsla gideceiz ifadelerini kulland.

HALKA DÖVZ BOZDURMALARI çARISI YAPTI

Ekonomide yaanan son gelimeler ve dövizdeki art konusuna da deinen Erdoan, halka ellerindeki dövizi altna, Türk parasna çevirmeleri çars yapt. Erdoan, Tankla, tüfekle, helikopterlerle, F-16lara bizi ykamayanlar imdi ekonomik darbeyle nasl ykarz, bu yola girdiler. imdi ben Kayseriden tüm Türkiyeye sesleniyorum. Yastk altnda dövizi olan kardelerim, dolar, avrosu olanlar; diyorum ki bu paralar altna ve Türk Lirasna yatrn. Döndürün Türk Lirasna. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk Liramz bereketlidir. Karlksz para basyorlar. Biz karlksz para basmyoruz. Benim milletim urada 3-4 gün içerisinde yastnn altnda ne var ne yok Türk Lirasna çevirmeye balad dedi.

Babakan Binali Yldrmn yarn(bugün) Rusyaya gideceini söyleyen Erdoan, Bu arada biz Rusya, çin, ran buralarla da alverilerimizi yerli parayla yapmak üzere admlar attk. nallah yarn akam Babakanmz Rusyaya gidiyor. O bölgede dolaacaklar. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmann admlarn atacaz. Onlardan bir ey alyorsak onlarn parasyla, onlar bizden alrken, bizim paramzla alveri yapacaklar. Merkez Bankalarmza talimat verdik. Onun için bu oyunlar tutmayacak. Bu oyunlarn karsnda biz de kendi oyunumuzu oynayacaz. çinle, ranla hepsiyle diye konutu.

BABAKAN YILDIRIMIN KONUMASI

Toplu açl töreninde konuan Babakan Binali Yldrm, ekonomide yaanan gelimelere deinerek, Türk ekonomisinin her türlü saldrya kar güçlü olduunu vurgulad. Yldrm, unlar söyledi: Biz bölücü siyaset deil; biz birlik siyaseti, eser siyaseti, hizmet siyaseti yapyoruz. Dünyada olup bitenlere ramen Türkiye kalknmaya, büyüme devam ediyor. Bugünlerde ekonomi üzerinden ülkemize vurmaya çalan belirli odaklar olduunu görüyoruz. Siz 15 Temmuzda boyunuzun ölçüsünü aldnz, bu ülke alçak bölücülere, alçak FETÖcülere hak ettii cevab verdi. imdi hiç üpheniz olmasn. Türk ekonomisi her türlü saldrya, tezgaha kar güçlüdür. Hükümetimizin gereken tedbirleri de vazgeçmeden alacaktr. Bugünler gelip, geçecek ve AK Parti iktidar Durmak yok, yola devam diye hizmetlere devam edecektir.

Ana Sayfaya Git