Erdoğan, Moritanya'yada

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'deki temaslarının Afrika turunun ikinci durağı olan Moritanya'ya gitti. Erdoğan, Novakşot Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret nedeniyle ülkede adeta seferberlik ilan edildi. Erdoğan'ın gelmesi nedeniyle ülkede esnaflar vatandaşlara indirimli ürün satma kararı aldı.

Haberler 01.03.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cezayirdeki resmi temaslarn tamamlayan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Moritanya gitti. Cumhurbakan Erdoan ile ei Emine Erdoan, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmu, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak elik etti.

RESM TÖRENLE KARILANDI

Tarihte cumhurbakan düzeyinde ilk ziyaretini gerçekletiren Erdoan, havalimannda resmi törenle karland.

ERDOANA DESTEK GÖSTERS

Moritanyada Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan karlamak üzere sosyal medya üzerinden çar yapld bildirildi. Yerel basnda çkan haberlere göre, sosyal medya üzerinden haberleen binlerce Moritanyal, Cumhurbakan Erdoann ziyareti esnasnda destek gösterisi düzenleme çars yapt. Sosyal medya paylamlarnda, Erdoann ziyaretinin karde ülke Türkiyeden cumhurbakanl düzeyinde gerçekletirilen ilk ziyaret olduu vurguland.

ERDOANIN ZYARET NEDENYLE ESNAFA NDRM

Öte yandan, bakent Novakotta Türk ürünleri satan yerel esnaf, Erdoann tarihi ziyareti dolaysyla yüzde 50 indirim yaptklarn duyurdu. Maazalara Ho Geldin Erdoan yazl pankartlar ve Cumhurbakannn posterleri asld. Cumhurbakan Erdoan dört ülkeyi kapsayan Bat Afrika turunun ilk dura olan Cezayirden bugün ksa süre önce Moritanyaya hareket etti. Erdoan, Novakottaki temaslar kapsamnda Moritanya Cumhurbakan Muhammed Veled Abdulaziz ile bir araya gelecek.

Erdoann, Afrika turu kapsamnda ikinci dura olan Moritanyada gerçekletirecei görümelerde ikili ilikilerin ve i birliinin tüm yönleriyle ele alnmas, bölgesel ve uluslararas gelimeler, terörizmle ortak mücadele konular hakknda görü alveriinde bulunulmas öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git