Erdoğan müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Size bir müjde veriyorum; OECD, Türkiye'nin de içinde yer aldığı 8 devletin orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçtiğini açıkladı." dedi.

Haberler 27.12.2016 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beiktataki Mabeyn Kökünden Ilgaz 15 Temmuz stiklal Tüneli açl törenine telekonferansla balanan Erdoan, katlmclar selamlayp, emei geçenlere teekkür ederek, tünelin hayrl olmas temennisinde bulundu.

Orta Karadenizi ç Anadoluya, oradan da Türkiyenin dier yerlerine balayan tünel sayesinde Ilgaz Dann kesintisiz, güvenli ve konforlu bir yolculuu karlayabileceini anlatan Erdoan, geçidin ayn zamanda özellikle k mevsiminde sürücülerin korkulu rüyas olduunu vurgulad.

- Tünelle Ilgaz Da 8 dakikada geçilebilecek

Erdoan, 17 kilometrelik bu geçidin, zorlu k artlarnda sk sk kapand için vatandalarn madur olduunu aktararak, Hizmete açtmz bu tünelle Ilgaz Da 8 dakika gibi ksa bir sürede dardaki hava durumundan etkilenmeden geçilebilecektir. Yaklak 4 ylda tamamlan bu projenin bandan sonuna, her aamasnda emei geçen bata Babakanmz olmak üzere, bakanlarmz, tüm kurumlarmz, içisinden mühendisine inasnda görev alan herkesi tebrik ediyorum. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, bugünkü rakamla 718 milyon, eski rakamla 718 trilyon lira yatrm bedeli olan bu eserin, son aylarda adeta seriye baladklar büyük proje açllarnn u an itibaryla son halkas olduunu kaydederek, öyle devam etti:

Haziranda Osmangazi Köprüsü ile baladmz, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli ile sürdürdüümüz açllara bugün de Ilgaz 15 Temmuz stiklal Tünelini ekliyoruz. Türkiye 2002de 83 karayolu tüneline sahipti. 14 ylda buna 189 yeni tünel daha ekledik. Kara, demir ve ehir içi tünellerinin toplamnda bu say 393e çkyor. Az önce sayn Babakanmz da ifade ettiler, bölünmü yol uzunluumuzu 6 bin 100 kilometreden 18 bin 300 kilometre ilave ile yaklak 25 bin kilometreye ulatrdk. Ülkemizi yüksek hzl tren hatlaryla tantrdk. u anda bin 213 kilometredeyiz. Yeni hatlarn inas hzla devam ediyor. 29 yeni havalimanyla 81 vilayeti bulunan ülkemizde 55 havalimanna sahip olduk. stanbulda halen inas süren yeni havalimanmz dünyann en büyüü olacaktr.

Eitimden sala, enerjiden toplu konuta kadar dier hizmet alanlarnda da benzer baarlara imza attklarnn altn çizen Erdoan, 2023 hedefleri dorultusunda adm adm ilerlediklerini ifade etti.

- 2023 hedeflerine ulamamz kimse engelleyemeyecek

Cumhurbakan Erdoan, Avrupa Hesaplama Sistemine geçilmesiyle birlikte milli gelirden büyümeye kadar pek çok alanda aslnda çok daha iyi bir seviyede olunduunun ortaya çktn belirterek, konumasn öyle sürdürdü:

imdi size bir müjde daha veriyorum; nitekim OECD, Türkiyenin de içinde yer ald 8 devletin orta gelirli ülkeler snfndan yüksek gelirli ülkeler snfna geçtiini açklad. Elbette skntlarmz var. Snrlarmz içinde ve dnda adeta yeni bir stiklal Harbi mücadelesi veriyoruz. 15 Temmuz ihanetini unutmadk. Burada verdiimiz kayplar unutmadk. ehitlerimizi, gazilerimizi unutmadk. Terörle mücadelede yaptmz fedakarlklar unutmadk. Ama bütün bunlar ayn zamanda ülkemizin gelimeye, kalknmaya, büyümeye devam ettii gerçeini de ortadan kaldrmyor. Türkiye, güvenlik sorunlaryla birlikte büyüyebileceini ispat etmi bir ülkedir. Esasen terör saldrlarnn ekonomik saldrlarla desteklenmesinin sebebi ite bu baardr.

Erdoan, 2023 hedeflerine ulamalarn kimsenin engelleyemeyeceini vurgulad. u anda sizlerle ayn heyecan gerçekten Ilgaz Tünelinin o görünen aydnlk yüzünde yaamak isterdim. imdi tabii ekranda izliyorum. diyen Erdoan, bir kez daha 15 Temmuz ehitlerine, terörle mücadele ehitlerine, Suriyede El Bab ehitleri ve dierlerine Allahtan rahmet, ailelerine ba sal diledi.

Cumhurbakan Erdoan, tüm gazilere ükranlarn ifade ederek, Rabbimden onlara da ifalar diliyorum. Bu vesileyle Ilgaz 15 Temmuz stiklal Tünelimizin yapmnda, inasnda emei geçen bata Babakanmz olmak üzere, bakanlarmza, bunun yannda yüklenici firmaya, mimarndan mühendisine kadar, içisine kadar herkesi bir kez daha ahsm ve milletim adna kutluyorum. Tünelimiz, yollarmz aydnlk yarnlarmzn müjdecisi olsun. diye konutu.

Ana Sayfaya Git