Erdoğan: Münbiç'te, 'devriye gezme olayı' dedik, o da başladı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Biz şu anda milletimizin beka davasında bir mücadele sürdürüyoruz. Er veya geç bu mücadeleyi biz kazanacağız. Ve biz kimseden icazet alarak bu yolda yürümüyoruz. Şu anda Münbiç'te, şu anda 'devriye gezme olayı' dedik, o da başladı. Niye? Kardeşim iş bilenin kılıç kuşananın" dedi.

Haberler 19.06.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Samsuna gelerek Cumhuriyet Meydannda düzenlenen mitinge katld. Burada önce kalabal selamlayan Cumhurbakan Erdoan, ardndan konuma yapt. Samsunun muhteem olduunu söyleyen Erdoan, Hamdolsun Samsun bizi yar yolda brakmad. 2002den beri girdiimiz tüm seçimlerde Samsun AK Partinin en büyük destekçilerinden biri oldu. Havalimanndan gelene kadar Samsun bir bakayd, bugün kabna smyorsun. Samsun bizim göz bebeimiz. Samsun bizim yoldamz. Biz birileri gibi sadece Samsunu seçim zamanlarnda hatrlayanlardan deiliz. Son 4 yl içerisinde 5 kez Samsuna geldim. Sizlerle dertletim diye konutu.

24 Hazirann kritik bir seçim olduunu ifade eden ve Samsundan rekor beklediini dile getiren Cumhurbakan Erdoan, Biz Samsundan yine rekor bekliyoruz. Samsun, 24 Haziranda yeni bir rekora kouyor muyuz? 24 Haziranda mührü bir kez daha AK Partiye basyor muyuz? Rabbim bu sevday kem gözlerden korusun. Rabbim bu güzel ehirdeki kardelik iklimini muhafaza eylesin. Samsun, dün stanbulu izlediniz mi? Saanak ya vard ama bu yamura ramen dinlemediler. Bu davaya gönül veren 1 milyon 300 bin kii Yenikapy doldurdu. Kardelerim, son 16 ylda Samsun bize nasl sahip çktysa biz de Samsunu hak ettii yere getirmeye çaltk dedi.

SENN NE N VAR EDRNEDE?

CHPnin cumhurbakan aday Muharrem nceyi eletirerek sözlerine devam eden Erdoan, Üç be oy uruna bölücü terör örgütünün siyasi uzantlarna, yoldalk, arkadalk yapmadk. cazeti Edirnedeki provokatörün kapsnda nöbet tutmakta deil, milletimize hizmetkr olmakta aradk. Senin ne iin var Edirnede? Kim bu adam? Bu adam 7 Haziran seçimlerinde Dökülün sokaa deyip de benim Kürt kardelerimi sokaa dökerek, orada 53 vatandamzn ölümüne neden olan kii deil mi? Bu, Yasin Börünün öldürülmesine yol açan kii deil mi? Ne iin var senin orada? Bu parti, bu kiiden baka aday m bulamad? lla genel bakanlar oluyorsa, senin genel bakann niye aday olmad? ifadelerini kulland.

YEN BR ESER SAMSUNA KAZANDIRIYORUZ

imdi yeni bir adm attklarn dile getiren Cumhurbakan Erdoan, imdi yeni bir adm atyoruz. Londra, New York, Paris gibi dünya ehirlerinde örneklerini gördüümüz yeni bir eseri Samsuna kazandryoruz. Ne yapyoruz? Samsun eski stadn, yaklak 102 bin metrekarelik devasa o alan inallah millet bahçesine dönütürüyoruz. Gayet güzel bir proje. Talimat TOKye verdim, süratle yaplyor. çoluk çocuk hep beraber gideceksiniz, pikniinizi orada yapacaksnz. Ve Samsun yeille zaten iç içe. Böyle bir millet bahçesi yemyeil olacak. Hayrl uurlu olsun dedi.

DOKTORLARIN GÜVENLN EN ÜST SEVYEDE TUTACAIZ

Doktor ve salk çalanlarnn güvenliini en üst seviyede tutacaklarn vurgulayan Erdoan, Bundan sonra da doktorlarmzn, hemirelerimizin ve dier salk personelimizin güvenliini en üst seviyede tutmaya devam edeceiz. Ne hastalarmza kötü davranlmasna ne de salk çalanlarmza iddet uygulanmasna asla müsaade etmeyeceiz diye konutu. Erdoan, ayrca, Samsuna 900 yatakl bir ehir hastanesi yaplacan açklad.

BEN ANTRENMANLIYIM

Benim için O diyor artk yorgun diyor. Bay Muharrem, ben antrenmanlym. Hayatmn 16 yl futbolla geçti. 16 yl futbol oynadm ben diye konumasna devam eden Erdoan, öyle dedi:

40 yl siyasette tecrübem var. Ve biz, bugüne kadar unu gördüümüz zaman aldmz sinerji bizi yormaz. Ama sen daha balamadan bittin, bittin. Niye? Ya senin yalandan baka sermayen yok ki. Biz Millet kraathanelerinde çay, simit, kahve, kek bunlar verilecek diyoruz. Sen yalan söylüyorsun. Yok bilmem Tatar börei de verecekmi, Arnavut cieri de verecekmi. Nerede söyledim? çorbay zaten Zeytinburnu Belediyemiz veriyor be gafil. Ama sende bunlar takip edecek yürek yok. 5 gün kald, 5 gün sonra benim milletim sizin defterinizi düzecek.

OHALN SANAYYE BR ZARARI VAR MI?

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, muhalefetin OHAL ile ilgili eletirilerine de deinerek, unlar kaydetti:

Neymi, 3600 katsayy o söylemi neymi OHALi 48 saat içinde kaldracakm. Ya be gafil, biz iktidar olduumuzda biz doruyu konutuk. Geldik biz bir ayda OHALi kaldrdk. Yeni dönemde terörle mücadelenin gerei olarak inallah OHALi süre bittiinde kaldracaz. Ama bu demek deil ki, bundan sonra yine gelmeyebilir. Teröre yönelik en ufak bir ey olursa yine getirebiliriz. Bizim OHALimizin Samsuna bir zarar var m? Sanayiye bir zarar var m? Eitime bir zarar var m? E niye rahatsz oluyorsun? Dert baka; manipülasyon. Acaba buralardan bir ey elde edebilir miyim? Edemeyeceksin. Bugün ülkemizde huzur varsa bu OHALi en güzel ekilde kullandmz için. Bunlarn emirlerindeki medya organlar araclyla ehir hastanelerimiz için masa ba haberler yaptryorlar. Muhalefet rahatsz olsa da Samsunu ehir hastanelerimizin be yldzl konforuyla tantracaz.

TERÖR OPERASYONLARIMIZ SÜRÜYOR

Alanda bulunanlara Benim dmdaki adaylardan terörle mücadele konusunda bir ey duydunuz mu? diye soran Cumhurbakan Erdoan, Adam gidiyor, orada iin ban ziyaret ediyor zaten. Dierleri bölücü terör örgütüne hazmszlk duysa da biz Kandildeki terör batakln kurutmak için operasyonlarmz sürdürüyoruz. Bay Kemal ne diyor? ran ile anlatnz m? diyor. Ya Bay Muharrem sen bu ii bilmiyorsun. Ya biz 16 yldr bunun mücadelesini veriyoruz. 15 yldr bu mücadeleyi vererek biz Afrine girerken siz ne dediniz usta-çrak? Afrine girmek doru deil dediniz. Girdik mi? u an itibaryla Afrinde 4 bin 600ü akn teröristi biz etkisi hale getirdik. 3 bin Cerablusta teröristi etkisiz hale getirdik. Kandilde ilk operasyonda 20 uçak kaldrdk, 10 önemli noktay vurduk. Ardndan ikinci operasyon, bunlarn lider kadrolarn vurduk. Nerede? Irakta vurduk, Kandilde vurduk diye konutu.

MÜNBçTE DEVRYE GEZME BALADI

Cumhurbakan Erdoan, 24 Haziran sonras Afrini geri almaktan bahseden alçaklara o günleri asla göstermeyeceklerini belirterek, u anda biz öyle bir mücadele veriyoruz ki, ben asil milletime sesleniyorum, CHPye gönül veren kardelerime de sesleniyorum, HDPye de sesleniyorum, Saadete gönül verenlere de sesleniyorum, sözde Y Partilere sesleniyorum, gelin lütfen dikkatli olalm. Biz u anda milletimizin beka davasnda bir mücadele sürdürüyoruz. Bu beka davasndaki mücadelemizde sizin lider kadrolarnzn bir derdi yok. Ama bizim derdimiz var. Er veya geç bu mücadeleyi biz kazanacaz. Ve biz kimseden icazet alarak bu yolda yürümüyoruz. u anda Münbiçte, u anda devriye gezme olay dedik, o da balad. Niye? Kardeim i bilenin klç kuanann dedi.

Ana Sayfaya Git