Erdoğan: Musk ve SpaceX'i lobilerin şantajına ve baskısına boyun eğmedikleri için tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin en güçlü ve en yüksek kapasiteli haberleşme uydusu olan Türksat 5B'yi uzaya fırlattık. Sayın Musk'ı ve SpaceX firmasını Türkiye karşıtı lobilerin şantajına ve baskısına boyun eğmedikleri için şahsım, milletim adına tebrik ediyorum" dedi.

Haberler 20.12.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin yeni haberleme uydusu Türksat 5B, saat 06.58de ABDnin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssünden uzaya frlatld. Frlatma srasnda Ankarann Gölba ilçesinde bulunan Türksat Genel Müdürlüünde tören düzenlendi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay ile Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolunun katlmyla gerçekleen törene bir video mesaj gönderdi. Bugün Türkiye ve Türk milleti adna bir gurur anna daha ahit olmann heyecann yaadklarn belirten Erdoan, Ülkemizin en güçlü ve en yüksek kapasiteli haberleme uydusu olan Türksat 5Byi uzaya frlattk. Bu uydu projemizde de SpaceX firmasnn Falkon 9 roketini tercih ettik. Sayn Musk ve SpaceX firmasn, Türkiye kart lobilerin antajna ve basksna boyun emedikleri için ahsm, milletim adna tebrik ediyorum. Türksat 5B uydumuz 42 derece dou yörüngesinde hizmet veren ve televizyon yaynclnn yükünü tayan Türksat 3A ve Türksat 4A uydularna yedeklik yapacaktr ifadelerini kulland.

SPACEX LE ORTAK çALIMAMIZIN DEVAMINI TEMENN EDYORUM

Türksat 5Bnin devreye girmesi ile veri iletim hz ve kapasitesinin 15 kattan fazla artacana iaret eden Erdoan, öyle konutu:

Bu sayede internet eriiminin kstl olduu yerlere kara, deniz ve hava tatlar da dahil olmak üzere kapsama alanndaki kullanclara geni bant uydu, internet hizmeti verilebilecektir. Uydumuz 35 yldan fazla manevra ömrüyle 42 derece dou yörüngesindeki frekans ve yörünge kullanm haklarnn korunmasn salayacaktr. letiim kapasitemizi daha da güçlendirecek Türksat 5B uydumuzun ülkemiz için milletimiz için hayrlara vesile olmasn diliyorum. SpaceX firmasyla uzay alannda yürüttüümüz baarl ortak çalmalarmzn artarak devam etmesini temenni ediyorum.

Ana Sayfaya Git