Erdoğan noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Amerikan danışmanlık şirketi McKinsey ile ilgili kendisine sorular yönelttiğini anımsatarak, "Bu zat ücreti mukabil tutulmuş bir danışmanlık şirketi üzerinden aklı sıra bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Tüm arkadaşlarımıza söyledim, 'bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız' dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz" dedi.

Haberler 07.10.2018 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Partinin 27nci stiare ve Deerlendirme Toplants, Kzlcahamamda balad. Toplantnn açl konumasn yapan Cumhurbakan ve Ak Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, MYK, MKYK, Disiplin Kurulu üyeleri, bakanlar, bakan yardmclar, milletvekillerine seslendi. Erdoan, 17 yan geride brakm bir delikanl olan Ak Partinin daha uzun yllar milletimize hizmet etmesini salamak istiyoruz. Bayra yeni nesillere devretmenin çabas içindeyiz bunun için. Gençlerimize seslenmek istiyorum: Sizlerden kendinizi Ak Partinin ve onunla birlikte ülkemizin geleceine en iyi ekilde hazrlamasn istiyorum. Biliyorsunuz, emanet kelimesi emin kökünden gelir. Bizim gençlerimiz her birinin emin sfatyla kendilerini yetitirerek emanete sahip çkacaklarna inanyorum. Emanet duygusunu kayna dorudan imandr. Bunun için millet olarak, yeni nesiller olarak inancmz, medeniyetimizi, tarihimizi kültürümüzü çok iyi örenmemiz ve hazmetmemiz gerekiyor. Gençlerimizin iktisattan hukuka, mühendislikten sala kadar her alanda en iyileri arasna girmesi önemlidir. Huzuru kalple bu ülkenin geleceini emanet edebiliriz o zaman. Emanete sahip çkmaya hazr myz gençler ? Partimize, davamza, sahip çkmaya hazr myz ? Tek millet, bayrak, vatan, devlet yolunda tüm gücümüzle mücadeleye devam etmeye var myz? Rabbim hepinizden raz olsun dedi.

GERçEKLE YAANANLAR ARASINDA BÜYÜK ORANTISIZLIK VAR

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türkiyenin tarihinin en büyük ekonomik saldrlarndan birine maruz kaldn kaydederek, Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldrlarna maruz kalmasna ramen 2 ay bulmadan durumu büyük ölçüde kontrol altna aldk. Döviz kurunun bir anda böyle bir art göstermesini ekonomik sebeplerle izah mümkün deildir. Ekonomide eksiklerimiz, skntlarmz elbette var. Seçimlerin hemen ardndan zaten kollar svam, ekonomik reformlar için hazrlklara balamtr. Gerçeklerle, yaananlar arasnda büyük orantszlk var ki; iin altnda baka eyler aramak durumunda kalyoruz. Her kriz, beraberinde birçok frsat da getirir. Bizler ilk göreve geldiimizde, ülkemizin hali ekonomik olarak neydi hatrlayn. Ülkemizi çok ksa sürede nereye getirdiimizi unutmayn. Bu iin tedavi yollarn da biliyoruz. Ksa zamanda bu ii toparladk ve yolumuza devam ediyoruz. Özel sektörümüzün bu krizi frsata çevirecek maharete sahip olduuna inanyorum. 2 aydan sonra yeniden bir toparlama ve yükseli dönemine girdiimizi görüyorum. Bazlar krizi frsata çevirmekle, frsatçl birbirine kartryor. Milletime sesleniyorum. Bunun ad frsatçlktr. Milletimizi frsatçlarn insafna terk etmeyeceiz, bunu böyle bilsinler. Serbest piyasa kurallar içinde bu frsatçlarla mücadele edip, kendilerine gereken yaptrmlar uygulayacaz. Ekonomi reçetemizde üretim, tasarm, teknolojiyi gelitirmek, ihracat, istihdam vardr diye konutu.

TÜRKYEY USLARARASI KURULULARIN BOYUNDURUU ALTINA SOKAMAZLAR

Türkiyenin borcuna sadk olduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

Her türlü destee, katkya açz. Bunun bedelini egemenliimize ve geleceimize göz dikerek ödetmeye çalmasnlar. Türkiye borcuna sadktr, yeter ki ii diyet borcuna döndürmesinler. te o zaman külahlar deiiriz. Ak Parti döneminde ülkemizi diyet borçlarndan kurtarana kadar çok mücadeleler ettik. Son günlerde finansal danmanlk hizmeti alnan bir irket üzerinden yaplan tartmalar güya bizi töhmet altnda brakarak, aslnda örtülü bir ekilde ülkemizi ayn cendereye sokma giriiminden ibarettir. Ama biz bu oyuna gelmeyiz. Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiyeyi yeniden uluslararas kurulularn boyunduruu altna sokamaz. Ana muhalefetin bandaki zat unu da çok iyi bilsin, snrlarmz içinde bayramzn dalgalanmas konusunda ne kadar kararlysak, bu konuda da ayn hassasiyete sahibiz, onu seninle de paylamayz. Ekonomik bamszlk olmadan, siyasi bamszln olmayacan biz çok iyi biliyoruz.

8 EHDMZ M VAR BUNU EN AZ 800 TERÖRSTLE ÖDEYECEKLER

Cumhurbakan Erdoan, önceki gün Batmanda ehit olan askerlere rahmet dileyerek, 8 ehidimiz oldu, 8 ehidimize Allahtan rahmet diliyorum. Ama biz una inanyoruz ki; bu topraklar ehit kanlaryla yorulmutur. Ve biz buralara onlar sayesinde geldik. 8 ehidimiz mi var, o teröristler bilsinler ki; bunu en az 800 teröristle ödeyecekler. Cudi, Gabar, Tendürek u anda her yerde, kaçacak delik aryorlar ve kaçmaya devam edecekler. O deliklerde inlerine gire gire bunlar bitireceiz. Kandilde, Sincarda bitireceiz. Durmadan onlar kaçacak, biz kovalayacaz. Bu milletin huzurunu, refahn yok etmeye bunlarn gücü asla yetmeyecektir diye konutu.

SEN HANG BULUTLARDA DOLAIYORSUN

Cumhurbakan Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun iddialarn anmsatarak u ifadeleri kulland:

Biz bu zatn iftiralarn yüzüne vurmaktan, eline tututurulan kat parçalarnn belge deil, paçavra olduunu anlatmaktan yorulduk. Kendisini babakanlmz ve cumhurbakanlmz döneminde belki bin kez rezil kepaze ettik. Ama bu zat ayn iftira vagonuna binmekten vazgeçmedi. Türkiyede ne kadar terörist, ne kadar provokatör, ne kadar aibeli tip varsa, hepsi bu zat tarafndan grup konumalarnda ba tac ediliyor, övülüyor, destekleniyor. Ankaradan stanbula yürüyüte koluna kimlerin girdiini baktmzda, mesele tüm açklyla ortaya çkyor. Teröristlerle el ele, kol kola yürüyebiliyor. Son grup konumasnda önce Kudüs meselesine girdi, sonra hzn alamayp, Erdoan BMde Filistinle ilgili tek söz etmedi diyor. Filistin denince akla Ak Parti gelir. Biz BMde Filistini de Kudüsü de anlattk. Sen hangi bulutlarda dolayorsun? Kudüsün Filistinin acsn hissettikleri için deil, bize yüklenmek için bu konuyu gündeme getirdiler. Ama orada da çuvalladlar.

TÜRKYEDE EKONOMK KRZ YOK, MANPÜLASYON VAR

Cumhurbakan Erdoan, Kemal Klçdarolunun ekonomiye ilikin iddialarna karn unlar söyledi:

Kriz diyor. Türkiyede bir defa kriz yok. Önce bir ekonomiyi ören. Türkiyede ekonomiyle alakal bir manipülasyon var, manipülatif bir hareket var. Bununla bir fatura kesmeye çalyorlar, sen de bu faturann aktörleri arasnda yerini alyorsun. Türkiyede ekonomik kriz yok, manipülasyon var. Bu konuda söyledikleri de aslnda kendisinin meselenin ne kadar dnda olduunu gösteriyor. Ya ne kadar zavallsn. Resmi ziyaret yaptmz ülkelere bize para verin diye yalvaryormuuz. Biz bu ülkelerden Türkiyeye yatrmlar konusunda destek istiyoruz. Biz para istemedik, istemeyiz. Kim kime yalvard diye para verir? Biz gittiimiz her yerde yönetimlere ve özel sektöre ülkemizin büyüklüünü ve frsatlarn anlatp, yatrm davetinde bulunuyoruz. Yatrm daveti baka eydir, para istemek baka eydir. Kendilerinin SSKy nasl batrdklarn o dönemi yaayan benim milletim çok iyi biliyor.

BUNUN ORTAKLIA YAKIAN BR DURUMU YOK

Cumhurbakan Erdoan, Almanya seyahatini hatrlatarak, Son Almanya seyahatinde, 5 yl 10 aya mahkum olan sözde gazeteci vard ya, boluunu buldu, oraya kaçt. Orada da rahat durmad. Orada da kendisine sahip çkacak olanlar, sözde siyasetçileri buldu. Haber de bize gelince, Eer bizimle beraber orada bulunacaksa, biz müterek bir basn toplants yapamayz. O zaman siz onunla basn toplants yaparsnz, daha sonra da biz onun olmad bir basn toplants yaparz diye haber gönderdik. 5 yl 10 aya mahkum olmu birini siz bu ülkede barndryorsanz, bunun stratejik bir ortakla yakan yan yoktur. Ayn ey bizde olsa biz elinden tutar size teslim ederiz. Benim ülkemde mahkum olmu bir sözde gazeteciyi orada barndryorsanz, bunun ortakla yakan bir durumu yoktur dedi.

BUNLARDAN FKR DANIMANLIK HZMET ALMAYACAKSINIZ DEDM

Cumhurbakan Erdoan, Kemal Klçdarolunun Amerikan danmanlk irketi McKinsey ile ilgili kendisine sorular yönelttiini anmsatarak unlar kaydetti:

Bu zat ücreti mukabil tutulmu bir danmanlk irketi üzerinden akl sra bizi köeye sktrmaya çalyor. Tüm arkadalarmza söyledim, bunlardan fikri danmanlk hizmeti de almayacaksnz dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz. Bu zata deil, ama bu zatn hezeyanlaryla akl karm olan varsa, izah etmek isterim. Evet, bir dönem Türkiye savunmadan tarma her eyini Amerikaya teslim etmitir. Türkiye bu felaketi tek parti CHP ve milli efi nönü döneminde yaamtr. IMFyi söyledim. 2013te biz borcu sfrladk ve Türkiyeyi bu skntdan kurtardk. Son yaanan hadiseler, Türkiyeyi belki bir parça sarsmtr ama asla ykamamtr. çünkü bugünkü Türkiye ne 1994ün, ne de 2001in Türkiyesidir. hracatmz geçen ay itibariyle yllk 165 milyar dolar geçti. 36 milyar dolardan 165 milyar dolara geldik, daha da artacak. Turizmde tarihimizin en baarl sezonunu geride brakyoruz. Hamdolsun 40 milyon turisti arlyoruz. Belki daha da artacak. Uluslararas yatrmclarn ülkemize olan ilgileri, aleyhimizde çevrilen tüm frldaklara ramen devam ediyor. çok önemli görümeler, temaslar var. Yaknda inallah bunlarn müjdelerini paylaacaz. Milletimiz geleceine umutla bakyor. Yaananlarn geçici bir türbülans olduunu çok iyi biliyor ve iktidarna, kabinesine güveniyor. Böyle dönemlerde ülkelerin ve toplumlarn paradan çok morale ihtiyaca vardr. Böyle bir dönemde Türkiyenin ABDye teslim olduunu söylemek, i bilmezlik deilse ihanettir. Edirneye Enver gireceine Bulgar girsin, diyebilecek kadar izann kaybeden muhalefet anlaynn bugünkü temsilcisi CHP ve artk onun yolda haline gelen HDPdir. Tablo bu.

SAYIN BAHçELYE TEEKKÜR EDYORUM

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Cumhur ttifaknn milli ve yerli olduunu vurgulayarak, Ülkesine ve milletine kar sorumluluklarnn farknda olan partiler, milli konularda birlikte hareket etmeyi baaryorlar. Bu konuda Sayn Bahçeliye teekkür ediyorum. Milli ve yerli olma uurunu yakalamak her yiidin harc deil. Bay Kemalin de böyle bir derdi yok. Cumhur ittifak da bunun örneidir. Basit bir seçim ittifak olarak görenler yanlyor. Türkiyede yerlilik, millilik konusunda en son söz söyleyecek olanlar, hiç deilse azlarna alp bu kavramlar kirletmesinler. Milletimizin kimin projeyle koltua oturtulduunu, yenilgi üzerine yenilgi almalarna ramen orada tutulduunu çok iyi biliyor dedi.

YEN DÖNEMDE BUNLARA FIRSAT VERMEYECEZ

Cumhurbakan Erdoan, yerel seçimlerde partililerin nasl çalmas gerektiine dikkat çekerek, konumasn öyle tamamlad:

Bütün Güneydouyu malum partinin belediyeleri delik deik etti mi, çukurlarla kanallarla her taraf açt m? Devletin gönderdii paray, destei, bunlar Kandile gönderdiler mi, terör eylemlerinde bunlar kullandlar m? u anda ayn uygulamay Münbiçin çevresinde yapyorlar. Kim, PKK/YPG. Karakter ayn. Kayyumlar atadk. Yeni dönemde bunlara bu frsat vermeyeceiz. Tedbirlerimiz var, imdiden söyleyeyim. lk hedefimiz bu vatan topraklarn ihanet içinde olanlara teslim etmeyeceiz. Baz illerimizde hiç beklemediimiz sonuçlarla karlatk. Bunlarn her biri bizim için önemli birer derstir. Cumhur ittifaknn yerel seçimlerde listelerde olmasa bile gönüllerde devam edeceine inanyorum. Biz bu ittifaka hiçbir zaman sandk ittifak gözüyle bakmadk, bugün de öyle de bakmyoruz. Yerel seçimlerle ilgili hazrlklarmzda tek ölçümüzün en doru adayla milletimizin karsna çkp, en yüksek oyu almasdr. Adaylarmzn klasik belediyecilik hizmetleri yannda, sosyal belediyecilii de en iyi ekilde uygulayacak isimler olmas gerekir. Bu vasflara sahip, Ak Partinin deerleriyle çelimeyen her isim bizim için makbuldür.

Ana Sayfaya Git