Erdoğan: Rakka'yı da o katil sürüsünden temizleyeceğiz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı harekatında Cerablus'un ardından El Bab'ın da DEAŞ'tan temizlenmek üzere olduğunu belirterek, "Bundan sonraki süreçte Münbiç var.

Haberler 20.02.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amerika ile koalisyon güçleriyle mutabk kalrsak, Suudi Arabistan, Katar ile mutabk kalrsak Rakkay da DEA denilen o katil sürüsünden temizleyeceiz dedi. 16 Nisan tarihinin en büyük kazanm olacan söyleyen Erdoan, geçmite Babakan Yardmcs Mehmet imeki Merkez Bankasnn bana getirmek isteini, ancak dönemin cumhurbakannn kabul etmemesi nedeniyle bunu gerçeklemediini açklad. Erdoan, istihdam seferberliine katkda bulunma sözü verip yerine getirmeyenleri ifa edeceini söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 2 milyar 633 milyon liraya mal olan 261 yeni eserin toplu açl törenine katlmak üzere Gaziantepe gitti. Youn güvenlik önlemlerinin alnd 15 Temmuz Demokrasi Meydannda halka hitap eden Erdoan, Babakan Yardmclar Mehmet imek, Veysi Kaynak, TBMM Bakanvekili Ahmet Aydn, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik, milletvekilleri ve kent protokolünün de bulunduu yaklak 35 bin kii dinledi.

Konumasna geçen 20 Austosta 56 kiinin öldüü canl bomba saldrsnn ardndan 28 Austosta taziye için geldiini hatrlatarak balayan Cumhurbakan Erdoan, terör eylemleri ve 15 Temmuz darbe giriiminde ehit olanlara rahmet, gazilere ifa dileyerek balad.

SÖZÜNÜ TUTMAYANLARI FA EDECEM

Cumhurbakan Erdoan, istihdam seferberlii balattn ve verilen taahhütlerin takipçisi olacan da belirterek, Geçtiimiz günlerde bir istihdam seferberlii balattk. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin bu seferberlie 15 bin ilave istihdam taahhüdü ile katldn örendim, çok memnun oldum. Hepsinin de takipçisiyim. Söz verip de yerine getirmeyen olursa onlar da tüm ülkeye ifa edeceimi özellikle belirtmek isterim dedi.

STKLAL VE STKBAL MÜCADELES

Türkiyenin 16 Nisan tarihinde yapaca halk oylamas ile yeni yol ayrmnda olduunu ve reform mahiyetinde yenilie girdiini anlatan Erdoan, unlar söyledi: Türkiye istiklal ve istikbal mücadelesinde yeni bir yol ayrmndadr. Uzun geçmii olan yönetim sistemi araylarmzda reform mahiyetinde bir yenilie gidiyoruz. Yürütme, yasama ve yarg organlarnn görevlerini yeniden tanmlayarak Cumhurbakanl hükümet sistemine geçiyoruz. Bu sistemin ilk admn 2007 Anayasa deiikliinde atmtk. kinci adm, 2014 ylnda ahsmn dorudan halk oyuyla Cumhurbakan seçilmesiydi. imdi 16 Nisanda halk oyuna sunulacak Anayasa deiikliiyle bu reformun nihai admn atyoruz.

N ASLINI BLSEK TEREDDÜTE KAPILACAIZ

rdoan, Maalesef, Anayasa deiikliyle ilgili olarak o kadar yanl bilgiler yaylmaya çallyor ki, iin asln bilmezsek biz bile tereddüde kaplp, Ne oluyor diyeceiz. Anayasa deiikliine ve cumhurbakanl sistemine kar çkan gafiller, ha bire bir eyler söylüyorlar ama hep yanl söylüyor, ne yazk ki yalan söylüyorlar dedi.

GENçLERLE BAL GB OLUR

Yeni düzenlemeyle 18 yanda seçilme hakknn getirildiini ve milletvekili saysnn 600e çktn ifade eden Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Anayasa deiikliinde yarg ile ilgili reform mahiyetinde düzenlemeler var. Her eyden önce yargnn bamszl, tarafszlyla güçlendiriliyor. Böylece yargy ypratan tartmalarn önüne geçilmesini hedefliyoruz.

SYAS çEKMELERLE çOK ZAMAN KAYBETTK

Türkiyenin yeni sisteme geçmesinin en önemli sebebinin geçmite yaanan skntlar olduuna deinen Erdoan, kinci Dünya Sava sonras benzer artlarda kalknma yarna girdiimiz ülkeler bizim fersah fersah önümüzde. Siyasi çekimelerle ne yazk ki çok zaman kaybettik. Darbelerle ekonomik krizlerle sürekli zaman kaybettik. 14 yldr ülkeyi yönetirken eksiiyle fazlasyla sistemin bize salad kolaylkla deil bizim ahsi kabiliyetimizle bunlar baardk. u anda da hükümetle bürokrasiyle iktidar partisiyle herhangi skntm, sorunum yok ama bu ikili ilikilerimiz diye konutu.

MEHMET MEK LE LGL SIRRINI AçIKLADI

Cumhurbakan Erdoan bu srada Eskiler bir ipte iki cambaz oynamaz derler diyerek, bir srr açklayacan dile getirdi ve unlar söyledi: Maliye Bakanmz var, imdi Babakan Yardmcmz Mehmet Beyi ben Merkez Bankasnn bana getirmek istedim. O dönemin Cumhurbakan olmaz dedi. Niye olmaz bileyim, ikna olaym dedim, olmaz dedi. Mehmet Beyin hanm baörtülü falan zannediliyor diye mi olmaz diyor dedim. Sayn Cumhurbakan baörtülü deil, hatta Amerikaldr dedim, Yok olmaz dedi. imdi böyle bir babakanlk, böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Buralarda bir söz vard Sen aa ben aa, bu inei kim saa diye. Herkes yetki ve güç sahibi olduu zaman orada iler yürümez. Herkes iini bilecek. Türkiyeyi göz göre göre anayasa kitapçklarnn frlatlarak istikrar ve güven ortamnn yerle bir edilmesine gönlümüz raz deil.

Amerikal Annalise Granvald ile o dönemde evli olan ve bu evliliini 2009 ylnda bitiren Mehmet imek, Cumhurbakan Erdoann konumasn, 2010 yl banda yaamn birletirdii ei Esra imek ile birlikte gülümseyerek dinledi.

MUTABAKAT OLURSA RAKKAYI DEATEN TEMZLEYECEZ

Türkiyenin içinden geçtii nazik dönemde güçlü yönetime ihtiyaç duyduunu anlatan Erdoan, son günlerde gündemde olan Rakka operasyonuna ilikin yapt konumasn öyle sürdürdü: Bundan sonraki süreçte Münbiç var. Amerika ile koalisyon güçleriyle mutabk kalrsak, Suudi Arabistan, Katar ile mutabk kalrsak Rakkay da o DEA denilen o katil sürüsünden temizleyeceiz. Suriyede mücadeleyi sürdüren TSKya ahsm, milletim adna ükranlarm ifade ediyorum. Tendürekte, Besler Deresinde, Kandilde orada mücadele eden askerime, polisime ahsm, milletim adna ükranlarm ifade ediyorum.

Erdoan, konumasnn son bölümünde açln yapt eserleri anlatt ve Gaziantepin çok daha iyilerine layk olduunu ifade edip alandakilerle birlikte Beraber yürüdük biz bu yollarda arksn okudu.

VALL ZYARET ETT

Erdoan, toplu açl töreni ve mitingin ardndan Gaziantep Valiliini de ziyaret etti. Hükümet üyelerinin de elik ettii ziyarette Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbakan Erdoana kente ilikin brifing verdi.

CHP VE HDPLLERE SESLEND

Gaziantepten Adyamana geçen ve buradaki toplu açl töreninde yaklak 40 bin kiiye seslenen Erdoan, Sadece AK Partiye gönül veren kardelerim deil Milliyetçi Hareket Partili kardelerim deil, Cumhuriyet Halk Partisi ve HDPye gönül veren vatandalarmn da cumhurbakanl sistemine evet demesini bekliyorum. Bu reform farkl, burada bütünleeceiz, toplanacaz. çünkü bu sistem, u veya bu partinin, u veya bu ahsn deil 80 milyonun tamamnn gelecei içindir dedi.

EMNE ERDOANIN KAYET

Erdoan yaklak 40 dakika süren konumasn tamamladktan sonra törene katlan bakan, milletvekili ve protokol üyeleri ile birlikte 710 milyon liraya mal olan hizmetlerin toplu açln gerçekletirdi. Kurdele kesimi srasnda miting alanndan kendisine bir kiinin yapt çay davetine Erdoan, Hanm Benimle çay içmiyorsun, saa solla taklyorsun diyor eklinde espriyle teekkür etti. Cumhurbakan Erdoan, toplu açl töreninin ardndan Adyaman Valiliini de ziyaret etti ve burada Vali Abdullah Erinden brifing ald.

Ana Sayfaya Git