Erdoğan resti çekti askerler geri döndü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz." diye konuştu.

Haberler 18.11.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Bir eyi anlamyorlar, anlamadklar faiz lobisine çalyorsunuz baka bir ey yok. Faiz lobisi bunu düürür mü? Tabii ki düürmeyecek. u anda bu ülkede en çok kazanan hangi kurumlar, kimler? Banka sahipleri, finans sektörü, onlar götürüyor paray. Peki yatrmlarda niye skntmz var? Sen kalkp da bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkarsan tabii ki yatrmlar bu ülkede yürümez, durur. Olay bu. Ama hala bunu anlatamyoruz. Bu konuda maalesef devletin bankalar dahi ciddi bir tutuculuk, ciddi bir muhafazakarlk içindedir. Faizi düürdük, enflasyon tek haneliye geldi. Bakn faiz tekrar çkmaya balad, enflasyon da çift haneliye yine gidiyor. Merkez Bankas diyor ki; Yl sonu itibariyle u olacak. E ne oldu? Kaç kere revize ettiniz, söylediklerinizin hiçbiri tutmuyor, tutmaz. Yanl yoldasnz. Merkez Bankalarnn bamszl var, müdahale etmeyin. Tamam, müdahale etmediimiz için bu hale geliyor. Tablo ortada. Hesap uzman sfat almak, bir kiinin hesap uzman olmasn getirmiyor, uygulama getiriyor. Batrdn m, çkardn m, asl olan budur. Hem de öyle bir bilmez ki, kendi dönemindeki 2,5 milyarlk zararn TÜFE hesabyla bugün 42 milyara denk geldiinden dahi bu zatn haberi yoktur. imdi otursun bir de bunun hesabn yapsn. Bunu da imdi farkl yere doru çekebilir. Hiçbir ey bilmiyorsun ey Klçdarolu. Aç interneti, orada bu hesab otomatik olarak yapan programlar var, onu kullan. dedi.

AFRN TEMZLEMEMZ GEREKYOR

Cumhurbakan Erdoan: DEA icat eden kimse PYDyi kuran da odur. PYDyi parlatan kimse Kuzey Irak yönetimini bamszlk ilanna sürükleyerek Irakn istikrarszln derinletirmek isteyen de odur. Tabii ayn güçlerin, Fetoyu kendi koruma kalkanlarnn içinde besleyip büyütmeye devam ettiklerini de unutmamak lazm. u anda Kuzey Suriyede 5 hava üssü var Amerikann, 8 tane de normal üs var. imdi bir de Rakkada kuruyor, ne yapt, 14. Bütün bunlar ortada bilinen gerçekler. Siz 12 bin kilometre uzaklktan acaba Suriyeye ne için geliyorsunuz? Bu soru sorulmaz m? Amerikann Suriye krizi baladndan beri verdii sözlerin çok büyük bir bölümünü tutmamas bizim için çok büyük bir hayal krkl olmutur. te imdi Afrinde ayn oyuna gelmek istemiyoruz. Müttefiklik ilikileri çerçevesinde çok kolayca çözebileceimiz nice sorun maalesef Amerika tarafndan srarla çkmaza sürüklenmitir. Rakka olay böyledir, Münbiç böyledir, Deyrizor böyledir. Bizim u anda terör örgütü olan PYDden ve bunun yannda YPGden Afrini temizlememiz gerekiyor. Bu, bandan itibaren söylediimiz konudur. Oradaki (dlib) özellikle gözlem noktalarnda biz, kendimiz hakim unsur olarak bulunacaz. Buna mecburuz. Eer biz burada hakim unsur olarak bulunmazsak o zaman buray farkl terör gruplar gelip igal etme yoluna girerler. dedi.

BÖYLE BR TTFAK, BÖYLE BR MÜTTEFKLK OLAMAZ

Cumhurbakan Erdoan, Dün Norveçte bir durum oldu. Norveçte düman tablosu diye bir tablo koymular. Bu tabloda Atatürkün resmi ve bir tarafta da ahsmn ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Bakanmz ve ABden sorumlu Bakanmz, onlar da Kanada yolundayd, bizi aradlar. Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikat. 40 tane askerimiz var, biz imdi bu askerimizi çekme karar verdik, çekiyoruz. dediler. Dedik ki Tabii, hiç durmayn hemen. Velev ki o hedefler kaldrlsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin. Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz. diye konutu.

BU, HESAP KTAP FALAN BLMEZ

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun SGKya yönelik sözleri üzerine Cumhurbakan Erdoan, Senin döneminde Sosyal Sigortalar Kurumunun ne hallere dütüünü biliyoruz. Ben imdi buradan tüm milletime, ekranlar banda bizi izleyenlere rakamlarla bu zatn Sosyal Sigortalar Kurumunun banda olduu dönemi açklyorum. Bu zat birkaç gündür Ben SSKy 2 milyar zarara uratmtm. diyor. Siz SGKy 20 milyar zarara urattnz. diye bize öyle bir laf geveleyip duruyor. Kendisinin her azn açtnda hesap uzmanym demesine bakmayn. Bu, hesap kitap falan bilmez. dedi.

Ana Sayfaya Git