Erdoğan: Salgın kontrolümüz altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak son günlerde artan vaka sayısına rağmen salgını kontrolümüz altında tutmayı sürdürüyoruz." dedi.

Haberler 09.09.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türkiye ve ran diyalou birçok bölgesel sorunun çözümünde belirleyici role sahiptir. Salgn artlarnn hafiflemesiyle beraber i birliimizin tekrar eski seviyelerine geleceine inanyorum dedi.

Türkiye-ran Yüksek Düzeyli Birlii Konseyinin 6nc toplants, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ran Cumhurbakan Hasan Ruhaninin bakanlklarnda video konferans yöntemiyle gerçekletirildi. Toplant öncesi konuan Cumhurbakan Erdoan, yüksek düzeyli i birlii mekanizmasnn Türkiye-ran dostluunun nianelerinden biri olduunu belirterek, Bugüne kadar konsey kapsamnda pek çok önemli karara imza attk. 5inci toplantmz 2018 ylnda Ankarada gerçekletirmitik. Maalesef salgn nedeniyle bu toplantmz video konferans marifetiyle yapmak durumunda kaldk. Buna ramen toplantmz gerçekletirme iradesini göstermi olmamz dahi önemli bir mesajdr. Türkiye ve ran diyalou birçok bölgesel sorunun çözümünde belirleyici role sahiptir. Salgn artlarnn hafiflemesiyle beraber i birliimizin tekrar eski seviyelerine geleceine inanyorum dedi.

SALGINI KONTROLÜMÜZ ALTINDA TUTMAYI SÜRDÜRÜYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, Covid-19 salgnnda hayatn kaybeden ran vatandalarna Allahtan rahmet, tedavisi sürenlere acil ifalar dileyerek, Salgnn ilk dönemlerinde gönderdiimiz tbbi teçhizat ve yardm malzemeleri ile ran halknn yannda olduumuzu gösterdik. Dayanma içerisinde hareket ederek bu salgnn üstesinden tüm insanlk olarak hep birlikte geleceimize inanyorum. Türkiye olarak son günlerde artan vaka saysna ramen salgn kontrolümüz altnda tutmay sürdürüyoruz. Bir taraftan son teknolojiyle donattmz yeni hastanelerde salk sistemimizi güçlendirirken, dier taraftan da üretimde, ihracatta, turizmde ekonomimizi rayna oturtmaya çalyoruz. Rabbimiz Kuran- Kerimde bizlere her zorlukla beraber muhakkak bir kolayln olduunu müjdeliyor. nallah bu salgn sürecinden, Türkiye ve ran hep birlikte bölge ülkeleri olarak çok daha güçlenerek çkacamz düünüyorum diye konutu.

ALACAIMIZ KARARLARIN VME KAZANDIRACAINA NANIYORUM

Toplantda gerek ikili gerek uluslararas i birliine dair bütün hususlarn ele alnacan kaydeden Cumhurbakan Erdoan, Bugün burada alacamz kararlarn ikili ilikilerimizde takibi yaplan konulara ivme kazandracana inanyorum. Bu kararlarn uygulanmas konusunda sayn bakanlarmza elbette önemli görevler düüyor. Salgn musibetini atlattktan sonra en ksa sürede sizlerle bir araya gelmeyi arzuladm tekrar ifade etmek isterim. Tekraren toplantmzn ülkelerimiz için hayrlara vesile olmasn diliyor ve teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git