Erdoğan: Sırbistan ile yeni bir dönem başlıyor

Sırbistan'da Boşnaklar ve Türklerin yoğun yaşadığı Novi Pazar'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbıstan ile yeni dönemin başladığını dile getirdi.

Haberler 12.10.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Novi Pazar türküsünün sözlerini söyleyince büyük alk ald. Erdoann FETÖ ile ilgili ifadeleri srasnda meydanda bulunan Novi Pazar halknn FETÖyü yuhalad duyuldu.

Srbistan ziyaret eden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, dün Bonaklar ve Türklerin youn olarak yaad Novi Pazar kentine gitti. Erdoann gittii Sancak bölgesinin Novi Pazar ehri, ziyaret dolaysyla adeta doldu tat. Srbistann farkl ehirlerinden Cumhurbakan Erdoan görmek için Novi Pazara akn eden binlerce insan, ehrin sokaklarn doldurdu. 7 yl sonra yeniden Novi Pazara gelen Cumhurbakan Erdoann ziyareti, Bonak nüfusun youn yaad ehirde adeta bayram havas yaatt. ehrin dört bir yanna Türkiye, Novi Pazara ho geldiniz pankartlar ve Türk bayraklar aslrken, insanlar Cumhurbakan Erdoan görebilmek için pencerelere ve yüksek binalarn çatlarna çkt. ehrin meydannda kurulan sahnenin çevresini dolduran kalabalk, ellerinde Türk bayraklarnn yan sra Srbistan ve Sancak bayraklar da tad. Novi Pazar Srbistan Cumhurbakan Aleksandar Vucic ile ziyaret eden Cumhurbakan Erdoan, Novi Pazar Belediyesi önünde kurulan sahnede kendisini görmek için ehre gelen insanlara hitap etti.

Türkiye ile Srbistan arasnda yeni bir dönemi balatyoruz diyen Erdoann konumasnn satr balar öyle: Burada yaadmz bu birliktelik ne kadar huzura birliktelie ihtiyacmz olduunu gösteriyor.

Türkiye ile Srbistan arasnda yeni bir dönemi balatyoruz.Bugün Sayn Vucic ile birlikte sizlerin karsnda olmamz çok anlaml. Novi Pazar Belediye Bakanna da yapt hazrlklar için teekkür ediyorum. Ne diyor o güzel Novi Pazar türküsünde, Kaleden baknca güzel bir ehir görüyorum. Novi Pazar benim vatanm, bu ehir benim en sevdiim. Tüm dünya biliyor ki onun en güzel kant Altn Camii

Balkanlarda, dardaki güçlerin kkrtmasyla ortaya çkan her kaosun, her çatmann bedelini sadece ve sadece buradaki insanlar ödüyor. Gün geliyor herkes çekip gidiyor ama yürekleri yangn yerine dönmü insanlar burada yine yan yana yaamaya devam ediyor. Onun için diyoruz ki Balkan halklar olarak kendi aranzda bir olursanz, beraber olursanz, karde olursanz o kadar güçlü olursunuz, o kadar güvende olursunuz, o kadar müreffeh olursunuz

SIRBSTAN BZ BRLETRMEL

çok güçlü ve derin ilikilerimiz olan Sancak bölgesindeki kardelerimizin sevinci sevincimizdir, üzüntüsü üzüntümüzdür. nanyorum ki bizi etnik milliyetçilikler ayrmamal tam aksine bizi Srbistan birletirmeli.

2 GÜNDE 16 ANLAMA

Önümüzdeki dönemde balarmz daha da güçlendireceiz. Dün 12 anlamaya imzamz koyduk. Bugün de 4 anlamay burada imzaladk. ki günde 16 imza attk. Hayrl olsun.

FETÖYÜ BALKANLARDAN TEMZLEYECEZ

Deerli dostum Vucic ile bu konuda ayn düüncelere sahibiz. Buradaki kardelerimizin gönlündeki yerimizin sözde olmadn 15 Temmuz darbe giriiminde Vucicin desteini unutmam mümkün deil.Deerli dostum Vucicin FETÖye kar nasl bir mücadele verdiini biliyorum. FETÖ denilen ihanet çetesini ülkemizden olduu gibi Balkanlardan da söküp atacaz. Bu hususta Sayn Vucice güvenimiz ve itimadmz tam. 15 Temmuz gecesi bize ilk destek veren liderlerden biri de Vucic olmutur. (Bu srada meydanda bulunan Novi Pazar halknn FETÖyü yuhalad duyuldu)

5 TON ET THALATI YAPILACAK

Halkbankn ülke genelinde ve burada açt ubeler bu anlamda çok önemli bir adm olmutur. Dün 5 bin ton et ithalatyla ilgili imzalar atld. Srbistanda atmz kotann bir bölümün Peter yaylasndaki hayvanlar için kullanlmas arzumuzdur. Karayolu ve hava yolu projelerinin hayata geçirilmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz göstereceiz. Biz una inanyoruz. Yol medeniyettir. Zor topografyann olduu bu yerlerde bu yollar yaplacaktr.

Ana Sayfaya Git