Erdoğan: Sosyal medya bugün demokrasiyi tehdit ediyor

Erdoğan, "Sosyal medya mecraları bugün hem demokrasiyi hem toplumsal barışı hem de devletlerin milli güvenliğini tehdit eder konuma gelmiştir" dedi.

Haberler 23.10.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Tayyip Erdoan, letiim konusunda millilie iaret ederek, Nasl savunma sanayii ve askeri konularda tamamen yabanclara bel balamyorsak, iletiim meselesini de bakalarna havale edemeyiz. Oryantalist bak açsyla sürekli bizlere insan haklar, demokrasi ve özgürlük dersi verenlerin vicdan ve meslek ahlakna güvenemeyiz diye konutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cumhurbakanl letiim Bakanlnn ev sahipliini yapt stanbulda düzenlenen Türk Konseyi Medya Forumuna bir video mesaj göndererek katld. Erdoan sözlerine, Türk Konseyi Medya Forumunun baarl geçmesini temenni ederek balad. Erdoann foruma gönderdii video mesajda yapt konumadan öne çkan balklar öyle:

DEMOKRASY, TOPLUMSAL BARII

Günümüzde sosyal medyann da yaygnlamasyla birlikte tüm insanlkla beraber biz de sk sk dezenformasyon kampanyalarna maruz kalyoruz. Yalan ve çarptlm haberler sebebiyle dünyada milyonlarca savunmasz insann hayat kararmakta, ciddi travmalar ve dramlar yaanmaktadr. Hiçbir denetimin veya otokontrolün olmad sosyal medya mecralar bugün hem demokrasiyi hem toplumsal bar hem de devletlerin milli güvenliini tehdit eder konuma gelmitir.

DJTAL FAZM YAANIYOR

Dijital faizmin ykc etkisinden ne kadar gelimi olursa olsun hiçbir ülke ve toplum azade deildir. Türk dünyas dijital faizmin yan sra uluslararas medyann çifte standardndan da mustariptir. Özellikle 44 gün süren Dalk Karaba Sava srasnda ahit olduumuz iki yüzlü tavr, meselenin ülkelerimiz açsndan önemini ortaya koymutur. Ermenistan ordusunun, sivil hedef alan katliam ve balistik füze saldrlar bu süreçte hiç gündeme getirilmedi. Medya bamszlndan ve objektiflikten bahseden uluslararas medya organlar Ermenistann resmi haber ajans gibi hareket etti. Karaba Sava, ülkelerimiz ve Türk dünyas ile ilgili gerçeklere kar uygulanan basn ambargosunun ne ilk ne de son örneidir.

VCDANLARINA GÜVENEMEYZ

Sözde soykrm iddialar bata olmak üzere tarihimizi milli güvenliimizi ve milletimizin deerlerini hedef alan birçok konuda benzer tutumlarla karlayoruz. Yaadmz ac tecrübeler nda u gerçei artk hepimiz açk ve net bir ekilde görebiliyoruz. Nasl savunma sanayii ve askeri konularda tamamen yabanclara bel balamyorsak, iletiim meselesini de bakalarna havale edemeyiz. Oryantalist bak açsyla sürekli bizlere insan haklar, demokrasi ve özgürlük dersi verenlerin vicdan ve meslek ahlakna güvenemeyiz. Dier stratejik meselelerde olduu gibi medya ve iletiim konusunda da kendi göbeimizi kendimiz kesmeliyiz.

GÜçLÜ BR PLATFORM OLMALIYIZ

Türk dünyas olarak bu hususta inisiyatif almal, tecrübe paylamna gitmeli, güç birlii yapmal ve elimizdeki imkanlar en etkili bir ekilde deerlendirmenin yollarn aramalyz. Köklü geçmi, güçlü gelecek temasyla düzenlediimiz formun, bizlere bu noktada güçlü bir platform kazandracana inanyoruz.

Ana Sayfaya Git