Erdoğan: Şu anda küçük esnafımızı yalnız bırakamayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Restoranlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de gözönüne alarak adımlar atmaya ister istemez gayret ettik. Bu konuda şu anda lokantalarımızı vs. biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var. Şu anda küçük esnafımızı yalnız bırakamayız." dedi.

Haberler 30.01.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, cuma namazn Üsküdarda bulunan Hz. Ali Camiinde kld. Cumhurbakan Erdoan Cuma namaznn ardndan gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad.

Erdoan, vaka saylarnn 7 binin üzerinde seyri ancak vefat saylarndaki düüler konusunda, Bilim Kurulunun açklamalar benim için önem arz ediyor. Vefat saylarndaki düü beni ciddi manada ümitlendiriyor. Mutasyonla ilgili baz olumsuz gelimeler var; doru, fakat onu da inallah aacamza inanyorum dedi.

Erdoan, Gerek okullarla alakal, gerek restoranlarla ilgili baz ekonomik gelimeleri de gözönüne alarak admlar atmaya ister istemez gayret ettik. Bu konuda u anda lokantalarmz vs. biraz gözetleme gibi bir düüncemiz var. u anda küçük esnafmz yalnz brakamayz. Onlara da gerekli destei verdik, veriyoruz diye konutu.

GEREK SEBZEDE GEREK MEYVEDE HATTA BAKLYATTA çOK CDD FYAT FARKLARININ OLDUUNU GÖRÜYORUZ

Erdoan, konumasnn devamnda Bu süreç içerisinde maalesef özellikle de esnaflarmzn gerek sebzede gerek meyvede hatta bakliyatta çok ciddi fiyat farklarnn olduunu görüyoruz. Bunun için de Ticaret Bakanlmz youn bir çalmann içinde. Önümüzdeki bir ay içinde biz bu ii çok daha kontrollü yürüteceiz. Vatandan bu noktada ezilmesine tahammül edemeyiz. Esnafa sesleniyorum. Eer bu süreci böyle devam ettirecek olursanz çok ar cezalar sizleri bulabilir eklinde konutu.

ELON MUSK GÖRÜMES

Cumhurbakan Erdoan, Elon Musk görümesinin detaylarnn sorulmas üzerine, Elon Musk ile bir ziyaretimiz olmutu. Bizim uzayla ilgili yaptmz çalmalarda onlarla müterek bi çalma yaptk. Türksat 5e hazrlanyoruz. Müterek neler yapabiliriz bu konuda ben de bir arkadamz görevlendirerek, Elon Musk ile sürekli irtibat halinde olacaklar dedi.

HAYVAN HAKLARI YASASI TASARISI

Erdoan, hayvan haklar tasarsnn ne zaman meclise gelecei konusunda ise Hayvan Haklar Yasas takvime göre her an Meclise gelebilir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git