Erdoğan: Terör örgütlerinin NATO’ya girmesine evet diyemeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "NATO'nun teröre karşı hassasiyetlerini biliyorsak, NATO'nun bir güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak, bir güvenlik örgütü olan NATO'ya böyle bir terör örgütünün alınmasına evet diyemeyiz" dedi.

Haberler 21.05.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, cuma namazn Üsküdardaki Hz. Ali Camiinde kld. Erdoan camiden çkarken gazetecilerin sorularn yantlad.

UYUTURUCU KAçAKçILIINI GÖRÜME MKANIMIZ OLACAK

Erdoan, Kolombiya devlet bakannn ziyaretine ilikin soru üzerine, Her eyden önce devlet bakanlarnn bir araya geldii görümelerde ana konu ikili ilikiler olur. kinci adm bölgesel konular olacaktr. Bunun ban çeken Rusya- Ukrayna meselesidir.
Bir dier konu da dünyada terörün farkl boyutlar var. Bunlardan en önemlisi uyuturucu kaçakçldr, bunu görüme imkanmz olacak. Uzun yllar sonra görüme yapacaz. Görüme sonras da ikili olarak yapacamz açklamalar olacaktr dedi.

YPGY NYE TERÖR ÖRGÜTÜ KABUL ETMYORSUNUZ

PKK/YPGnin Avrupadaki varlyla ilgili soruya ise Erdoan öyle yant verdi:
Terörle mücadelenin kuatcl çok çok genitir. Bizim PKK ile mücadelemiz, ayn zamanda aslnda Avrupa Birliinin PKKy terör örgütü olarak kabul etmesine ayr bir klf uydurdular. Terör örgütü kabul ettiklerini söylüyorlar, YPGyi niye terör örgütü kabul etmiyorsunuz. Bunlar en iyi bilen onlar deil biziz. YPG, PKKnn farkl dourduu bir terör örgütüdür. Ve u arda bunlar AB olduu gibi ABD bile bunlara görüme noktasnda birçok frsatlar tanyor. Ve u anda Avrupann birçok ülkesinde bata Almanya olmak üzere, Hollanda, Fransa, Finlandiyasnda terör örgütleri her türlü gösteriyi yapyor. Bu gösterilerle birlikte orada terör estiriyor mu, estiriyor. Ve bu ülkelerin yönetimleri her türlü güvenceyi veriyor. Bunlar kendilerine defaatle anlattmz gibi bunlar ifade ettik, anlattk, belgeler sunduk; Bakn bunlar terör örgütüdür ve iledikleri suçlar ortadr. Türkiyede biz bunlarla mücadeleyi sürdürdüümüz gibi maaralardaki odaklanmalar, Kandili kendileri için merkez haline getirmeleri PKK ve YPGnin inkar edilemez terör estirmeleridir. Ama ne yazk ki Bat bunlar hala gizliyor, örtüyor. te bata Almanya olmak üzere Finlandiyada, sveçte her türlü yürüyüleri yapyor. Verin bu teröristleri bize dememize ramen, bunlar bize vermiyorlar. Bunlar en iyi bilen takip eden olduumuza göre gereini yapmaya devam edeceiz

BUNU SVEç çN DE FNLANDYA çN DE DÜÜNÜYORUM

sveç ve Finlandiyann NATO üyelik süreciyle ilgili soru üzerine ise Erdoan, Hollanda Babakanyla geni bir görüme yaptm. Yarn ngilterenin ve Finlandiyann görüme talepleri var, onlarla görüeceiz. Ayn ekilde Stoltenberg ile görümemiz olacak.
Tabi bu görümeleri aramzdaki telefon diplomasisini kesmemek adna yapmaya devam edeceiz. Ama açk ve net söylediimiz nedir; her eyden önce bu terör örgütlerinin bütün belgeleri, bilgileri bizde olduuna göre ve bunun maduru da biz olduumuza göre; lütfen NATOnun teröre kar hassasiyetlerini biliyorsak, NATOnun bir güvenlik örgütü olduunu biliyorsak, bir güvenlik örgütü olan NATOya böyle bir terör örgütünün alnmasna evet diyemeyiz. Bunu sveç için de Finlandiya için de düünüyorum. AB üyesi ülkelerin birçou brakn bu terör örgütlerini kabul etmeyi kendi parlamentolarnda konuma yaptryorlar, yer veriyorlar, silah, mühimmat temini yapyorlar. Biz bunlar görüyoruz biliyoruz. Kimse kusura bakmasn bu terör örgütlerinin NATOya girmesine evet diyemeyiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git