Erdoğan: Trump'ın açıklaması bizim için yok hükmünde

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kudüs konusundaki kararını tanımadıklarını belirterek, "Trump'ın açıklaması, zaten bizim için bir yok hükmündedir. Biz, beklerdik ki büyük ülkelerin liderleri çatışmayı, barışmayı, barıştırmayı sağlasın. İsrail, bir terörist devlettir" dedi.

Haberler 12.12.2017 - 13:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin il bakanl kongresine katlmak üzere Sivasa geldi. Cumhurbakan Erdoan ve beraberindekileri tayan Ana uça, saat 12.50 sralarnda, Nuri Demira Havaalanna indi. Burada protokol üyeleri tarafndan karlanan Cumburbakan Erdoan, Cumhurbakanl otobüsüyle kent merkezine geçti. Erdoan, yolda kendisine sevgi gösterilerinde bulunanlar selamlayarak, çocuklara oyuncak verdi, ardndan AK Parti Sivas 6nc Olaan l Kongresinin yapld Yeni Spor Salonuna geçti. Cumhurbakan Erdogann Sivas ziyaretine Babakan Yardmcs Fikri Ik, çileri Bakan Süleyman Soylu, çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Gençlik ve Spor Bakan Osman Akn Bak ve AK Parti Genel Bakan Yardmclar Mustafa Ata ile Mahir Ünal elik etti.

AK Parti Sivas 6nc Olaan l Kongresinde partilileri selamlayan Cumhurbakan Erdoan, Anayasa deiiklii referandumunda verilen yüzde 71lik destek için Sivasllara teekkür ederek, sözlerine balad. Türkiyeyi 2023 hedeflerine adm adm tayacaklarn belirten Erdoan, Son yllarda, bölgemizde meydana gelen hadiseler, millet ve devlet olarak ne kadar ar bir imtihandan geçtiimizi gösteriyor; corafya. Bir sorunu çözmeden yenisiyle bir badireyi atlatmadan daha büyüüyle karlayoruz. Afganistanda baar kazandmz anda Pakistanda skntlar nüksediyor. Somalide açl bir nebze çözüm bulduk derken Yemen, Arakan ile yüreimiz dalanyor. Suriye krizini hal yoluna koymak için adm attmz günlerde bakyorsunuz Kudüste yeni bir provokasyon önümüze çkyor. Türkiye, bar, güven ve istikrar için çaltkça birileri de çatma ve sava için gayret gösteriyor. Biz, akan kan durdurmak için seferber olurken, birileri de slam corafyasn kan gölüne çevirmek için gayret gösteriyor. Etnik ve mezhebi farkllklar kkrtyorlar diye konutu.

KUDÜS çN TÜM MKANLARI KULLANACAIZ

ABDnin Kudüs konusundaki kararna tepki gösteren Cumhurbakan Erdoan unlar söyledi:

BM kararlarn dahi ayaklar altna almaktan çekinmiyorlar. Son 7 ylda, gözlerimizin önünde ilenmeyen vahet kald m? Paçavraya çevrilmeyen ilke, prensip kald m? Kardei kardee düüren için yaplmayan ey kald m? Bizden bu tabloya sessiz kalmamz, köemize çekilmemizi istiyorlar. çocuklarn kanlar üzerine ina ettikleri zulüm düzenine rza göstermemizi istiyorlar. Kardelerim, Müslüman hele de bu Müslüman Türk ise cesur insandr. Bu, böyle biline. Biz, Kim var? diye seslenilince, fert fert Ben varm diye barmay hayatnn merkezine yerletirmi insanlarz. Bizim için mazlumun da zalimin de kim olduunu anlam yoktur. Zalim, öz kardeimiz de olsa karsna dikilmekten çekinmeyiz. Gerçekten de Anadolu, asrlardr zulüm gören herkes için bir aman yurdu olmutur. Bu topraklar, adna ve anna yakr ekilde yegane snaktr. Bu topraklarn tarihinde ey srail, asla holokost yoktur; soykrm yoktur. Bu milletin tarihinde etnik temizlik, katliam yoktur. Bu devletin tarihinde igal yoktur. çi süt içmedik ki karnmz arsn. Ecdad, nasl geride hala hayrla yad edilen bir miras brakmsa bizim de evlatlarmza böyle bir miras brakmamz gerekiyor. Bunun yolu da böyle zamanlardan geçiyor. Bu millet, tavrn birilerinin cüssesine göre belirlemeyecek kadar cesur bir millettir. lk kblemiz, göz bebeimiz Kudüs konusunda tüm imkanlarmz sonuna kadar kullanacaz. ABDnin meum kararn ilan edeceini açklad sal gününden bu yana çok youn bir telefon diplomasisi yürüttük. Papa dahil birçok devlet ve hükümet bakanyla görüme yaptm. ABDnin bu adamnn tamamyla evangelist bir yaklam olduunu da çok net bir ekilde ortaya koymak durumundayz.

TRUMPUN AçIKLAMASI BZM çN YOK HÜKMÜNDE

ABD Bakan Donald Trumpn kararn tanmadklarn vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, Trumpn açklamas, bizim için zaten bir yok hükmündedir. Bunun bir kymet-i harbiyesi yoktur. Oray bakent ilan etmenizin, büyükelçiliinizi oraya tamanzn bizim için bir hükmü yoktur. Biz, beklerdik ki büyük ülkelerin liderleri çatmay deil; barmay, bartrmay salasn. te ecaat arz ederken, sirkatin ortaya koydular. Yarn, ülkemizi ziyaret edecek Sayn Putin ile de hem bu konuyu hem de Suriye konusunu görüeceiz. Bu gayretlerimizin bata Filistin olmak üzere tüm bölgemize hayrl olmasn diliyorum diye konutu.

SRAL, TERÖR DEVLETDR

Tarihte zulüm gören, sürgüne urayan Yahudi milletinin her zaman Osmanllara ve Türk milletine sndn hatrlatan Cumhurbakan Erdoan, Bugün, hakszlk karsnda tepkimizi oraya koyuyorsak bu gücümüzü ecdadmzn bize brakt o tertemiz sicilden alyoruz. Ecdad, nasl hayrla yad edilen miras brakmsa bizim de evlatlarmza öyle bir miras brakmamz gerekiyor dedi. srail askerlerinin son Kudüs olaylarnda, Filistinli 14 yandaki çocuu gözleri bal götürdüünü gösteren fotoraf ekrandan gösteren Cumhurbakan Erdoan, Bu srail, terör devletidir, terör. srail askerleri, 14 yandaki çocuu gözleri bal olarak bakn nasl sürüklüyorlar. Kudüs, Müslümanlarn harim-ü ismetidir. Kudüs, stanbulun, Sivasn, Konyann kardeidir. Kudüs, gözümün nurudur. Kudüsü çocuk katili bir ülkenin insafna terk etmeyeceiz. Biz de sabrla çalacak, mücadelece edecek, Allahn izniyle zafere ulaacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git