Erdoğan: Trump'ın bunlara ayar vermesi lazım

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Bu teröristlerin bugün Afrin'de yarın kimbilir nerede? Bize karşı savaşmak için hazır bekletildiği anlaşılıyor. Bu kadar silah buraya niye geliyor. 911 kilometre sınırımız var. 350 kilometre de Irak sınırı var. Bu silahlar buraya niye geliyor? Demek ki bu sınırın ötesinde Türkiye var, bunu Türkiye'ye karşı kullanacaksın veya İran'a karşı kullanacaksın. Başka yok. Rusya ile böyle bir şeye giremez. Girdiği anda 3. Dünya Savaşı patlak verir.

Haberler 22.03.2018 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amerika Bakan Sayn Trumptan ülkemize yönelik politikalardaki kafa karkln giderecek, artk hadsizlik boyutuna varan açklamalarn önünü kesecek bir tavr ortaya koymasn bekliyoruz. Sayn Trump adna konuanlar ne dediklerinin farknda deiller. Sayn Trumpn bunlara bir ayar vermesi lazm. Hele hele Türkiye aleyhine açklama yapmak için adeta sraya girmi izlenimi veren sözcülerin, yalana ve yanla dayal fikirler beyan eden stratejistlerin kin kusan medya mensuplarnn gölgesinde biz bu ii sürdüremeyiz dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde Milletimizle Birlikte Daha Yeil Türkiye Bulumasnda konutu.

ETKSZ HALE GETRLEN TERÖRSTLERN SAYISI, U ANDA 3 BN 698

Zeytin Dal Harekatna ilikin Erdoan, Tünelleri gördünüz deil mi? Onlar o silahlar ydlar biz topladk. Bu harekatmz baaryla sürüyor. Toplantya girerken sordum etkisiz hale getirilen teröristlerin says, u anda 3 bin 698 dedi.

KUZEY IRAKTA SON K GÜNDE 38 PKKLIYI ETKSZ HALE GETRDK

Erdoan, PKK rahat durmuyor. Irakta hareketlenmeye baladlar. Dedim ki; Irak Merkezi Yönetimi bu PKKy temizlemezse, onlar biz temizleriz. Kuzey Irakta son iki günde 38 PKKly etkisiz hale getirdik. Bu devam ederse daha ileri gideriz. u anda Mehmedimiz gereini yapyor. Afrin ehir merkezi kontrol altna alnd. Okul, hastane bakma alyoruz. Huzurlu bir ortam orada salayacaz. imdi çevredeki dier yerleim birimlerine yönelik operasyonlar sürüyor. Kahraman askerlerimiz, güvenlik güçlerimiz, arslan parças olan Özgür Suriye Ordusu mensubu kardelerimiz terör örgütünü paçavraya çevirerek yollarna devam ediyorlar diye konutu.

MÜNBçTEN çIKMAYACAKLARMI. ORADA BULUNMAYA HAKKINIZ YOK

Erdoan, Sivilleri en çok gözeten, tarihi miras en iyi koruyan operasyona kara çalmak için söylenen sözleri duydukça sadece gülüyoruz. Defalarca ilan ettiimiz operasyonlarmzn bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuuyorlar. Neymi, Münbiçten çkmayacaklarm. Bir defa sizin braknz oradan çkmamay, orada bulunmaya hakknz yok. Bu topraklarla senin ne alakan var? Oraya YPGyi, PYDyi soktular. Orann gerçek halk yüzde 90 Araplardr. Onlar kovdular. Obamann kendisine söyledim bunlar buradan çkar diye. Stratejik ortak olarak bunlar Fratn dousuna gönderelim dedik. Tamam göndereceiz dediler. Göndermediler. Aynsn Sayn Trumpa da söyledim o da göndermedi. Daha baka tekliflerle bize geldiler. DEAn hiç bir faliyetinin kalmadn söylediler. Peki siz neden duruyorsunuz orada? Baka teklifte bulundular; Yarsnda siz yarsnda biz olalm dediler. Ne siz olun ne biz olalm dedim. Burann sahibi kimse onlar olsun dedim. Biz adil bir yönetim istiyoruz. Biz hiçbir yere igal için gitmedik. Sadece istikrar için gittik. Sadece teröristleri kovmak için gittik. stikrar salayarak bölge halknn yeniden kendi yurtlarna dönmesini temin gibi bir çabalar da bunlarn yok. Tam tersine koruyup kolladklar terör örgütü bölgenin demokrafik yapsn deitirmeye yönelik çabalar ile yeni huzursuzluklara, çatmalara zemin hazrlyor diye konutu.

TRUMPIN BUNLARA AYAR VERMES LAZIM

Erdoan sözlerini öyle sürdürdü: Bu teröristlerin bugün Afrinde yarn kimbilir nerede? Bize kar savamak için hazr bekletildii anlalyor. Bu kadar silah buraya niye geliyor. 911 kilometre snrmz var. 350 kilometre de Irak snr var. Bu silahlar buraya niye geliyor? Demek ki bu snrn ötesinde Türkiye var, bunu Türkiyeye kar kullanacaksn veya rana kar kullanacaksn. Baka yok.

RUSYA LE BÖYLE BR EYE GREMEZ. GRD ANDA 3. DÜNYA SAVAI PATLAK VERR

Rusya ile böyle bir eye giremez. Girdii anda 3. Dünya Sava patlak verir. Amerika Bakan Sayn Trumptan ülkemize yönelik politikalardaki kafa karkln giderecek, artk hadsizlik boyutuna varan açklamalarn önünü kesecek bir tavr ortaya koymasn bekliyoruz. Sayn Trump adna konuanlar ne dediklerinin farknda deiller. Sayn Trumpn bunlara bir ayar vermesi lazm. Hele hele Türkiye aleyhine açklama yapmak için adeta sraya girmi izlenimi veren sözcülerin, yalana ve yanla dayal fikirler beyan eden stratejistlerin kin kusan medya mensuplarnn gölgesinde biz bu ii sürdüremeyiz.

BU YOLA BA KOYDUK. VARSA CESARET OLAN BUYURSUN, HODR MEYDAN DYORUZ

Erdoan, Amerika ile çok geni bir zeminde, derinlikli siyasi çkarlarmz bulunduu bir gerçektir. Paramzla bize silah vermeyen Amerika, teröristlere bu kadar ücretsiz silah vermesini bize izah etmelidir. Ülkemizde bugüne kadar ilikilerin korunmasna özen gösterdik. Milli güvenliimiz söz konusu olduunda tercihimiz bellidir. Türkiye, Münbiç bata olmak üzere snrlar boyunca kendisine saldrmak üzere hazr bekleyen terörist tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar durmayacaktr. Hep söylüyorum, biz bu yola ba koyduk. Varsa cesareti olan buyursun, hodri meydan diyoruz. Bu millet öyle bir millet ki 15 Temmuzda ölümü, öldürmü bir millettir. u saatten sonra bizi kimin ne dedii deil, kimin ne yapt ilgilendirir açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git