Erdoğan: Türkiye'yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerekirse bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız, dünkü faiz artışını bu çerçevede değerlendiriyorum. Türkiye'yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır. Faiz her şeyden önce paradan para kazanmak suretiyle insanları sömürmektedir. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir" dedi.

Haberler 21.11.2020 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, MÜSAD EXPO fuarna katld. Tüyap Kongre ve Fuar merkezindeki MÜSAD EXPOya Erdoann yan sra Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, AK Parti Genel Bakan Vekili Numan Kurtulmu, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir Ünal, letiim Bakan Fahrettin Altun, AK Parti zmir Milletvekili Binali Yldrm, stanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti stanbul l Bakan Bayram enocak, katld. Cumhurbakan Erdoan burada yapt konumasnda, Salgnn dünyay kasp kavurduu ikinci dalgasnda da nispet daha iyi durumdayz dedi.

CHPNN OYUNBOZANLII SEBEBYLE NETCEYE ULAAMADIK

Cumhurbakan Erdoan, Tümüyle yeni bir anayasa yapmak için kollar svadk. Ancak Cumhuriyet Halk Partisinin oyunbozanl sebebiyle neticeye ulaamadk. Bizimle birlikte yeni bir anayasa hazrlamaktan kaçanlarn, daha sonra karanlk mahfillerde baka gayretler içerisine girdikleri ortaya çkt. Böylece bizim balattmz yeni anayasa çalmasnn niçin akamete urad da aleniyet kazand. Bunun yannda temel kanunlarn tamamn yenileyerek adalet sistemimizin altyapsn ve insan kaynan güçlendirerek ülkemizde hukuka eriimi kolaylatrdk. Hak ve özgürlük alanlarn olabildii kadar genileterek milli birlik ve beraberliimizi tahkim ettik. Ekonomi alannda da pek çok reformu hayata geçirerek ülkemizin makro ekonomik görünümünü çok ilerilere tadk. Velhasl biz reformlara hiç ara vermedik. Deiim iradesini hiç elden brakmadk diye konutu.

Erdoan, Ekonomide ve demokrasiye ülkemizi yeni bir yükseli dönemine sokmakta kararlyz. Yeni reform ve atlmlar için hazrlklar yapyoruz. Yeni yarg paketleriyle ilgili hazrlklar sürüyor. Bunlar da en ksa sürede Meclis gündemine getireceiz. Ekonomi ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseli dönemine sokmakta kararlyz dedi.

FAZ KARARI

Erdoan, Milletimizin gelecee güvenle bakabilmesi için bugün almamz gereken tedbirler neyse onlar hayata geçirmekten kaçnmyoruz. Gerekirse baz ac ilaçlar içmemiz gerektiinin farkndayz, dünkü faiz artn bu çerçevede deerlendiriyorum. Türkiyeyi faiz, enflasyon, kur sarmalndan çkarmamz arttr. Faiz her eyden önce paradan para kazanmak suretiyle insanlar sömürmektedir. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Asl hedefimiz enflasyonu en ksa sürede tek haneli rakamlara indirmek, faizlerin de buna uygun ekilde aa inmesini temin etmektir. Bunu baardmzda kurun da istikrara kavuacan umuyorum. Yeni ekonomi yönetimimizle birlikte tüm mesaimizi ve dikkatimizi bu konuya hallederek ülkemizi bu kronik sancdan inallah kurtaracaz ifadelerini kulland.

HER EYDEN ÖNCE YURT DIINDAK TASARRUFLARIMIZI MUTLAKA ÜLKEMZE GETRMELYZ

Erdoan, Her eyden önce yurt dndaki tasarruflarmz mutlaka ülkemize getirmeliyiz. Yatrmcnn güvenini kazanmak için her türlü adm atacaz, bunun için gerekeni yapacaz. Yatrm yapan herkesin yannda yer alacaz. Yeni dönemde ibirliine dayal bir çalma yöntemini hayata geçireceiz. Biz Türkiyenin gücüne, potansiyeline inanan herkesle birlikte yürümeye varz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git