Erdoğan'dan AB'ye: Kapıları açarız, mültecileri size göndeririz

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna başlattığı askeri harekatı eleştiren Avrupa'ya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Eyyy Avrupa Birliği kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz" dedi. Erdoğan, Irak-Suriye tezkeresine destek veren CHP, MHP ve İYİ Parti'ye de teşekkür etti.

Haberler 11.10.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Tayyip Erdoan, SDGye kar balatlan askeri harekata gelen tepkilere kar, öyle siz kenarda durun biz yolumuza devam ediyoruz dedi. Erdoan, özellikle Avrupa ülkelerine de Suriyeye IDlileri ihraç etme suçlamas yöneltti. Ayrca eletirilerin devam etmesi halinde mültecilerin Avrupaya gitmesi için snr kaplarn açacaklarn söyledi. Cumhurbakan Erdoan, AK Parti Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda yapt konumada özetle unlar söyledi:

AK PART ESKMEYECEK PARTDR

Deiim hayatn bir gerçeidir. Milletimizin her bir ferdini AK Parti kadrolarnda görev almak üzere partimiz safna katlmaya davet ediyorum. AK Parti hiçbir zaman eskimeyecek bir partidir. Türkiye, güvenliinden ekonomisine her alanda kritik dönemden geçiyor. Biz de istiare mekanizmalarmz çaltryoruz.

TEHDTLER KAYNAINDA YOK ETMEK

PKKy destekleyip büyüterek üstümüze saldlar. Türkiyenin dizleri üstüne çökeceini sandlar ama baaramadlar. Tehditleri kaynanda kurutmak üzere harekete geçtik. Son 4 ylda 7 bin 500 snrlar içinde toplam 16 bin teröristi etkisiz hale getirdik. imdi de Fratn dousunda baarya ulaacana inandmz Bar Pnar Harekatn balattk. Türkiyenin yapt dier operasyonlar gibi amaç Suriyenin toprak bütünlüüne katkda bulunmak.

DEAI KEND ÜLKELERNDEN HRAç ETTLER

PKKnn YPGnin bu igalini görmeyenler bizim Suriyenin birlii için att adma laf ediyorlar. öyle siz kenarda durun biz yolumuza devam ediyoruz. DEAa kar verdiimiz mücadeleyi bu konuanlarn hangisi verdi? Bunlar sadece kendi ülkelerinden Suriyeye DEA ihraç ettiler. Fransadan, Almanyadan DEA, Suriyeye geldi. Bunlar dürüst deil. Bunlar sadece laf üretiyorlar. Biz ise i üretiyoruz. Farkmz bu. u anda DEAa PKKya YPGye kar bu mücadeleyi tüm onurumuzla sürdürüyoruz. Biz 5500 DEAly geri gönderdik.

SUUD ARABSTAN AYNAYA BAKSIN

Harekata yönelik eletirileri asla kabul etmiyoruz. Suudi Arabistan aynaya baksn. Yemeni bu hale kimler getirdi? Siz önce bunun hesabn verin. Yemeni yerle yeksan ettiniz. Bizim Suriyenin birlii için attmz admda siz bize laf edemezsiniz. Hele Msr sen hiç konuamazsn. Ülkende demokrasi katili olan bir kiisin. Yüzde 52 oyla seçilmi olan Mursiyi mahkemede çrpnarak ölmesine sen neden oldun. Sisi knam, knasan ne yazar knamasan ne yazar.

GAL DERSENZ MZ KOLAY KAPILARI AçARIZ

Rejimin tutarszlklar iimizi zorlatrd. Bizim derdimiz Suriyeyi igale çalan DEA, YPG, PYD gibi terör örgütleriyledir. Kürt kardelerimizle sorunumuz yok. Ülkemizde 3,6 milyon Suriyeli snmac var. Eyyy AB kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir igal hareketi diye nitelendirmeye çalrsanz iimiz kolay. Kaplar açarz, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Kalkmlar para hesab yapyorlar. kinci taksit olan 3 milyar euroyu göndermeyeceklermi. Siz verdiiniz sözü u ana kadar yerine getirdiniz mi?

40 MLYAR DOLAR HARCADIK

40 milyar dolar biz harcadk. O kadar daha harcar yolumuza devam ederiz ama kaplar da açarz. Siz 63ten bu yana bizi oyaladnz.

300 BN KÜRT HL MSAFRMZ

Neymi DEA gelirse ne olurmu? DEA sen getirirsen benim buna söyleyecek bir eyim yok. Suriye halkna soralm, getirir mi getirmez mi görelim. Suriye halk DEA getirecek kadar akln peynirle yememitir. Rejimin, DEAn ve PKK/PYDnin zulmü yüzünden Suriyeliler evlerini terk ettiler. Yaklak 4 milyon Suriyeliye ev sahiplii yaptk.

BZ KÜRTLERE KARIYMIIZ!

Biz Kürtlere karymz. Terbiyesizlik yapmayn. u anda sadece Kobaniden gelen 300 bin Kürt hl ülkemizde misafirimiz olarak yaamaktadr. ABD bunu görmez, AB bunu görmez. Ama göstereceiz. Öyle veya böyle göstereceiz. Biz kime neyi anlatacaz? Parlamentoda srtn terör örgütüne dayayan bir grup var, onlar zaten gözleri var görmez. 3 milyon Suriyeliye de kendi topraklar içinde gereken yardmlar yapyoruz.

NATO SESSZ KALAMAZ

Bizim snr ötesi harekatn altnda güneyimizde terör devletini engellemek var. Biz buna çalyoruz. Buna frsat veremeyiz. Buna eyvallah edemeyiz. Bunun daha yeri noktas var, onlar burada konumaya dilim varmyor. Maalesef beklediimiz admlar atlmam sadece ülkemizi oyalamaya yönelik taktiklere bavurulmutur. Aradan geçen zaman boyunca maalesef beklediimiz admlar atlmam, oyalamaya yönelik taktiklere bavurulmutur. Buradan tüm NATO ülkesi olanlara sesleniyorum. Bata ABD. Biz Türkiyeyiz. Biz NATO üyesi ülkeyiz. 5. maddeyi gayet iyi biliyorlar. Terör örgütleri NATO üyesi olan Türkiyeye saldrrken siz buna sessiz kalamazsnz. NATO ülkeleri içinde NATOya kar olan edinimlerini yerine getiren ülkelerden biri Türkiyedir. Siz Türkiyeyi birkaç tane zibidi terör örgütüne tercih etmeyeceksiniz öyle mi? Buna eyvallah edemeyiz. Bunun da gereini yapmaya mecburuz.

BOMBAYI ATAN SZSNZ

Tüm bunlara ramen biz sonuna kadar sabrettik. Sonunda kendi göbeimizi kendimizin kesmesinden çarenin kalmadn gördük. Bar Pnar Harekat, Tel Abyad ve Resulayn bölgesinde devam ediyor. Harekat balad saatten u ana kadar 109 terörist öldürüldü. Terör örgütü yandalar Türkiye sivilleri bombalyor diye ayaa kalktlar. Bombay atan sizsiniz.

SÖZDE SYAS PART

Sözde siyasi partiye sesleniyorum; Benim ordumu igal gücü olarak gösteremezsin. Edepsizliin daniskasdr. gal varsa o sizin maharetinizdir. Siz bulunduunuz yerlerde binalar tünellerle açmak suretiyle oralarda sorgulama hücreleri kuracak kadar alçaksnz. Türkiyede bu tür yerleriniz kalmaynca Suriyede tüneller açtnz. Oralar da ykacaz.

1 MLYON K DÖNECEK

Öncelikle hedefimiz harekat sonras bölgedeki insanlarn dönmesini salamak. Bölücü örgüt kontrolü altnda tuttuu bölgelerde 1 milyon kiiyi yerinden etmitir. Üçte biri Kürt kardelerimizden oluuyor. Planmz herkesin yeniden kendi evine dönebilmesidir. Araplar, Kürtler, Türkmenler kendi evlerine döneceklerdir.

MÜNBçTEN IRAK SINIRINA KADAR

Biz bu operasyonda sivillerin klna dahi zarar gelmesini kabullenemeyiz. Harekatn adn belirlerken rastgele tercihte bulunmadk. Bizim Suriye tarafnda snrmz pnarlarla doludur. Bundan hareketle adn Bar Pnar adn koyduk. Ksa sürede Münbiçden Irak snrna kadar tüm bölgeyi huzura kavuturup Suriye halknn üzerinde 8 yldr dolaan kara bulutlar datacaz.

DER BÖLGELERLE LGL çALIMALARIMIZ

Suriyeli ve Kürt kardelerimizin huzuru için bunu baaracaz. henüz harekta baladmz dier bölgelerle ilgili çalmalarmz sürüyor. Vakti gelince oralarda da Türkiyenin gücünü göstereceiz.

DEAA VERDKLER DESTE Y BLYORUZ

DEAn en çok tehdit ettii ve zarar verdii ülkelerden biri Türkiyedir. DEAa kar en ciddi mücadeleyi veren ülke de Türkiyedir. Bugün DEA tehdidi lafn azlarndan düürmeyenlerin düne kadar bu örgüte destekler verdiklerini gayet iyi biliyoruz. Ülkemiz bugüne kadar çok büyük bölümü Türk vatanda olmayan 17 bin kiiyi gözaltna almtr. 151 ayr ülkeden 77 bine yakn ahsa Türkiyeye giri yasa koyduk. 7 bin 600 kiiyi snrd ettik. Suriyede hiçbir zaman Türkiye terör örgütlerini kullanma yoluna gitmemi, hepsinin ban ezmitir.

DEA VARLIK GÖSTEREMEYECEK

Bugün bize DEAllara ne yapacamz soruluyor. Kontrolümüze geçecek olan DEAllara ne yaplacaksa onu yapacaz, cezaevinde tutulacaklar tutacaz, uyruu olduu ülkelere gidebilecekleri kabul edilmeleri halinde oraya götüreceiz. DEA bölgede varlk gösteremeyecektir, bu güvenceyi vermek istiyorum.

AK PARTDE 50 KÜRT VEKL VAR

AK Partide Kürtlere yer olmadn söylüyorlar. 291 milletvekilimizden 50si Kürt kökenli. Bizi bunu söylemeye mecbur ettiler.

Ana Sayfaya Git