Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Başaramayacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi üzerinden oyunlar oynuyorlar. Bütün bu oyunları boşa çıkardık çıkarmaya devam edeceğiz. Ekonomimize saldıranlara sesleniyorum başaramayacaksınız. 15 Temmuz'da Suriye'de Irak'ta nasıl başaramadıysanız şimdi de öyle başaramayacaksınız" dedi.

Haberler 12.04.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Romanlar Bulumasnda konutu. Erdoann açklamalarndan satr balar öyle:

Bakmayn siz Almanlarn o Nazi uygulamasyla Romanlara yaptklarna bakmayn Franszlarn Romanlar Fransadan adeta yurtd ettiklerine. Bunlar medeniyiz diye konuurlar geçinirler ama bunlarn medeniyetten nasibi yoktur bunu böyle biliniz.

IRKINDAN, TENNDEN DOLAYI KMSENN KMSEYE ÜSTÜNLÜÜ YOKTUR

Ülkemizde ayrmclk hiç olmad m imdi de olmuyor mu? Elbette vard az da olsa bugün de oluyor. Toplumun her kesimine yönelik bu tarz davranlar görülebiliyor. Irkndan, teninden dolay kimsenin kimseye üstünlüü yoktur. Üstünlük sadece takvadadr, Allahtan korkmadr.

BZ ROMAN KARDELERMZE FRANSA GB FRANSIZ KALMAYACAIZ

Ayn mahallede doduk büyüdük demek bak oradan Cumhurbakan da çkabiliyormu Babakan da çkabiliyormu. Kasmpaaya gidiimde hep Roman kardelerimle kucaklatm helalletim. Biz Roman kardelerimize Fransa gibi Fransz kalmayacaz.

MEVZUATA YANSIMI OLAN UYGULAMALARI ORTADAN KALDIRDIK

Roman kardelerimize olan sevgimizi sadece sözde brakmadk. Roman kardelerimize yönelik olarak mevzuata yansm olan uygulamalar ortadan kaldrdk. Polis Talimatnamesinden ayrmc ifadelerin kaldrlmasn saladk. Türkiyenin 36 ilinde faaliyet gösteren federasyonlarn ve derneklerin katlmyla Roman çaltay topladk. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Roman vatandalarmz meselelerini devletin en üst düzeyinde tartma imkan buldular. Sadece son 3 ylda 5 bin 608 Roman vatandamzn mesleki eitim kurs ve programlarndan yararlanabilmeleri salanmtr. Bu liste uzayp gidiyor.

BAY KEMAL BEN ROMAN KARDELERMN çNDE DODUM

Bay Kemal diyor ki Ben sizin ayanza geldim, Cumhurbakan sizi ayana çaryor. Bay Kemal, ben Roman kardelerimin içinde dodum, oradan çktm, oradan geldim. Mesele Türkiyenin gelimesi, büyümesi meselesidir. Sizi siz yapan vasflarnz kaybettiinizde kalabalklar içinde yitip gidersiniz. Halbuki Rabbim her kulunu ayn özelliklere güzelliklere sahip olarak yaratmtr. Müzik mi icra ediyorsunuz en güzelini yapn el sanatlaryla m urayorsunuz en güzelinin üretin. te o zaman önünüzdeki ön yarglarn birer birer ykldn göreceksiniz.

AFRNDE 4108 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Türkiye fiilen her alanda bir yerlere bamlyd. steimiz her silah alamyorduk bugün git yarn gel. Biz HAlarmz üretmemi olsaydk Afrinde Frat Kalkan Harekatnda durum farkl olurdu. Buraya girerken son rakamlar aldm. Afrinde durum son olarak 4108 terörist etkisiz hale getirildi. Kuzey Irakta 337 teröristi yurtiçinde 173 teröristi etkisiz hale getirdik.

16 SAATTE FETÖYÜ DEFETTK

16 saatte FETÖyü defettik. imdi kovalyoruz onlar kaçyor biz kovalyoruz. Kosovadan 6 tanesini Gabondan 3 tanesini aldk geldik. u ana kadar 80 tanesini getirdik getirmeye devam edeceiz.

Ekonomi üzerinden oyunlar oynuyorlar. Bütün bu oyunlar boa çkardk çkarmaya devam edeceiz. Ekonomimize saldranlara sesleniyorum baaramayacaksnz. 15 Temmuzda Suriyede Irakta nasl baaramadysanz imdi de öyle baaramayacaksnz.

Ana Sayfaya Git