Erdoğan'dan İnce'ye Pensilvanya yanıtı: İspat etmezsen namertsin

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaptığı mitingde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Pensilvanya iddiasına yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim Pensilvanya'ya giderek izin almak suretiyle AK Parti'yi kurduğumu söylersen bunu ispat etmen gerekir. Böyle bir şey de söz konusu değil. Sen madem ki böyle bir iddiada bulunuyorsun, ispat etmen gerekir. İspat etmezsen namertsin" dedi.

Haberler 29.05.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Akhisar mitinginde CHPnin Cumhurbakan aday Muharrem ncenin Pensilvanya iddiasna yant verdi. Cumhurbakan Erdoan, Benim Pensilvanyaya giderek izin almak suretiyle AK Partiyi kurduumu söylersen bunu ispat etmen gerekir. Böyle bir ey de söz konusu deil. Sen madem ki böyle bir iddiada bulunuyorsun, ispat etmen gerekir. spat etmezsen namertsin. dedi.

te Erdoann konumalarndan satr balar:

Bizim siyasetimiz daima hizmet siyaseti olmutur. Biz milletimize efendilik taslamaya deil. Hizmetkar olmaya geldik. Bugüne kadar hep bu anlayla çaltk. 24 Haziranda milletimizden yeniden hizmet için, yatrm için, proje için destek istiyoruz. Cumhurbakanlnda ahsm, Mecliste AK Partiyi desteklemeye hazr myz?

KMSENN BEKLEMED AMPYONLUU KAZANDILAR

Birileri laf yapar, biz icraat yaparz. u stadn güzelliine bak. Akhisarsporumuz tarihinde ilk defa Türkiye Kupasn kazanarak böyle bir stad hak ettiin gösterdi. Gerçekten kimsenin beklemedii bir ampiyonluu Türkiye Ziraat Kupasn kazandlar ve Akhisara getirdiler. 100 milyon liralk bir maliyetle ehrimize kazandrdmz 12 bin kiilik Akhisar Stadmzn bir kez daha hayrl olmasn diliyorum.

Hükümete geldiimizde mevcut statlarn büyük bölümünün günümüz ihtiyaçlarn karlamayacak durumda olduunu gördük. imdi Akhisar, uluslararas futbol maçlarna katlacak. Buraya uluslararas camiadan kulüpler gelecek. Nereden nereye deil mi? te bunun üzerine büyükehirlerimizden balayarak statlarmz yenilemeye karar verdik. 37 stattan 11i tamamladk 17sinin inaat devam ediyor. te AK Parti budur.

Cumhurbakan Erdoandan nceye Pensilvanya cevab

SADECE OTOMOTV HRACATINDAN 30 MLYAR DOLAR KAZANDIK

Ana muhalefetin ccumhurbakan aday böyle yatrm matrm anlamam diyor zaten. Doru anlamaz. Ne diyor? Yerli otomobil için ne diyor? Sayn Erdoan 20 yl geriden geliyor diyor. u hale bak ya. Yani bu ülke yerli otomobilini üretecek. Kim yapacak bunu? Bu ülkenin devleri yapacak. Ve 20 yl geriden geldiimi söylüyor, vah zavall vah. Ya sadece otomotiv ihracatndan biz 30 milyar dolar kazandk.

Ey nce sen nerede geziyorsun ya? Bir de daha ileri gitmi. Kanal stanbula balamam diyor. Ya zaten senin mensubu olduun partinin geçmiinde de böyle bir ey yok. Bu CHPnin bu ülkede bir dikili aac var m? Yok.

U HALE BAK, KENDS ADAY OLMUYOR...

Bay Kemale ne diyordu? Bir seçime girdin kaybettin, ikiye girdin kaybettin, üçe girdin girdin kaybettin, dörde girdin girdin kaybettin. Kaybettin, kaybettin, kaybettin. u hale bak ya, kendisi aday olmuyor. Cumhurbakanlna aday gösterdii ahs u çara bak. Muharrem gel gel diyor. Ve ii küçümsüyor. Seçim beyannamesini cumhurbakan aday okumuyor. Kim ediyor? Genel bakan ediyor. Bu ie ne kadar önem verdiini gösteriyor.

NCEYE YANIT VERD: SPAT ETMEZSEN NAMERTSN

imdi bir ey daha söyledi. AK Partiyi kurarken Pensilvanyaya gittin mi gitmedim mi? imdi nce ben sana buradan nasihatte bulunaym. Sen siyasette daha çok çok çraksn. Ama bir ey daha söyleyeyim. Siyaset dürüstlük ister. Senin genel bakann yalanc. Ama sen de erkenden bir eyler kaptn, baladn yalana. Benim Pensilvanyaya giderek izin almak suretiyle AK Partiyi kurduumu söylersen bunu ispat etmen gerekir. Böyle bir ey de söz konusu deil. Sen madem ki böyle bir iddiada bulunuyorsun, ispat etmen gerekir. spat etmezsen namertsin.

YANIMDA OLANLAR VARMI... HAD AçIKLA

Senin bakann da, sen kendin de siz hangi partiyi kurdunuz ya? Yanmda olanlar varm. Onlar ben cevap vermeden açklayamyormu. Ben cevap verdiimde açklayacakm. Tamam ben cevab verdim. Hadi açkla. Ben kiminle gittim Pensilvanyaya. Açklamazsan namertsin. Demek ki yalanda genel bakannn yannda iyi yetimi.

NSAFSIZ 2.5 KATRLYON VERDK

Bay Kemal ne diyor çiftçiyi aç braktnz. Be insafsz ya, 2,5 katrilyon verdik ya. Ben belgeyle konuuyorum. Böyle palavra deil. Hayvanclk destekleri kapsamnda, alet ekipmana kadar pek çok kalemde yüzde 50 hibe veriyoruz. Verimli ovalarmz korumaya alarak, amaç d kullanmnn önüne geçiyoruz.

MD BÜYÜK USTALIK GELYOR

Biz icraatlarmzla konuuyoruz. imdi büyük ustalk geliyor.

Geçen gün ardm. Bay Kemal, tarm endüstrisinden bahsediyor. Demek ki 16 yllk kalfalk ustalk dönemlerinde tarm endüstrisini bunlara öretmiiz. çok anlattk. Girecek, girmesi lazm Ya bu i balad. Biz u anda tarm endüstrisini icra ediyoruz. Biz u anda tarm endüstrisinde geldiimizde yerli traktör var myd? Yoktu. Ama imdi yerli traktörlerimizi üretiyoruz. Biçerdöverlerimizi üretiyoruz. Sen neredesin ya? Bunlar tarm endüstrisinin atlm admlar.

MENDERES HZMETLERN BEDELN CANIYLA ÖDED

Dün 27 Mays darbesinin yl dönümüydü. Menderes Manisaya gelmi, kendi döneminde ina edilen ve hala hizmet veren Demirköprü Barajnn açln yapmt. Yapld dönem için çok büyük bir eser olan bu baraj suyuyla topraklarmza bereket salamaya devam ediyor. Merhum Menderes yapt bu hizmetlerin bedelini idam sehpasnda canyla ödedi.

ARKASINDA CHP ZHNYET VARDI

Ülkemizde birileri dardan da destek alarak milletimize hizmet eden herkese bedel ödetmenin gayreti içindedir. Rahmetli Menderesi asanlarla Özala dünyay zehir edenler ayndr. Rahmetli Menderesi idam edenlerin kararnn arkasnda hangi zihniyet vard? Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti vard. u anda da ayn zihniyet bu deil mi? AK Partiyi kapatmak isteyenler CHP zihniyetiydi. Ne dediler CHPliler. Ankarada adil yarglar var Hani demokrasi? Ya 360 akn milletvekiline sahip olan bir iktidar partisini, katakulliyle kapatmaya kalktnz. Ama baaramadnz, baaramayacaksnz.

KORKAKLAR ZAFER ANITI DKEMEZ

stanbula Büyükehir belediye bakan oldum ayn zihniyeti karmda buldum. Babakan oldum,ayn yapy daha da bilenmi olarak karmda buldum. Cumhurbakan oldum, ayn çete yine karmdayd. 15 Temmuzda darbe giriimine maruz kaldk. Ayn zihniyet. Tanklar selamlayarak, güvenli yerlere çekilerek, kontrollü darbe söylemlerle iftira atarak yine karmza çkt. Ben Marmaristen stanbula geliyorum. Bay Kemal, saat 23:17 Atatürk Havalimannda. Ve tanklar orada. On binlerce insan Atatürk Havalimannda. Bay Kemal, tanklar selamlyor. Oradan nereye geçiyor? Bakrköy Belediyesine geçiyor. Ve Bakrköy Belediyesinde kahvesini yudumluyor, TVleri seyrediyor. Lafa geldii zaman da unu söylüyor. Tanklarn karsna ben çkarm diyor. Ne oldu? Kaçtn ya. Nereye kaçtn? Bakrköy Belediyesine kaçtn. Ya siz korkaksnz, korkaklar zafer ant dikemez. Ellerinde olsa tpk Menderes gibi bizi de dar aacna çkaracaklar. Ama hamd olsun milletimiz izin vermiyor.

Afrinde 4 bin 481 teröristi etkisiz hale getirdik. Baktlar snrlarmzda istediklerini yapamyorlar, dardan kuatmaya çaltlar. Biz de gittik inlerine girdik. Hepsini de ezdik geçtik.

MLLETMLE GÖNÜL KÖPRÜM VAR, BUNU KALDIRAMAZSINIZ

Bizim arkadalarmza devlet görevleri için dahi ülkelerindeki toplantlara Almanyada katlma izni vermiyorlar, PKKya veriyorlar deil mi? Bize de yalan söylüyorlar. Teröristlere polis korumasnda miting yaptryorlar. Bizim arkadalarmzn önlerini kesenler, güya dergi kapa denilerek tüm sokaa aslan afileri polis gücüyle oralarda tutuyorlar. Ya Tayyip Erdoan için ne derseniz deyin, benim milletimle gönül köprüm var gönül köprüm. Ya bunu kaldramazsnz ki. Elinizden geleni ardnza koymayn. Ey Corç, ey Hans, bizim aramz açamayacaksnz. Ben halkm Allah için seviyorum, halkm da beni Allah için seviyor.

Sanyorlar ki kaplar kapatrsak bu sevdann önüne geçeriz. Sanyorlar ki teröristlere kap açarsak bu muhabbeti boarz. Sanyorlar ki, yalanla, inkarla biz bu ak söndürürüz.

Ana Sayfaya Git