Erdoğan’dan Malazgirt Zaferi mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara taşırken, Malazgirt ruhu her zaman yol göstericimiz olacaktır” dedi.

Haberler 26.08.2019 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 26 Austos Malazgirt Zaferinin yl dönümü dolaysyla bir mesaj yaymlad. Cumhurbakan Erdoan, yaymlad mesajda u ifadelere yer verdi:

Aziz milletimizin kaderini deitiren, tarihin akna yeni bir yön veren, Anadoluda asrlar boyunca devam edecek olan kardelik, hogörü ve dayanmaya dayal bir medeniyetin ilk adm olan Malazgirt Zaferinin yl dönümünü kutluyorum. Adaletli ve merhametli yönetimiyle kendisinden sonraki devlet adamlarna da örnek olan Sultan Alparslan, asrlar boyu Anadolu topraklarnda egemen olan bar, hogörü ve sevgiyi esas alan anlayn öncüsü olmutur. Bu kutlu zaferle Anadoluyu ebedi yurdumuz yapan kahraman ecdadmz, dünya tarihine damga vurmu büyük bir medeniyet kurmu, Türkiye Cumhuriyeti bu salam temeller üzerinde yükselmitir. Kahraman ecdadmzdan aldmz ilhamla bizler de gelecee emin admlarla yürürken, adaleti, bar ve hogörüyü her eyin üstünde gören bir anlay benimsedik. Cumhuriyetimizi daha aydnlk yarnlara tarken, Malazgirt ruhu her zaman yol göstericimiz olacaktr. Bu düüncelerle Malazgirt Zaferinin yl dönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan ve aziz ehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; tüm vatandalarm en kalbi duygularmla selamlyorum.

Ana Sayfaya Git