Erdoğan'dan müjde üstüne müjde

İstihdam konusunda işverenlere seslenen Erdoğan yeni projeleri de anlatırken peş peşe müjdeler verdi.

Haberler 15.12.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

STHDAM urasnda konuan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, yeni bir istihdam çarsnda bulunarak istihdam salayacak iverenlere yönelik prim ve vergi destei vereceklerini açklad. Erdoan, Tüm giriimcilerimizden, iadamlarmzdan ahsm ve milletim adna yeni bir ricam olacak. Büyüme oranmz ikiye katladna göre biz art iki istihdam salayacak olursak bu ülkemizin büyüme orann daha da geniletecek ve bu ülkeyi kskananlar da çldrtacaktr. Bu halkmn iverenlere olan muhabbetini, sevgisini de artracaktr dedi.

Betepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde, stihdam uras gerçekletirildi.

urada konuan Babakan Binali Yldrm, Yln üçüncü çeyreinin büyüme rakamnn yüzde 11,1. olarak açklandn hatrlatarak, Ülkemiz çok zor dönemlerden geçerek bugünlere ulat. Bunu en iyi i camias bilir. 2017 ylmz, kazanmlarla dolu bir yl oldu. Kötü ve karamsar senaryolarn hepsi, yazanlarn, çizenlerin elinde kald. Karamsarlk deil, umut kazand, gelecek kazand, Türkiye kazand. 16 Nisan halk oylamas ile Türkiye yeni bir yönetim sistemine geçi yapt. 15 ylda Türkiyeyi 3e katladk. stikrar ve güven. stikrar ve güvenin olduu güçlü siyasi iradenin olduu Türkiye bunu baard. hracatmz 36 milyar dolardan 4 kat art ile 155 milyar dolarn üzerine çkt. Bu sene ihracatta bütün dönemlerin üzerinde bir rakama ularsak armayn. Ortalk güllük gülistanlk deildi. Bu baarlara dünya ar ekonomik ve insani krizleri yaarken ulatk. Ülkeler iflas bayran çekerken Türkiye büyümeye, parlayan yldz olmaya devam etti. Bölgemizde var olan ve halen devam eden kaos, kriz ve iç savalara ramen bu baary ortaya koyduk. çeride darbe giriimi ve çetelerle, terör ile mücadele ederken bu baarya ulatk. Yln üçüncü çeyreinin büyüme rakam yüzde 11,1. Dünyada bir rekor. çini de Hindistan da geride brakarak, Türkiye listenin bana yerleti. Türkiyeye yakan da budur. Ayn ekilde ihracatta da rekora gidiyoruz. Yllk bazda Aralk aynda 155,5 milyar dolarlk ihracat yakaladk. Yl sonu itibariyle de bütün dönemlerin rekoruna ulamay hedefliyoruz. Hayrl uurlu olsun. 15 yldr hiçbir zaman küçük hesaplar yapmadk, ksa vadeli düünmedik. Türkiyeye bir bütün olarak baktk, emei ve aln terini sosyal adaletle, bölgesel adaletle, gelir dalm adaletiyle birlikte ele aldk. Bu bak açsnn eseridir. Bizim gündemimizde yeni kavga alanlar meydana getirmek deil, ülkemize zaman kaybettiren, enerji kaybettiren hususlar süratlice çözmek var. Bizler üretimin, yatrmn önünü açmak için sizler de daha fazla üretmek için çaba gösteriyorsunuz. Bütün mesel samimiyet ve içtenlikle gelecee sahip çkmak. Hedefimiz karamsarln kökünü kazmak Türkiyenin enerjisini Türkiye kazandrmak. 2017nin banda felaket senaryolar devreye alnmt. 2018e girerken benzer oyun tekrar edilmeye çalyor. undan herkes emin olsun yarn bugünden güzel olacak. Sadece istihdam beklenen düzeyde artrmak yetmiyor. stihdama katlmn arttn da dikkate alarak bir yerine iki, iki yerine üç, üç yerine dört ilave istihdam için her türlü seferberlii yapmamz gerekiyor. Gün bugündür, hükümetiniz arkanzda, Cumhurbakanmz arkanzda, artk söz sizin, i sizin diye konutu.

2017DE 1,5 MLYON KYE LAVE STHDAM SALANMASI ÜLKEMZ çN BR REKORDUR

stihdam urasnda konuan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Seferberlik kapsamnda, 2017de 1,5 milyon kiiye ilave istihdam salanmas ülkemiz için bir rekordur. Ülkemiz ile ilgili kriz tellall yapanlara en güzel cevap ite bu tür gelimelerdir. Ülkemizin 3. çeyrekte yüzde 11,1 büyümeye dudak bükenlerin elde ettiimiz 1,5 milyon kiilik ilave istihdam takdir etmelerini elbette beklemiyoruz. Sadece gölge etmesinler, ayamza ba olmasnlar yeter. stihdam seferberliinde elde ettiimiz neticede devletin salad tevikler elbette önemlidir. 2023 projelerimizle somutlaan bir hedef var. Buna ulamann yolu üretmekten, yenilenmekten geçiyor. Üç çeyrekteki yüzde 7,4lük büyüme oran hedeflerimiz dorultusunda ilerlediimizi gösteriyor. Yl sonunda da bu düzeyde bir oran tutturacamza inanyorum. Bu yl elde ettiimiz ilave istihdam gereken çabay ortaya koyarsak neticeye ulaacamz anlamna geliyor ifadelerini kulland.

ARTI K STHDAM SALAYACAK OLURSAK BU ÜLKEMZN BÜYÜME ORANINI DAHA DA GENLETECEK

Erdoan, Tüm giriimcilerimizden, iadamlarmzdan ahsm ve milletim adna yeni bir ricam olacak. stihdam seferberliini herhalde sürekli devletten bekleyecek olursak ciddi bir yanlg olur. 1,5 milyon üyesi olan TOBB ylbanda kendisinden bütün üyelerin art bir istihdam salamasn istemiti. imdi büyüme oranmz ikiye katladna göre biz art iki istihdam salayacak olursak bu ülkemizin büyüme orann daha da geniletecek ve bu ülkeyi kskananlar da çldrtacaktr. Bu halkmn iverenlere olan muhabbetini, sevgisini de artracaktr. Devlet millet kaynamasn daha da arttracaktr. Veren el alan elden hayrldr. çok verdim, böyle nasl çalaym, çaltraym demeyin. nann verdiiniz kazandnzdr. Hiç endieniz olmasn. Bu konuda rahat olun açklamasnda bulundu.

EK STHDAMDA 4 BN 740 LRAYA KADAR OLAN ÜCRETLER DE SGORTA PRM TEVKNE DAHL EDLD

Erdoan, yeni istihdam salayacaklara yönelik teviklere ilikin u ifadeleri kulland: Prime esas kazanç sistemini getiriyoruz. Bir baka ifade ile artk ek istihdamda 4 bin 740 liraya kadar olan ücretler de sigorta primi tevikine dahil edildi. Prim ve vergi destei her sigortal için 12 ay olacak ekilde önümüzdeki yl da sürecek. Rakamlar yeni asgari ücrete güncellenecek, bu tevik 2020ye kadar sürecek. Amacmz yatrmclara önlerini görebilecekleri uzun vadeli planlar yapabilecekleri devletin desteini hissedebilecekleri iklim oluturmak.

ESNAFA VERG DESTE: BR AY SZDEN, BR AY DEVLETTEN

Esnaflara verilecek destee ilikin Erdoan, 15 Temmuzdaki kahramanlk ve cesaretlerini asla unutmadmz, unutmayacamz esnaflarmza müjdemiz var. Önümüzdeki yl 3 ve daha az çalan olan iletmelerimizin saladklar her ek istihdam için ödedikleri maa, prim ve vergilerin bir ayn verginin birini kendileri birini devlet ödeyecek. Esnaflarmza, küçük iletmelere bir ay senden bir ay bizden diyoruz. Bu tevik 12 ay süreyle geçerli olacak açklamasnda bulundu.

KURUN KEND çN KENDN YETTR PROGRAMI SÜRECEK VE 3 AYDAN ALTI AYA çIKACAK

Erdoan, çinizi kendiniz yetitirin slogan ile KURun kendi içini kendin yetitir program sürecek ve 3 aydan alt aya çkacak. Katlanlara günlük 54 lira cep harçl verilecek dedi.

ETM KURSLARINA KATILAN KADINLARA, 2-5 YA ARASI çOCUKLARI çN AYLIK 400 LRA BAKIM DESTE

Erdoan, ba eitim programlar ve mesleki eitim kurslarna katlan kadnlara, 2-5 ya aras çocuklar için aylk 400 lira bakm destei vereceiz dedi.

18-25 YA ARALIINDAK GENçLERMZ çALIMAYA BALASALAR DA PASAPORTLARINI KULLANMAYI SÜRDÜREBLECEKLER

Erdoan, Yeil pasaport olarak bilinen hususi damgal pasaport sahibi gençlerimiz, kaytl olarak çalmaya baladklarnda bu haklarn kaybediyorlard. Artk 18-25 ya aralndaki gençlerimiz çalmaya balasalar da pasaportlarn kullanmay sürdürebilecekler dedi.

ENGELLLERE HBE DESTEN ÖNÜMÜZDEK YIL 50 BN LRAYA YÜKSELTYORUZ

Erdoan, Bir dier müjde, engellilere KUR tarafndan 36 bin liraya kadar hibe destei veriliyor. Bu rakam önümüzdeki yl 50 bin liraya yükseltiyoruz. Tevikle bir istihdam ilave eden iadamlarmzdan bir daha ilave edip iki istihdam salamalarn bekliyoruz. Daha fazla olursa niye daha fazla oldu demeyiz. Bugüne kadar önümüze çkartlan engelleri milletimizle birlikte atk. Bundan sonra da ayn ekilde devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git