Erdoğan'dan net mesaj: Acımayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. "Aldığımız tedbirlerle kurun istikrarını sağlamış olsak da, bu süreçte yükselen kurun fiyatlar üzerindeki artışı kalıcı olmuştur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra milletimizin temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarını sebepsizce artıranlara en küçük acıma göstermeyeceğimizi buradan açıkça ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberler 26.04.2022 - 02:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

te Cumhurbakan Erdoann açklamalarndan satr balar:

Önce küresel finans krizi, ardndan salgn kriziyle dengelerin bozulduu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemden ülkemizi suhuletle çkarmann gayreti içindeyiz. Salgn sürecinde gelimi ülkelerin bile aslnda ne kadar krlgan siyasi, toplumsal, ekonomik bir yapya sahip olduklar ortaya çkmtr. Ülkemiz bu skntl sistemi salk sisteminden altyapsna varana kadar çok güçlü bir ekilde geride brakmtr. Biz de bu frsat deerlendirmek için yatrm, istihdam, üretim, ihracat yoluyla ülkemizi büyütme hedefi olan ekonomi planmz srarla uyguladk.

FIRSATçILARA ACIMAYACAIZ

Doalgaz ve elektrik bata olmak üzere çok ciddi sübvanse yaparak, vatandamza korumaya çalmamza ramen can skc durumun ortada olduunun farkndayz. Aldmz tedbirlerle kurun istikrarn salam olsak da, bu süreçte yükselen kurun fiyatlar üzerindeki art kalc olmutur. Bundan sonra milletimizin temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarn sebepsizce artranlara en küçük acma göstermeyeceimizi buradan açkça ifade ediyorum.

YALI VE ENGELL MAALARI CUMA GÜNÜ ÖDENECEK

Ayrca engelli, yal, dul, yetim ehit yakn gibi kesimlere yönelik özel desteklerimiz var. Ramazan 1,5 milyar lira tutarndaki yal ve engelli vatandalarmzn maalarn Cuma günü ödeyeceiz. 15 milyar liralk sosyal yardmla ilgili çalmalarn da sonuna gelmi durumdayz. Yaknda harekete geçeceiz. Asl olan her insanmza huzurlu bir aile ortam, can ve mal güvenliinden emin olaca güvenli iklim, salk hizmetlerine kesintisiz ve ücretsiz imkan, çalaca bir i ve ulamdan enerjiye kadar her alanda günümüz ihtiyaçlarna uygun temel altyapy salamaktr. Basit hesaplarn ürünü, bu kutlu yürüyüü akamete uratamayacak.

ENFLASYONU YENECEZ

Kendi güvenliklerini güvence altnda tutmak için bu ülkenin enerjisini sömürenlerin devri bir daha gelmeyecektir. Bizim için artk güçlü ve büyük Türkiye, milletimizi bu dorultuda kenetleyecek birlik ve beraberlik hamlesi var. Geçtiimiz 20 ylda ülkemizi içerde ve darda nice badirelerden, nice sinsi tezgahlardan uzaklatrmak için gereken her adm bu gaye ile attk. Milletimizin akl, vicdan, ahlak, saduyulu her ferdi ülkemizin nerden nereye geldiini iyi biliyor. Sabredersek azmedersek salam durursak bu yolun sonu Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemalin tarif muasr medeniyetin üstü diye tarif ettii büyük ve güçlü Türkiyeye çkyor. Artk bu ksr döngüyü krmakta kararlyz. Herkesin 2023 için kendine göre bir hesab var. Ama unutulmamaldr ki asl önemli olan milletin iradesi, milletin sözüdür. Artk tüm bu emeklerin karln alma, hasadn yapma vaktinin eiindeyiz. Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardk, enflasyonu da yeneceiz. Ülkemizi terör örgütlerinin pençesinden kurtardk, çar pazardaki atei de söndüreceiz.

BIDENIN SÖZDE SOYKIRIM AçIKLAMALARINA TEPK

çerde de darda da karmzda neyin olduunu, nasl mücadele edeceimizi gayet iyi biliyoruz. Ülkenin hiçbir konusunda çözümü olmayanlarn çkardklar gürültü, kendi ihtiraslarnn çkardklar karn gürültüsünden ibarettir. Biz ülkemiz ve milletimiz için ne yaplmas gerekiyorsa onun hazrln ve icrasn yürütmeye devam edeceiz. Geçtiimiz asrn balarnda büyük kayplar verip, derin aclar çekerken bütün bunlarla beraber umudumuzu, mücadele azmimizi kaybetmemi bir milletiz. Bizim çekinmek mecburiyetinde kaldmz yerlerin tamamnda iyiyse dünyann en alçak katliamlar gerçekletirilmitir. 150 yl önce içinde 500 caminin de bulunduu ecdat eserlerine sahip ehirlerde bugün birkaç eserden baka bir ey bulamazsnz.

1. Dünya harbi yani 600 yllk asrlk bir cihan devletinin sava devam ederken Anadoludaki Ermeniler Batnn kkrtmasyla Müslüman köylerine saldrdlar. Ermeni propagandas saçmasan ifade etseler de bu çeteler tarafndan Anadolu katledilen müslümanlarn says katbekat fazladr. Ancak tarihin ve onun ilmiyle uraan tarihçilerin yapmas gereken tartmalarn ülke içinde ve dnda meze haline dönütürülmesine asla rza göstermedik, göstermeyeceiz. çeitli ülkelerin yönetimleri tarafndan tannan güya Ermeni ifadeleri bizim için hiçbir hükmü yoktur. Sayn Biden önce Ermenilerle olan bu tarihi iyi örenmesi lazm. Bunlar bilmeden kalkp da Türkiyeye meydan okumaya kalmasn bizim balamamz mümkün deildir. Ülkemizde yaayan Ermeni vatandalarnn bu siyasi istismardan rahatsz olduklarn biliyoruz. Bu yüce kurumda sergilenmesini de açk bir ihanet olarak görüyoruz.

MLLETMZ SANDIKTA HESAP SORACAKTIR

Mesele tarihi çarptarak ülkesine terör örgütünü destekleyerek millete ihanete geldiinde bakyorsunuz, hepsi ön srada yer alyorlar. Biz de dorusu bunlar bu parlamento mensubu olmaya yaktramyoruz. PKKnn parlamentodaki uzants durumunda olan bu hainlerin her ey den önce bu milletin vergi ve ücretleriyle beslenmesine benim milletim tahammül edemiyor. Bilindii gibi Ermeni isyanlarnda Kürt kardelerimizin yaad yerlerde çok büyük katliamlar yaanmtr. Boyu kadar tüfei eline vermek suretiyle Kandile tayan bu teröristleri, neyle izah edeceksiniz? Utanmadan, sklmadan parlamentonun kürsüsünde utanmadan dier partileri suçlayama kalkan bu müptezelleri nasl izah edeceksiniz. Bu milletin fertlerinin canna, namusunu kirleten herkesin ülkemizden milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz. Meclisteki 2. büyük partinin milletvekilleri arasnda benzer hezeyanlar dile getirenleri de milletimiz sandkta hesabn soracaktr.

PENçE-KLT OPERASYONU

Türkiyenin güvenliini snr dnda yürüttüümüz operasyonlara devam ediyoruz. Bu operasyonlar, hiçbir teröristin ülkemize szamayaca, kaçamayaca duruma kadar sürecektir. Bu harekatlarmzla komularmzn toprak bütünlüünü korumasna katk salyoruz. Operasyon srasnda ehit düen askerlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabrlar diliyorum. Sadece 2022 ylnda son operasyonlar da dahil olmak üzere güney snrnda etkisiz hale getirdiimiz terörist says bini bulmutur. Hiçbir ehidimizin kan yerde kalmamtr. Pençe-Kilit operasyonunun amac da Zap Bölgesini teröristlerden tamamen temizlemektir.

Ülkemizin her yapt harekat gibi son operasyon da Bmsözlemesinden komularmzla ikili anlamalarmzdan tamamen uluslararas hukuka uymaktadr. Türkiye, Irak topraklarnda ilenen terör örgütü mensuplarnn tepesine bindikçe Suriye tarafnda da birtakm hareketlenmeler olduunu görüyoruz. Bu saldrlara imdilik önceden belirlenen hedeflere uzun namlulu silahlarla karlk vermemiz kimseyi aldandrmasn. Snrlarmz dibinde bir terör koridoru oluturulmasna asla izin verilmeyeceini bir kez daha tekrarlamak istiyorum.

RUSYA UKRAYNA MÜZAKERELER

Dünyadaki ve bölgemizdeki gelimeleri yakndan takip ediyoruz. Rusya-Ukrayna savann suhuletle sonuçlanmas için her iki tarafla görümelerimizi sürdürüyoruz. Bugün de BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldik. Zelenski ile görüme gerçekletirdim. Yarn da Putin ile telefon görümesi yapacam. stanbulda yaplan görümeler, krizdeki en önemli çözüm olmaya devam ediyor. Amacmz sava bitirecek imzalarn atlmasn salamaktr. nsani yardmlar konusunda üzerimize düen her eyi yapyoruz. Bugüne kadar 17 bin vatandamzn ve bizden yardm isteyen dost ülkelerin tahliyesini yaptk.

RZE-ARTVN HAVALMANI

Bölgesel gelimeleri yakndan izlerken ülkemize eser kazandrmaya devam ediyoruz. Yaptmz yatrmlarla ülkemizdeki havaliman saysn 57ye çkardk. Daha önce Ordu-Giresun havalimanmz bu ekilde ina ederek hizmete sunmutuk. Yine zemin doldurarak Rize-Artvin havalimannda sona geldik. Bayburt ve Gümühane havaliman da süratle devam ediyor. Yozgat havalimann da en ksa zamanda bitireceiz. Rizenin Pazar ilçesine bal deniz dolgusu yaplarak ina edilen havalimann temelini 2017 Nisannda atmtk. imdi de en güzel çevre düzenlemeleriyle Rize ve Artvin bu havalimanna kavuacaklar. Sadece son 6 ayda 3 yeni havaliman ve ya terminal binasn milletimize vermi oluyoruz.

çFTçLERE MÜJDE

Son 16 ylda 15 bin 35 projeye 1,4 milyar lira destek verdik. 260 bin çiftçimize makine almna 1 milyar lira destek de bulunduk. Bu bayram sevincini farkl sevinçlerle de bütünletirerek 2022 yl için makine alm 32 bin 570 çiftçimize ve giriimcilerimize 1,1 milyar lira hibe destei salayacaz.

Ana Sayfaya Git