Erdoğan'dan seçim yorumu: Ortada topal ördek var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, S-400 nedeniyle ABD'nin yaptırım uygulaması durumunda karşılık vereceklerini belirterek, F-35'lerin teslimatının yapılmaması halinde uluslararası mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Haberler 21.06.2019 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Büyükehir seçimi için de, belediye meclisinde çounluun AK Partide olduunu hatrlatarak, Ortada bir topal ördek vardr dedi. Erdoan, kabine revizyonu iddialarna ilikin soruya ise Herhangi bir deiiklik gerekecekse bunun admlarn da süratle atarz yantn verdi.

Rusyadan S-400 almnn bitmi bir konu olduunu yineleyen Cumhurbakan Tayyip Erdoan, temmuz 15i gibi ilk teslimatlarn balayacan duyurdu. stanbul seçimi için yaplan ve Ekrem mamolunun önde göründüü anketler için manipülatif yorumunda bulunan Erdoan Asl anket pazar günü yaplacak. Bunun yannda belediye meclisinin kahir ekseriyeti, komisyonlarn tamam AK Partidedir. Ortada bir topal ördek vardr. Pazar günü yaplacak seçimde de netice tüm netliiyle ortaya çkacak ve nihai karar o akam verilecektir. çkacak netice bizim zaten kabulümüz olacaktr dedi.

Erdoan, Türkiyenin üretici orta olduu F 35 sava uçaklarnn ABD tarafndan teslimatnn yaplmamas halinde ise konuyu uluslararas mahkemeye tayacaklarn söyledi. Dolmabahçede uluslararas basn kurulularnn temsilcileriyle bir araya gelen Erdoann, sorulara verdii yantlar ve öne çkan mesajlar öyle:

S-400 BTT: (S-400 alm) S-400 ii bitti, temmuzun ilk bölümünde gelecek. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki ayin ilk 15inde falan teslimatlar balayacaktr. Bunlarn teslimatlar balad andan itibaren nerelere yerletirilecei TSKmz tarafndan belirlenmitir. Yerletirmek suretiyle süreci devam ettireceiz.

OLASI ABD YAPTIRIMLARI: (Türkiyeye yönelik yaptrm olasl) Trumpla Japonyadaki G20 zirvesindeki görümede düüncelerimi yine söyleyeceim. Türkiye için böyle bir yaptrm siz uygun buluyor musunuz? diyeceim, inanyorum ki bulmuyorum diyecek. O zaman da ben sizden gereini rica ediyorum diyeceim bu kadar basit. Yaptrmlarn filan olacana hiç mi hiç ihtimal vermiyorum.

SEçMDEN çIKACAK NETCE KABULÜMÜZ: (Seçim anketleri) Seçim anketlerinde manipülasyon var. Sipari üzerine yaplyor. Asl anket pazar günü yaplacak; sizlere de en ideal neticeyi verecektir. Sizin bir eyi görmenizi istiyorum. 31 Martta yaplan seçimlerde stanbulda AK Parti 39 belediyenin 25ini almtr. Bunun yannda Meclisin kahir ekseriyetini kazanmtr, komisyonlarn tamam AK Partidedir. Bakan vekilliklerinin tamam. Ortada bir topal ördek vardr. imdi bir seçime gidiliyor. Pazar günü yaplacak seçimde de netice tüm netliiyle ortaya çkacak ve nihai karar o akam verilecektir. çkacak netice bizim zaten kabulümüz olacaktr.

YOLSUZLUK VAR DYORSAN YARGIYA TAIRSIN: (mamolunun BBde israf söylemleri) Bu ahsn (Ekrem mamolu) söylediklerinin çou yalan. srafn olduu bir stanbul belediyesinde geldiimiz noktaya kesinlikle gelinemezdi. Bunlarn hiçbirini kendisinin ispat etme gücü imkan yok. Zerre kadar dürüstlüü varsa eer israf yolsuzluk varsa bir kere görevi kötüye kullanmak bal altnda belediye bakanlarnn üstünde Demoklesin klc vardr. Bizim belediyecilik anlaymzda ne yolsuzluk ne israf olamaz. stanbul u anda 15.5 milyon. Bu kadar yatrmlar yaplyor. Bunlarn yapld stanbulda 29 milyardan (borç) bahsediliyor. Ki bunun 5 milyar 5 seneye dalyor. Varsa yolsuzluk bunun götürülecei yer neresidir, yargdr. Partin var. Bunu yargya tasn.

SORULARI ALDI: En son çktklar TV programnda, önce moderatörle görüme yapyor, sonra da ald bilgilerle beraber çkyor. Programda yan tarafndaki kutular içinde bütün bilgileri tayan kartonlar var, soru sorulduu anda hemen yanndaki kutucuklardan oradan çekiyor. Onu alyor ve göstermeye balyor. Bu dürüstlük deil, tamamen yalana dayal kampanyay yürüten kiiyi stanbul gibi bir yere faydal olamaz.

FAZ DÜÜRÜLMEL: Merkez Bankasnn bamszl ifadesi vs. devaml bunlar kullanlyor ama unu çok açk net söyleyeyim, faiz politikalarna hele hele yüksek faiz politikalarna karym. Yüksek enflasyonun bana göre en önemli sebebi yüksek faizdir. Eer aa çekilmezse enflasyon da kesinlikle aa dümeyecektir. Benim tezim udur, enflasyonla faiz doru orantldr. Fedin faizi düürme karar var ama benim ülkemde politika faizi 24lerde, böyle bir ey olmaz. Onun için buraya kesin bir çözümü inallah ksa zaman içerisinde getireceiz. çünkü bu faiz politikasndan Türkiyenin çok dikkatli bir ekilde bir dönü yapmas gerekiyor. Faiz konusunda bizim Sayn Trumpla düüncelerimiz örtüüyor. O da düük faiz diyor.

DALGALI KUR REJMYLE SÜREç DEVAM ETSN: Kur rejimi artlarna göre deiir. Bu öyle zaman olur ki, sabit kur rejimi isabetli olur ama öyle bir zaman olur ki dalgal kur rejimi o ülkenin artlarnda isabetli olur. Ben bunu una benzetiyorum; dere yatanda akar, bu yata zorlarsanz oradan da felaketlere sebep olursunuz. Hiç artlar zorlamadan brakn o dalgal kur rejimiyle süreç devam etsin. u anda dalgal kur rejimiyle biz akmz devam ettiririz.

ABD PATRIOTLAR çN UYGUN BR TEKLF VERMED: ABD patriotlar için teklif yapt ama Rusyann yaptyla mukayese edilemeyecek kadar artlar ar. Ama ABDye sorarsanz onlar uygun diyor. Deil. stenilen dengeyi göremediimiz için dedik ki uygun deil ne kredi artlar ne ortak üretim Ortak üretimi yapamadktan sonra bunun benim için bir anlam yok.

KABNEDE DEKLK: (Kabine revizyonu iddialar) Medyadan gelen taleplerle kabine deitirmeyiz. 25 kiilik kabineyi zaten 15e indirdik. Ama herhangi bir deiiklik gerekecekse bunun admlarn da süratle atarz.

Ana Sayfaya Git