Erdoğan'dan tarihi anekdot

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Milli Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Artık İHA, SİHA ve AKINCI'ya sahip olduğumuzu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık kapılarda dilenci değiliz, tam aksine şimdi herkes bizden talep ediyor. Azerbaycan'da SİHA'larımızla vardık, Libya'da SİHA'larımızla vardık. Bundan sonra da kimsenin kapısında dilenci olmayacağız. Ne zaman ki bu iradeyi deklare ettik, o zaman savunma sanayii konusunda eşi benzeri görülmemiş bir ambargoyla karşılaştık." dedi.

Haberler 01.09.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoann konumasndan satr balar öyle;

Malazgirtten bugüne bu topraklarn vatan klnmas için mücadele eden, gerektiinde cann ortaya koyan tüm kahramanlarmz rahmet ve ükranla yad ediyorum.

Ordusu igal edilmeyen, devirilmeyen, çökertilmeyen bir ülkenin topraklar da igal edilemez.

çTEN çE çÜRÜTMEK çN çOK OYUNLAR SERGLEND

Bizim karasyla, deniziyle, havasyla, tüm unsurlaryla yürei Allah, vatan ve millet sevgisiyle dolu bir ordumuz var. Bu mübarek orduyu yozlatrmak, tarihi misyonundan uzaklatrmak, içten içe çürütmek için çok oyunlar sergilendi.

Snrlarmzda, denizlerimizde ve semalarmzda sizlerin sesi, nefesi, yürei hakim olduu müddetçe bu millete yan gözle bakmak, istiklaline ve istikbaline el uzatmak kimsenin haddine deildir.

Milli Savunma Üniversitemizin yeni yaps ve kadrosuyla faaliyete geçmesinin ardndan 4 yllk eitimlerini tamamlayarak mezun olan temenlerimizle TSKmz artk daha güçlüdür, daha kabiliyetlidir, daha özgüvenlidir. Deniz Harp Okulumuzdan mezun olan 298 ve Hava Harp Okulumuzdan mezun 251 temenimizi tebrik ediyorum.

Asrlar boyunca adalet, hakkaniyet, vicdan ve ahlakla yönettiimiz topraklarda hep huzur hkim oldu. Milli Mücadelemizi zaferle neticelendirip Cumhuriyetimizi kurduumuzda uzunca süre kendi meselelerimizle uramak mecburiyetinde kaldk, belki de özellikle brakldk. Ülkemiz yeniden güçlenmeye baladnda kendisiyle birlikte tüm mazlumlarn ve madurlarn umudu haline geldi.

Son dakika haberi: Deniz ve Harp Okulunda mezuniyet... HA, SHA ve Akncya vurgu yapan Erdoandan tarihi anekdot

PKKdan FETÖye kadar Türkiyenin önüne dizilen nice tuzaklar birer birer aarak yeniden asli gündemimize odaklandk. Büyük ve güçlü Türkiyeyi her alanda kökletirecek admlar kararllkla atarak aydnlk geleceimize doru adm adm ilerliyoruz.

BU sürecin en kritik safhalarndan biri de egemenliimizin en önemli unsuru olan askeri gücümüzü her alanda çan gereklerine ve hatta ötesine tayacak altyapy kurmu olmamzdr.

HA VE SHA VURGUSU

Artk HAlarmz, SHAlarmz, AKINCIlarmz var. Artk kaplarda dilenci deiliz, tam aksine imdi herkes bizden talep ediyor. Azerbaycanda SHAlarmzla vardk, Libyada SHAlarmzla vardk. Bundan sonra da kimsenin kapsnda dilenci olmayacaz. Ne zaman ki bu iradeyi deklare ettik, o zaman savunma sanayii konusunda ei benzeri görülmemi bir ambargoyla karlatk.

Daha yeni babakan olmutum, Amerikadan HA istemeye gittiimde bize o zaman burun kvrdlar. Dedim ki Biz NATOda beraber deil miyiz? Biz terörle mücadele ederken bize destek vermeyecek misiniz? O zaman oul Bush 2 günlüüne dönüümlü ekilde HAlar verdi. HAlar sadece koordinat tespitine yarayan uçaklardr. Bize HA deil, SHA lazmd. Ama artk biz HAmz da yaptk, SHAmz da yaptk ve sonunda Akncy da yaptk.

Bunlar bize yetmez. imdi Hürkuumuzu da yapacaz. TSKmzn buradaki komutanlar en basitinden en yüksek teknolojiye sahip olanna kadar neredeyse Adan Zye her ürünün tedarikinde nasl zorlandmz gayet iyi biliyor onlar. Bulduumuz alternatif tedarik kanallarnn ksa sürede nasl kapatldn, verilen sözlerin nasl tutulmadn, imzalanan sözlemelerin uyduruk sebeplerle nasl yerine getirilmediini asla unutmayacaz.

Biz bunu Kbrsta yaadk, bize telsiz bile vermediler. Ama biz ASELSANla telsizimizi de yapar hale geldik. Kötü komular bizi ev sahibi yapt. Ellerinden gelse tanklarmz yürüyemez, uçaklarmz havalanamaz hale getireceklerdi.

NATO çELKS

Bu skntlar en acillerinden balayarak birer birer atk. Bize parasyla verilmeyen ürünlerin gözlerimizin önünde terör örgütlerine, eli kanl rejimlere nasl aktarldna ahit olduk.

NATOda beraberiz ama terör örgütlerine bilabedel trlarla yüklü mühimmat, araç gereç gönderiyorlar. Yaptmz operasyonlarda bunlarn bir ksmn ele geçirip kendi envanterimize kaydettik.

Tüm bunlar bize meselenin bu silahlarn teknolojisi veya kat üzerinde önümüze konan bahaneler olmadn, meselenin dorudan Türkiye ve Türk milleti olduunu tekrar tekrar gösterdi.

Biz de kendi gücümüze ve imkanlarmza daha çok yüklendik. te önceki gün çorluda dünyada sadece 3 ülkenin üretebildii THAnn teslimat törenindeydik.

Tankndan topuna, füzesinden radarna, bombasndan tüfeine kadar nice savunma sanayii ürününü dünyadaki muadillerinden çok daha iyisini üretebilen hale geldik.

HER YOLU DENEDLER AMA NETCE ALAMADILAR

7-8 yldr sürekli ülkemizin huzuruna, devletimizin gücüne ve itibarna saldrlmasnn sebebi Türkiyeyi bu son düzlükte oyun dna itme hesabdr. Bugüne kadar vesayetinden darbesine kadar her yolu denediler ama netice alamadlar.

Malazgirti, fethi, çanakkaleyi ve stiklal Harbini, 15 Temmuzu anlamayanlara nihai mesaj inallah 2023le vereceiz. Cumhurbakanl forsunda temsil edilen o bayraklar herhalde moda fuarndan çkmad. Oradaki her bir yldzn temsil ettii bayran bir geçmii, tarihi, hikayesi, anlam var. te bunun için asln, neslini, tarihini, medeniyetini bilen gençler yetitirerek maziden atiye salam köprüler kurmann gayretindeyiz.

2 gün önce Ankarada ay yldz formatnda devasa Milli Savunmann, silahl kuvvetlerimizin dev karargahnn temelini attk. nallah 19 Mays 2023te açln yapacaz.

Ana Sayfaya Git