Erdoğan'dan TL ile ticaret mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında; "En büyük ticaret hacmine sahip olduğumuz Çin, Rusya, İran, Ukrayna gibi ülkelerle ticaretimizi milli para birimlerimiz üzerinden yürütmeye hazırlanıyoruz. Şayet Avrupa ülkeleri de dolar cenderesinden çıkmak istiyorlarsa onlarla da benzer bir sistemi kurmaya hazırız." açıklamasında bulundu.

Haberler 12.08.2018 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuzdan bir gün önce 2,8 olan dolar kurunun dün itibar ile 6 lira üzerinde olamaz. Tüm büyük yatrmlarmz gerçekletiriyoruz, ortada krize giren, batan bir ülke yok. Ekonominin gerçek durumunu skntlar ile baarlar ile biliyoruz. adamlar ile her gün konuuyoruz. Benim iadamlarm Klçdarolu deil ki. Ben bu vesile ile Bahçeliye de teekkür ediyorum. Yerli ve milli olanlar burada kendini ortaya koyuyor. Mesele bu. Millilik. Hedef ve istikamet ayn olunca konutuklarnz uyuuyor, örtüüyor. Birileri bir yerlere hala çekmeye çalyorsa onlara diyecek bir ey yok. Hepimiz ayn gemideyiz ya.

TCARETMZ YERL PARA ÜZERNDEN YAPACAIZ

Devlet olarak alacamz tedbirler üzerinde bakanlarmz çalyor. Ticaretimizi yerli para üzerinden yapmaya hazrlanyoruz. Avrupal ülkeler de bu dolar tehdidinden çkmak istiyorsa onlarla da bunu yapmaya hazrz. Tüm dünyaya ekonomik sava ilan eden, yaptrm tehditleriyle ülkeleri haraca balayan bu düzeni asla kabul etmiyoruz. Cezaym, kurmu, dövizmi, yaptrmm hiçbiri umurumuzda deil. Biz bugünlere milletimizle geldik. Bizim krizden çk formülümüz budur. Kendi göbeimizi kendimiz keseceiz. Savunma sanayisinde bunu yaptk. imdi de bunu yapacaz. hracatta bunu yaptk. Turizmde 40 milyona gidiyoruz. Haberler güzel. Dier alanlarda da bunu yapacaz. Bize parmak sallayanlar piman edeceiz.

Ana Sayfaya Git