Erdoğan'dan Varank'a "atom karınca" övgüsü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan övgüyle bahsetti

Haberler 12.07.2018 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, uzun süre Badanmanln yürüten Varank için Gayretli, pratik, zeki, tuttuunu koparr, kendisine atom karnca diyebilirsiniz ifadesini kulland

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, yeni Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank için, Ona atom karnca diyebilirsiniz. nitelendirmesini yapt.

Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin ilk kabinesinde Sanayi ve Teknoloji Bakan olarak görevlendirilen Varank, dün gerçekletirilen törenle görevi devrald.

Varank, devir teslim töreninde, Yapacak çok iimiz var, çok youn bir gündemimiz olacak. Sayn Cumhurbakanmzn vizyonunu hayata geçirmek için Bismillah diyerek hemen çalmaya balayacaz. Rabbim inallah milletimize kar bizleri mahcup etmesin, bizlere hayrl, faydal hizmetler yapmay nasip etsin. ifadelerini kulland.

Açklamalaryla Cumhurbakanl Badanmanlndaki youn çalma temposunu bakanl döneminde de devam ettirecei mesajn veren Varanktan, Cumhurbakan Erdoan da övgüyle söz etti.

Erdoan, kabinede yer alan yeni isimlere ilikin deerlendirmesi sorulduunda, Mustafa Varank zaten tanyorsunuz, Sanayi ve Teknoloji Bakanmz. ODTÜ mezunu, Amerikada yüksek lisans örenimi oldu. Gayretli, pratik, zeki, tuttuunu koparr, atom karnca diyebilirsiniz. ifadesini kulland.

Erdoann en yaknndaki isim

ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu Varank, eitimini bir süre ABDde sürdürdü.

Varank, Tallahassee Community Collegeda A Hizmetleri Teknolojisi alannda eitim ald ve ayn zamanda Florida State Üniversitesinde uzman ve aratrmac olarak görev yapt.

Yüksek lisansn Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünde tamamlayan Varank, e zamanl olarak bilgi teknolojileri ve inovasyon aratrmalar yapan Indiana University Pervasive Technology Institutete aratrmac ve sistem yöneticisi pozisyonunda görev yapt.

Yurt dndaki eitim ve çalma hayatn 2005te tamamlayarak Türkiyeye dönen Varank, Babakanlkta çalmaya balad ve 2011de Babakan Badanmanl görevine getirildi.

Recep Tayyip Erdoann en yaknndaki isimlerden biri olan Varank, Erdoann cumhurbakan seçilmesiyle 2014te Cumhurbakan Badanman olarak görevlendirildi.

Böcek kumpasnn ortaya çkarlmasnda kilit rol oynad

Varank, Erdoana kurulan böcek kumpasnn ortaya çkartlmasnda kilit rol oynad. Özellikle 1725 Aralk süreci ve sonrasnda FETÖ/PDY mensuplarnn en fazla hedef ald isim olarak dikkati çekti.

FETÖnün 15 Temmuz hain darbe giriimine katlan Özel Kuvvetlerdeki darbeci kurmaylarn odasnda ele geçirilen notta, Varankn ismi ve ev adresi yazlyd. Darbe giriiminde, Yldz Teknik Üniversitesinde bölüm bakan olarak görev yapan aabeyi Prof. Dr. lhan Varank, darbeci teröristler tarafndan ehzadebanda ehit edildi.

2016da Cumhurbakan Erdoan tarafndan büyükelçi unvan verilen Varank, iyi derecede ngilizce biliyor.

Ana Sayfaya Git